A Heilsarmee “Hamis zászló” alatt fog bemasírozni Malmőbe

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oAjjH3GdsQ4[/youtube]Tudósító: Szalma Róbert
Forrás: eurosong.hr

A „You And Me” című dallal és a katonai egyenruhában 2012. december 15.-én a Heilsarmee elnyerte a jogot, hogy 2013 májusában Svájcot képviselhesse az idei Eurovíziós Dalversenyen. A dal marad, de minden más változik. AZ EBU szabályai értelmében a csapat nem léphet színpadra hivatalos egyenruhában és a Heilsarmee (Üdvhadsereg) néven, melyet a svájci egyház támogat.

Az együttes a következőt nyilatkozta: „Egy csomagot szeretnénk átnyújtani a közönségnek a mi fellépésünkkel, ami nem más, mint a dal, kosztüm, és a show, ebbe tartozik bele az egyenruhánk is”
Az újévben már minden másként van. Martin Künzi szóvivő megtalálta a megoldást és javasolt a zenekarnak egy angol nevet, és mivel az egyenruha „tabunak” számít ezért muszáj lesz egy olyan megoldást találni, ami az EBU szabályainak is megfelel, és a csapat szívesen visel majd Malmőben. Az elkövetkező néhány napban átgondolják a lehetőségeiket és az koncepciót jóvá kell hagyatniuk az EBU-val, hogy májusban színpadra állhassanak a soron következő Eurovízión.

15 Comments

Remélem találnak megoldást, bár ezzel magunk ellen beszélek, mert a “You and Me”-vel úgy bejutnak a döntőbe mint a sicc. 😀
Amúgy még mindig imádom ezt a dalt, drukkolok nekik.

Érdekes párbeszéd alakult ki a dal youtube videója alatt…megerősödött azoknak a kommentelőknek a hangja, akik a Heilsarmee ellen vannak, mégpedig a vallási nézeteik miatt. Páran írták, hogy nem tudják élvezni a dalt, mert az énekes és a csapat is homofób, és olyan életfelfogást képvisel, amellyel nem tudnak azonosulni. Nem szeretném, ha ez a nézet széles körökben terjedne, és esetleg megakadályozná ezt a szép dalt abban, hogy a döntőbe kerüljön.

Azt én is olvastam, mondjuk a hozzáállásuk nekem sem szimpatikus, főleg nem egy ilyen versenyen. Bár a dal is nagyon hamar unható, először nekem is tetszett, de harmadszorra, negyedszerre már semmi. Azt sem értem, hogy az egyháznak miért kell belepofátlankodnia mindenbe.

Kíváncsi vagyok hogy miben lesznek, bár igazából nem zavarna ha kihullanának az elődöntőben…még mindig elég unalmasnak és monotonnak találom a dalt, bár ahogy látom a you tube-on és itt is sokaknak bejön.

Nekem ez a dal olyan semmilyen…Egyszerűen nem érdekel mi lesz a sorsa.Ha továbbjut akkor továbbjut,ha nem akkor nem..
(Viszont ha továbbjut,a 20. helytől jobb helyezést ne érjen el! :))

A klipjüket megnézve egy matekos poén is eszembe jutott:)
Miért konvergens a mozgólépcső?…Mert monoton és korlátos;)
Szóval a dalhoz passzoló klipet sikerült csinálni 🙂

Engem konkrétan nem érdekel, milyen ruhát fognak viselni a színpadon, mert nagyon-nagyon tetszik ez a dal!!! Szerintem amúgy simán bejutnak majd a döntőbe 🙂

A kedvenc dalom idén. Kitűnő bizonyítéka annak, hogy nem kell túlkreatívkodni, túlújítgatni a zenét. Monoton lenne? Akkor ebben a formában a monotónia is gyönyörködtet. 🙂

Bejutnak a döntőbe, viszont kíváncsi vagyok, miképp fogadja az egyház a produkció teljes átvariálását. Mert így gyakorlatilag megtagadják identitásukat a profit érdekében… ja, igen, ez az egyház. 🙂

Először tetszett, de aztán rájöttem, hogy nincs benne semmi extra (nagyon hamar meguntam). Viszont még mindig a jobb dalok közé tartozik (igaz eddig csak 6 dalt ismerünk).
Ez a hisztéria a névvel meg az egyenruhával meg elképesztően nevetséges 😀

Érdekes, hogy 2012-ben nem kerültek be a döntőbe (pedig megérdemelték volna a top tízbe jutás, a döntőben is) akkor egy ilyen dallal szerintetek bekerülnek ???
Hülye aki erre a semmire szavaz, már bocsánat de ez az igazság.

Szerintem nagyon jó szám én vagy ezerszer meghallgattam már a szövegét is kívülről fújom! Imádom! És hogy mi magyarok fogunk győzni na ne már! Ilyen szar számmal még soha nem indultunk eleve hamisan énekelte! Szóval! Hihetetlen hogy feltornázta magát a 10. helyre!

Comments are closed.