Naptár

2012. július
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Erősödik az idei Junior Eurovízió!

Tudósító: Szalma Róbert
forrás: eurosong.hr

Albánia és Izrael javítanak a helyzeten, hiszen idén először csatlakoznak a Junior Eurovízió csapatához.

Az idei versenyt december 1-én fogják megrendezni Amsterdamban. A közelmúltig mindösszesen 8 ország jelezte részvételi szándékát. Meglepetésként jött a hír, hogy két ország – Albánia és Izrael –, akik eddig még soha nem vettek részt ezen a rendezvényen, most úgy döntöttek, hogy eljött az idő, hogy megmérettessenek. Részvételükkel javul a katasztrofálisnak mondható helyzet, amellyel a szervezők az elmúlt hónapokban küzdöttek.

December 1-én a következő országok képviselőit láthatjuk majd biztosan a színpadon: Albánia, Örményország, Fehéroroszország, Belgium, Grúzia, Izrael, Hollandia, Oroszország, Svédország és Ukrajna.

Az idei versenytől anyagi és egyéb okokból kifolyólag visszalépet országok a következők: Bulgária, Litvánia, Lettország, és Macedónia VJK.

21 hozzászólás Erősödik az idei Junior Eurovízió!

  • Elég rossz hallani, hogy még a tavalyitól is kevesebben jelentkeznek 🙁 hát… azért reménykedek, hogy legalább a győztes dal jobb legyen, mint a 2011-es szörnyűség!

    • Hegedüs Zoltán

      Nekem tetszett az a „szörnyűség”, nálam 3. lett, ami a helyezést elértek között az utolsó. Igaz nem igazán dal, inkább musical. De mondjuk egy korábbi felnőtt döntőn nekem egyedül a Water tetszett ami meg egyáltalán nem dal. A győztes Molitva meg hát … majdnem jobb a láncfűrész hangját hallgatni. Olyan mint a Hard Rock Hallelujah: ilyet én is tudnék írni, csak én nem állnék ki vele közönség elé. Szerbiától még sose hallottam jobbat.

      Egyébként számomra nem a résztvevő országok számától függ hogy milyen jó, hanem hogy hány jó zenemű van. Tavaly 3 volt, igen nehéz lesz utólérni, a Teenager-t pláne. Ez a csaj le fogja hagyni az ABBA-t. Idén se fogom nézni, a dalokat hallgatom meg innen kiindulva, ami nem tetszik abból csak a kezdő 1 percet, annyi ideje van a dalnak hogy meggyőzzön. Eddig 0/3 az arány …
      Gondolom ott is van olyan hogy a szavazás lezárta után még idő kell az eredmény összesítéséhez, azalatt gondolom Rachel is ott lesz, kíváncsi vagyok melyik dallal, remélem a Teenager-rel, bár nem sok esély van rá. De a Never Nooit is jó, meg az Oh Oh Oranje is. Csak nehogy a Geheim legyen …

      • Máté94

        Még is nyert a Lordi 2006-ban és azzal a dallal nincs semmi gond.Oké hogy ízlés kérdése hogy kinek mi tetszik,de ha annyira borzalom lett volna akkor nem kap 292 pontot.

  • Dani

    De még így sem elég a szavazáshoz. 10-en vannak eddig, és minden ország 10 másiknak ad pontot.

    • Hegedüs Zoltán

      Miért ne lenne elég? Senkinek se fognak 1 pontot adni, minden versenyző legalább 18 pontot kap. Nincs szükség rá hogy eleve kapjon 12 pontot mint eddig. Egyébként eddig is nagy marhaság volt ez.
      Egyébként eddig se volt gond hogy senki se kap 1 pontot: a 2011-es holland elődöntőkben 21 pont volt a minimum (4 versenyző: 7 pont legalább, ott is 7-8-10-12 pontot adtak), és 3 helyről kapott pontot: közönség, felnőtt és gyerek zsűri.

      • Hegedüs Zoltán

        Pontosabban a 8-10-12 biztos, a többi nem biztos (2011-es holland válogatók).
        Egyébként a főoldal le van maradva, azt írja 2 hozzászólás, holott már 4 volt.

  • Zsolti

    Hehe, Albánia megbátorodott a nagy verseny után. 🙂

    • Őket a jó eredmény ösztönzi, nekünk meg a rossz miatt kéne indulni!

      • Dani

        indulhatnának azok is, akik még mindig kiestek az elődöntőben (Szlovákia, San Marino, Montenegró, Csehország, Andorra, Monaco)…itt nem kellene a kieséstől félniük

      • Sőt, még kapnának 12 pontot Ausztráliától xD

      • Hegedüs Zoltán

        Nekem elég ha csak az indul aki jó dalt tud küldeni. Az mondjuk tényleg jó lenne ha közülük mind indulna.

        Jelenleg minimum 18 pont van, úgyhogy a helyükben én eltörölném a +12 pontot, úgyse lesz 0. Ha mégegy ország indul akkor meg minimum 10 pont.

        Egyébként a jelentkezési határidő nem járt még le?

  • Hegedüs Zoltán

    Egyébként hány euróba is kerül a szavazás a junioron? És ez hogy oszlik meg? Úgyértem hogy ebből mennyi jut jótékony célra?

  • Dani

    Elképzelhető, hogy Olaszország, San Marino és Azerbajdzsán is debütálók lesznek. Dánia, Spanyolország és Szerbia pedig lehet, hogy visszajön. Remélem, így lesz, és Moldova sem lép vissza.

    • ubulthebest

      Ezeket az információkat honnan szeded??

    • Dani, ezt a „lehetséges” dolgot már a Wikipédián kifejtettem neked ezzel kapcsolatban. Ha lesz rá forrás, nyomtatásban, vagy interneten megjelentetve, akkor beszélhetünk tényekről, bár még akkor sem teljesen, mivel emlékezzünk vissza arra, hogy tavaly határidő után állt vissza a debütálástól San Marino, vagy az idei örmény-huzavonára. Az meg, hogy te jóformán hasra ütés szerűen beírsz valamit a SZABAD enciklopédiába, és itt pedig világszenzációként teszed közzé, az már-már a hamis hírközlés és megtévesztés kategóriájába tartozik. Megértem, ha most az én mai szerkesztésemmel ütnél vissza, de arra is találtunk közös nevezőt 🙂

  • Hűha… ha ez igaz, akkor nem értem, miért húzod fel magad a tv2-s jelmondatokon? Ejnye, ejnye…