Eurovision Forum Song Contest 2014: Keressünk két jó dalt!

LOGO-EFSC-2014Tudósító: Kerékgyártó Péter
Forrás: eurofestivalit.altervista.org
In English: http://eurofestivalit.altervista.org/eurovision-forum-song-contest-2014

Bő egy év elteltével ismét eljött az idő az Eurovíziós Fórumok Dalversenyére. Az EFSC (Eurovision Forum Song Contest) 2008-ban indult útjára spanyol kezdeményezésre. Ez idáig négy izgalmas évadon keresztül ismerhettük meg a különböző európai fórumok zenei ízlését. A tavalyi év győztese, Olaszország 2014. januárjában kívánja elindítani az ötödik versenyt, amelyre december folyamán választhat dalt az ESCHungary.

A VERSENY ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI
A verseny résztvevői egytől-egyig az Eurovízió rajongói fórumai és közösségei.
Minden résztvevő ország két versenydalt küld, amelyek az adott országban született előadótól kell, hogy származzanak és az ország hivatalos nyelvén kell, hogy szóljanak. A dal korára vonatkozó megkötés nincs.
A dalok kiválasztásának módját a résztvevők szabhatják meg. A felhívás végén olvashatóak a dalokra vonatkozó egyéb szabályok.
A verseny folyamán beküldött dalokat az Eurovízió szabályai szerint (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 és 12 pont) pontozzák a résztvevő országok (a szabályzat ezen pontja egy ország esetleges visszalépése esetén változhat).
A dalok maximális hossza 4:30 lehet, az Eurovízión vagy nemzeti válogatón korábban hallható dalok nevezése nem megengedett.
A verseny a dalok és a dalcímek angol nyelvű fordításának beérkezése után indul, várhatóan 2014. januárjának elején.
A verseny információit a rendező ország az EFSC 5 hivatalos honlapján adja közzé (http://eurofestivalit.altervista.org/eurovision-forum-song-contest-2014/).
A verseny végeredményét a hivatalos honlapon teszi majd közzé a rendező ország. Ha a nyertes fórum/közösség bármilyen oknál fogva nem tudja vállalni a következő forduló szervezését, a jogok a második helyezettre szállnak át.

A verseny idei résztvevői:

Grúzia (facebook.com/Eurovisiongeorgianfans)
Magyarország (old.eschungary.hu)
Olaszország (www.eurofestivalitalia.net)
Spanyolország (www.foroeurosongcontest.es)
Szerbia (escserbia.com)
Törökország (facebook.com/EurovisionTurkeyEurovisionTurkey)

A „nemzeti döntőre” szánt versenydalokra vonatkozó szabályok:
Kizárólag Magyarországon született előadók magyar nyelvű dalait lehet nevezni.
A dalok nem lehetnek hosszabbak 4:30-nál.
Minden regisztrált fórumozó egy dallal nevezhet, amelyet az efsongcontest (kukac) gmail (pont) com email címre küldhet. Az e-mailben kérjük a fórumon használt felhasználónevet feltüntetni.
A nevezéshez a dal YouTube linkjét kell elküldeni e-mailben az előző pontban említett címre 2013. december 15-én 20:00-ig.
Amennyiben a beküldött dalok száma eléri a 30-at, két elődöntőt és egy döntőt fogunk rendezni, ellenkező esetben a szavazás egy fordulós lesz.

33 Comments

Hát elméletileg a szövegben az áll, hogy az adott országban kellett születni, így esélyes, hogy ők így nem nevezhetnek. De hátha jön egy okosabb illetékes.

Szabály szerint Keresztes Ildikó dalait így nem lehet nevezni, sajnos. Szívem szerint én megengedném, de ha megvizsgálják a beküldött dalokat, nem szeretném, hogy emiatt zárják ki a magyar versenydalt. 🙂

Nem vagyok regisztrált fórumozó, de elküldöm ide a jelöltemet, hátha másnak is tetszik és beküldi. Nem idei dal, de nincs is ilyen kikötés. Csodálkozom, hogy idáig még soha nem jelölték, mert ismert, jó dal, ötletes klippel (különösen a végén a szado-feminista rész).
http://www.youtube.com/watch?v=fLJRqY5qThE

WOW, nagyon örülök! Még gondolkozom a jelöltjeimen, de az biztos, hogy az egyik egy személyes kedvencem lesz, majd eldől, melyik; a másik pedig egy olyan előadó dala, aki rajta lesz a szerdai listán. Jó hírverés lenne megnyeretni valakivel ezt, aztán majd utána pár héttel értesülni arról, hogy ő megy tőlünk, a külföldiek már elfogultak lennének. 😉

A fórumozók megnövekedett száma miatt lehet csak egyet nevezni. Mindenki a nagy kedvencével induljon. 🙂 Annyit kérek, hogy tényleg az emailcímre küldjétek a nevezett dalok linkjeit a könnyebb átláthatóság kedvéért.

Nofene, ilyen is van?!
A legfurcsább, hogy 2008-ban már nyertünk is. Kíváncsian várom a fejleményeket.

Comments are closed.