Megszületett a 2013-as Junior Eurovízió rajtsorrendje

Logo_JESC_allTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Elkezdődött a Junior Eurovízió hete, melynek végén a nagy döntőben trófeát kap a három dobogós. A 12 résztvevő rajtsorrendjét hétfőn délután döntötték el. Grúzia és Macedónia választhatott saját rajtszámot. Ezután Ukrajna kapta meg a jogot a rajtszám kihúzására. A következő lesz a sorrend a 2013.11.30-án 19:00-kor kezdődő döntőnek:

01 Svédország
02 Azerbajdzsán
03 Örményország
04 San Marino
05 Macedónia
06 Ukrajna
07 Fehéroroszország
08 Moldova
09 Grúzia
10 Hollandia
11 Málta
12 Oroszország

25 Comments

Kíváncsi leszek a végeredményre! Direkt nem hallgattam meg idén a dalokat és kommenteket sem olvastam. Engem győzzön meg élőben a dal. S az alapján kíváncsi leszek a végeredményre.

A próbán is maradt az 5 ágú vörös csillag, igaz ezen a próbán még nem kell abban a fellépőruhában lenni amiben a versenyen, vagy azon amit a zsűri pontoz. A rajtsorrend sorsolásánál nem volt rajtuk (a holland versenyzőkön).

A rajtsorrenddel meg vagyok elégedve, de nem értem hogy Barbara hogy választhatta az 5.-et. Lehet hogy arra gondol hogy később már azon gondolkodnak hogy melyikre is szavazzanak, de hát akkor is jobb lett volna a 10-12. hely közül választania. Ugyanis olyan szerencsés volt hogy ő választhatta meg, hanyadikként indul.

Az orosz nemzeti döntős koreográfia jobb volt, és Dayana választhatott volna olyan fellépőruhát amiben látszik a nőies testalkata, legalább észrevették volna a fiú szavazók is. A nemzeti döntőn jó volt, a tavalyin is, majdnem jó a JESC honlapján levő képen is a profilnál, és a rajtsorrend sorsolásánál is.

Ja igen, Dayana sorszámát pontszámként szeretném hallani, nem túl sokszor, mindössze 11-szer, akkor elégedett leszek (legalábbis az ő pontszámával). Így néz ki jelenleg nálam (ezek helyezések, nem pontok):

1. Mechtay
2. Double me
3. Ohrid i muzika
4. Po so mnoy
5. Cum să fim
6. Me and my guitar
7. O-o-O Sole intorno a me
8. Det är dit vi ska
9. We are one
10. Smile shop
11. Choco fabric
12. The start

Ez most komoly?? Egy kislányról beszélünk ember!!! Még ha lenne nőies testalkata, akkor SE MUTASSON SEMMIT!! Még, hogy a fiú szavazók is észrevegyék…

Hegedüs úr életkora alapján beszélhet így, hiszen (élet)kortársa a szóban forgó hölgynek, és valószínűleg a hozzá hasonló korú fiúkra gondolt (remélem). Felnőttek esetében valóban megkérdőjelezhető a dolog. Más kérdés, hogy egy kislány tényleg legyen kislány, és ne akarjon kicsi felnőtt lenni…
Szerintem!

Ide nem érdemes írni mert mindenki belemagyaráz mindent. Arra gondoltam hogy van a sok dal, több jó van, nem elég hogy valaki tudja hogy jó, szavazáskor jusson eszükbe. Arra gondoltam hogy a 8-14 éves fiúknak legalább eszébe jutna ha olyan ruha lenne rajta mint korábban. De az idősebbek is felfigyelhetnek rá hogy milyen szép kislány. Miért ne vehetné észre valaki akár 100 évesen hogy egy 10 éves kislány szép vagy nem.
Nézzétek már meg azt a ruhát amiben próbált, ha a mérlegen 1,5-szer annyit nyomna, abban a ruhában akkor is ugyanúgy nézne ki, igazi kismama-ruha.
Azt is látom hogy ha valaki mást gondol, az hülye (aki mondjuk benevezne egy orosz nyelvű dalt), akinek meg nem tetszik a lassú zene, a JESC-en meg ugye az ritkább, az gyerek is.
Úgyhogy ide tényleg nem érdemes írni, részemről lezárva a téma. Haggyuk.

Műsorváltozás lesz? Máris megnézem a port.hu-t!

Andy Mikheev @ESCKAZ

#JESC Broadcasters of #Germany NDR and #Hungary MTVA attending Junior Eurovision 2013 as observers. Full press-conference info to follow.

Ez a kérdés ma még korai, esetleg holnap. Ja egyébként: igen, több is, külföldiek. Ha magyar egyik se fogja, hát marad a weben nézés.

A Wikipédiában a tavalyi másolása miatt van a ponttáblázatban is meg a jobb felső táblázatban is a pontrendszernél hogy lesz külön gyerekzsűri, vagy tényleg lesz? Mert eddig még nem hallottam róla hogy idén is lenne. Tudtommal tavaly úgy volt hogy azévben lesz, nem úgy hogy attól kezdve mindig lesz. Csak a magyar Wikipédiában van ez, az angolban nincs.

Viszont Málta már jelezte, hogy szívesen rendezne jövőre. Úgyhogy elképzelhető, hogy Valletta 2014 lesz belőle.

Ha ezt arra alapozod,hogy az oroszok nyernek,akkor nem biztos,mert itt pályáznak az országok és nem az előző évi győztes tartja a versenyt(vagy nem feltétlenül).

Tisztában vagyok a szabályokkal 😀 Arra alapoztam a kijelentést, hogy az oroszok már 2005 óta minden évben indultak, és mégse rendeztek egyszer se.

Comments are closed.