Naptár

2012. június
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Írország 254000 eurót költött az idei versenyre

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e1cuimKLNpU[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: escxtra.com

Az ír RTÉ 254000 eurót, azaz körülbelül 75 millió forintot költött az idei Eurovízióra – adta hírül a napokban a mirror.co.uk. A cikk támadja a köztelevíziót eurovíziós költségeinek nagysága miatt annak fényében, hogy korábban az RTÉ 57 millió eurós adósságfelhalmozásról adott hírt, ami 34000 euróval magasabb az előző évhez képest.

Az eurovíziós számlán a következő tételek szerepelnek:
körülbelül 70000 euró a nevezési díj,
61739 euró a hotelszobák díja – ami egy gigaméretű, 19 fős delegációt jelent,
14477 euró ételre és italra,
15797 euró repülőjegyre, Dublin-London Heathrow-Baku útvonalon – Düsseldorfba feleannyiért lehetett eljutni tavaly,
31442 euró promócióra,
60000 euró nemzeti döntőre.

A cikk írója szerint megbocsáthatatlan az RTÉ költekezése és hozzáteszi, hogy „hatvanezret kifizetni a szállásért, több egy ember éves fizetésénél is. Tényleg muszáj volt 19 embert küldeni?” Az RTÉ indokoltnak tartotta a fent részletezett költségeket, mivel „mindig nagy érdeklődéssel figyeli az Eurovízió eseményét az ír közönség, ár-érték arányban nagyon jók voltunk.” Átlagosan 37000 euróba került az Eurovízió 7 órás műsorának közvetítése az RTÉ-n, ami az év legolcsóbb produkciói közé tartozik.

A számadatok nem tartalmazzák azok az összegeket, amik bevételként jelentek meg a nemzeti döntő szervezésével kapcsolatban, vagy a televoting során.

15 hozzászólás Írország 254000 eurót költött az idei versenyre

 • Zsolti

  Vajon a 20 millás nevezésben benne van az is, hogy szökőkutat vihettek a színpadra?
  A nemzeti döntő meg tényleg annyi kb., mint a nevezés? Ez csak azért fura, mert visszakerestem, és ha jól látom, 5 dalból állt a nemzeti döntő (nem láttam, nem tudom milyen színvonalú volt), míg a nevezéssel kaptak minimum 2 gigashow-t, valahogy nem tűnik egy szintnek. Hogy van ez?

 • Robek

  A nemzeti döntőjük a miénkhez képest semmi volt. Csak émultam-bámultam, hogy ilyennel képesek a TV nézőket etetni, no és ennyiééééért!

 • Kíváncsi lennék minden ország adataira. Például, hogy Szlovákia az évek alatt mennyit költött arra, hogy még döntőbe se kerüljön?

 • Hegedüs Zoltán

  Tudja valaki mennyi a nevezési díj a Junior Eurovízióra? Én tavaly kerestem (google, wikipédia) de semmi eredmény. Csak azt írták hogy majdnem annyi mint a felnőttre (70 000 Euró).

 • Tilla77

  Ha nem 19 fős a delegáció, hanem csak 10, ami szerintem bőven elég, akkor megspórolják azt a plusz 34000 eurót, sőt talán többet is. Majd jövőre nem az ikrek mennek és lehet spórolni. Bár Svédország is közelebb van…

 • Kira

  Nem az ikrek voltak azok szerintem, akiken nem lehetett spórolni. Az egyik ír napilapban van egy hetente jelentkező rovatuk, ahol megírták, hogy az Eurovízióval kapcsolatban sok mindent ők álltak, mert az RTÉ nem tudott pénzt adni.

  • hát, a legtöbb esetben az énekesek is beszállnak a pénzügyekbe szerintem, de nem Magyarországon…

   • Nyee

    Magyarországon inkább a tv az,aki nem szeret beszállni a pénzügyekbe.Az előadók fizetnek eleget…

   • Nahh ezt a rajongói találkozón majd megbeszéljük. Többen nyomnak a latba egy ilyen szereplésnél. Majd megemlékezünk Tompos Kátya esetéről is, mert arról aztán lehet beszélni 🙂

   • Robek

    Honnan tudod, hogy M.o.-n az előadók nem szállnak be a költségekbe? Pont fordítva van!

   • hát abból gondoltam, hogy az utóbbi években nem pont a legsikeresebb, és gazdagabb énekeseket küldtük. A CD nem túl népszerű, nem hiszem, hogy pénzben fürdenétek.
    Wolf Kati még az x-faktoros fellépéseit sem fejezte be, de már küldték. Ádok Zoli meg…

   • Hát, mint tudjuk, nem a pénz a lényeg. Ha már megvan, hogy kit indítunk, ott nagyrészt nem a pénz szól bele. Legalábbis remélem. Szerinetm Csézynek biztos volt sok, ahol az ismerős vállalkozások, és az ex-férje is besegített, és sajnos tudjuk, hogy végződött az ő belgrádi kirándulása… 🙁 – hozzáteszem, hogy szerintem sokkal-sokkal többet ért volna.

   • nem mondtam, hogy minden a pénz körül forog 🙂 egyébként fura ez az avatar, nagyon

   • Robek

    Sose gondold! Rólad sem tudjuk, hogy hány millió lapul a párnácskád alatt! 🙂

 • Endhre

  Mi mennyit költöttünk.Látni a akaraom…….:)