Naptár

2013. december
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovision Forum Song Contest 2014: Keressünk két jó dalt!

LOGO-EFSC-2014Tudósító: Kerékgyártó Péter
Forrás: eurofestivalit.altervista.org
In English: http://eurofestivalit.altervista.org/eurovision-forum-song-contest-2014

Bő egy év elteltével ismét eljött az idő az Eurovíziós Fórumok Dalversenyére. Az EFSC (Eurovision Forum Song Contest) 2008-ban indult útjára spanyol kezdeményezésre. Ez idáig négy izgalmas évadon keresztül ismerhettük meg a különböző európai fórumok zenei ízlését. A tavalyi év győztese, Olaszország 2014. januárjában kívánja elindítani az ötödik versenyt, amelyre december folyamán választhat dalt az ESCHungary.

A VERSENY ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI
A verseny résztvevői egytől-egyig az Eurovízió rajongói fórumai és közösségei.
Minden résztvevő ország két versenydalt küld, amelyek az adott országban született előadótól kell, hogy származzanak és az ország hivatalos nyelvén kell, hogy szóljanak. A dal korára vonatkozó megkötés nincs.
A dalok kiválasztásának módját a résztvevők szabhatják meg. A felhívás végén olvashatóak a dalokra vonatkozó egyéb szabályok.
A verseny folyamán beküldött dalokat az Eurovízió szabályai szerint (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 és 12 pont) pontozzák a résztvevő országok (a szabályzat ezen pontja egy ország esetleges visszalépése esetén változhat).
A dalok maximális hossza 4:30 lehet, az Eurovízión vagy nemzeti válogatón korábban hallható dalok nevezése nem megengedett.
A verseny a dalok és a dalcímek angol nyelvű fordításának beérkezése után indul, várhatóan 2014. januárjának elején.
A verseny információit a rendező ország az EFSC 5 hivatalos honlapján adja közzé (http://eurofestivalit.altervista.org/eurovision-forum-song-contest-2014/).
A verseny végeredményét a hivatalos honlapon teszi majd közzé a rendező ország. Ha a nyertes fórum/közösség bármilyen oknál fogva nem tudja vállalni a következő forduló szervezését, a jogok a második helyezettre szállnak át.

A verseny idei résztvevői:

Grúzia (facebook.com/Eurovisiongeorgianfans)
Magyarország (old.eschungary.hu)
Olaszország (www.eurofestivalitalia.net)
Spanyolország (www.foroeurosongcontest.es)
Szerbia (escserbia.com)
Törökország (facebook.com/EurovisionTurkeyEurovisionTurkey)

A „nemzeti döntőre” szánt versenydalokra vonatkozó szabályok:
Kizárólag Magyarországon született előadók magyar nyelvű dalait lehet nevezni.
A dalok nem lehetnek hosszabbak 4:30-nál.
Minden regisztrált fórumozó egy dallal nevezhet, amelyet az efsongcontest (kukac) gmail (pont) com email címre küldhet. Az e-mailben kérjük a fórumon használt felhasználónevet feltüntetni.
A nevezéshez a dal YouTube linkjét kell elküldeni e-mailben az előző pontban említett címre 2013. december 15-én 20:00-ig.
Amennyiben a beküldött dalok száma eléri a 30-at, két elődöntőt és egy döntőt fogunk rendezni, ellenkező esetben a szavazás egy fordulós lesz.

33 hozzászólás Eurovision Forum Song Contest 2014: Keressünk két jó dalt!