Naptár

2012. június
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Csalódás és taktikaváltás francia módra

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0DZ7DbdeOeE[/youtube]Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: esctoday.com.

Hiába a rengeteg promóciós fellépés, Franciaországnak idén sem sikerült az Eurovíziós döntő tíz legjobban szereplő állama közé kerülnie – ez pedig bosszús újságcikkek és összeesküvés-elméletek lavináját indította útjára. Képviselőjük, Anggun is csalódottan nyilatkozott a különféle médiumoknak.

Az énekesnő az RTL rádiócsatornának adott interjújában kifejtette: nem érti a döntőben kiosztott pontokat. Szerinte a francia produkció megérdemelt helye mindenképp a TOP10-ben lett volna, vagy akár a dobogó valamelyik fokán – de a 22. helyezést egyértelműen méltatlannak érzi, hiszen a színpadon sikerült csapatával a legjobbat nyújtania, és „felrobbantani” az arénát. A svéd győzelemmel viszont teljes mértékben egyetért, Anggun személyes kedvence is Loreen volt.

Anggun férje, Cyril Montana (újság- és regényíró, illetve rádióproducer) egy hosszú cikket szentelt a témának az eheti „L’Express” folyóiratban – ez félig egy szerelmeslevélre, félig pedig egy gúnyos pamfletre hajaz. Írásában megpendíti az azeri politikai rendszer hiányosságait, valamint humorosan megjegyzi: „Anggun annyira imádja hazáját, Franciaországot, hogy nem volt szíve megváltoztatni az itteni hagyományokat – vagyis megnyerni az Eurovíziós Dalfesztivált.”

A France Soir folyóirat leszögezte, hogy Anggun maximális teljesítményt nyújtott a versenyen. A „Le Figaro” újságírói sérelmezték és keserves csalódásnak nevezték, hogy Belgiumból és Olaszországból is nulla pontot kapott az énekesnő. Ezeken kívül a bulvársajtóban is bőven akadtak provokatív szalagcímek, mint például ezek: „Büntetik Anggunt és Franciaországot?”; „Geopolitikai szavazás áldozatává váltunk?”.

Bár a visszalépés gondolata mindezek után sem merült fel, a France 3 tévécsatorna menedzsere, Thierry Langlois azt ígérte: tárgyalni fog az EBU-val a pontok kiosztásának módszeréről. Továbbá, új stratégiával vág neki a következő évi dalválasztás előkészületeinek: többé nem szeretné, hogy ilyen nemzetközileg is elismert előadók szenvedjék meg a fesztivál hiányosságait. Ezért inkább új tehetségek kutatását és felfuttatását fogja támogatni, de a minél szélesebb promóciót a jövőben is jó ötletként fogja kezelni.

Nézettséget tekintve, az Eurovíziós döntő a hét második legkeresettebb műsora volt, 23%-os közönségarány elérésével. Csaknem négymillióan voltak kíváncsiak Európa legnagyobb zenei show-jára, de kicsivel 11 óra után 8,8 millióan kapcsoltak a France 3 csatornára, ami viszont tavaly szeptember óta a tévéadó legjobb eredménye.

22 hozzászólás Csalódás és taktikaváltás francia módra

 • m_sandor

  Én is teljesen elégedett voltam a produkcióval, kivéve Anggun hangját. Révén hogy nem vagyok profi, nem tudok megfelelő szót mondani rá, de nekem nagyon furcsa volt élőben. Mindenesetre előrébb vártam a franciákat én is.

 • Robek

  Nehogy keseregj Angun! Magyarországon ezt a stílust már rég elfelejtettük! Az R-Go 1980-as évek elején játszott hasonló dalokat! 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=ww4muZV8FMY

 • Pitbull

  Franciák. Valaki valami mást várt tőlük?

 • Erzsi

  Egy győzelemhez jó dal is kell, nem elég a semmit promózni.

  • porcukor90

   Pontosan, annyira nem volt jó ez a dal, a Varga Viktoros verzió pedig szintén nem tetszett (eleve az az alak elég antipatikus számomra).

  • smileyshine

   Ezt a dalt már az elején sem kedveltem, az élő verzió meg csak rontott rajta. Szerintem a döntőben sem lett volna helye.

 • Zsolti

  Próbálkozhatnak a franciák, úgysem köröznek le hisztiben minket. 🙂 Még hogy top 10! 😀

 • Nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor egy énekes nem tud „veszíteni”. Igen, meg lehet a véleménye, viszont azt ilyen módon kinyilvánítani már csak sárdobálás és kifogás-keresés. Tóth Gabihoz és Királyékhoz tudnám hasonlítani, akikben szintén nagyot csalódtam a nemzeti döntő után. Egyszerűen nem profi hozzáállás ez Angguntól sem.

  Thierry Langlois-ból kiindulva minden egyes ország pattoghatna, hogy a javára fejlesszenek a szavazási módszereken. És még csak nem is biztos, hogy a javára válna.

  • Gabiii

   Azért a szavazási rendszeren nem baj ha gondolkodnak mert vannak hibái ez tény. Nem lenne rosz pl ha akár egy harmadik szereplőként akár felváltva az sms szavazást (vagy egybe számolva vele) az interneten is lehetne szavazni! Persze ennek a megvalósításához egy teljesen biztonságos rendszer kéne amit elég nehéz megoldani(de szerintem ez elkerülhetetlen lesz egy 5-10 éven belül). De akár el tudnám képzelni a teljes 12 pontos rendszer átalakítását bár ez már hagyomány és biztos nem nyúlnak hozzá

   • Az internetes szavazással az a baj, hogy roppant egyszerűen kijátszható. Csak egy program kell (mert van ilyen), átírom az IP-címemet angliaira és már küldöm is a szavazatokat a magyar indulóra. Ez ennyi.

 • Erzsi

  Mert mit egyenlítene ki az internetes szavazás?

  • Gabiii

   Úgy képzelném el hogy interneten is egy Top 10-et lehetne felállítani tehát jobb képet adna az egészről mint ha egy SMS-el támogatsz valakit és aki meg mondjuk nálad 2. az nem ér vele semmit ha nem szavazol rá. De ez csak ilyen „hangosan gondolkodok” A lényeg az volt hogy lehet jobbá tenni ezt a szavazási rendszert és nem baj ha nálunk okosabb emberek ezen gondolkodnak (szerintem)

   • Erzsi

    Mert feltételezed, hogy az sms szavazó és az internetes szavazó nem ugyanaz a réteg, ízlésvilág, nemtudommi? Én szerintem ez mindkettő a laikus közönség, nem látok közöttük különbséget. Nem állítom, hogy a szavazási rendszer tökéletes, amin már nincs szükség semmilyen változtatásra, de az első nagy löttyös indulat elmúltával, amikor már higgadtam tudom végig nézni az eredményt, azt mondom, összességében teljesen korrekt. Ha az első tizet nézed, nincs benne olyan, amit itt leegyszerűsítve „gagyinak” szoktunk hívni. Az oroszt bármennyire is nem ide vártuk, lelkünk mélyén tudtuk, hogy itt lesz. „Adunk egy engedményt” a közízlésnek. Ugyanakkor ki gondolta volna, hogy az albán vagy az észt tízben lesz? A fene sem érti, hogy mitől, mégis működik a rendszer. Nem is rosszul.

 • Robek

  Az SMS szavazatokat, ha minden igaz (ne fogjatok szavamon), akkor az idei évtől egységesítették, maximálták 20 db-ra. 2008-ban (talán jó évet írok) Szerbiában, egy telefonról maximum 20 SMS-t lehetett küldeni, máshol korlátlanul, Dániában viszont egy telefonról 1db SMS érkezhetett! No ez utóbbi lenne az igazi, csak hát így a bevétel is lényegesen csökkenne.

 • Na igen! Az idei legjobb dal és előadás egy 22. hely? Ilyen ez az Eurovízió..

 • Dani

  Minden idők legrosszabb szavazását láthattuk idén.

 • force

  Épp itt volt az ideje, hogy ezt belássák a franciák. Nem értem miért nem képesek egy nemzeti válogatót rendezni, 8-10 dallal például. Ne mondják már azt, hogy nincs rá elég pénzük, mert senki nem hiszi el nekik. Anggun egyébként pocsék volt. Az előadás egy káosz, énekhangja szinte semmi, nem értem ezt mégis hogyan gondolták. Oké, hogy ez egy dalverseny, de megette a fene, ha az előadó meg nem tud énekelni. Ennyi erővel menjen studió felvételről az egész és tátogjanak az előadók, ha már úgyis a dalok versenyeznek. Vajon akik kiválasztották Anggun-t előtte nem hallották az énekhangját?

 • Rongits József

  Az teljesen véletlen, melyik dal fog jól szerepelni egy fesztiválon. Olyan, mint egy fotókiálítás: beküldesz brahiból egy elrontott képet, és láss csodát, nyer. Szerintem is jók voltak a mieink, de fenti logikával magyar nyelven, magyar számmal jobban szerepelhettek volna, akár. Ha ezt a CD-számot mondjiuk egy volt délszláv tagállam adja elő, előrébb végeztünk volna. Vállaljuk magunkat.

 • Balázs

  Én azért annyira nem lepődök meg a franciák helyén. Maga a dal nagyon jó volt, az egyik esélyesem volt, de ahogy Anggun élőben előadta, azaz ahogy a tévében az hallatszott, hát az katasztrofális volt…

 • Serinon

  Miért, ezzel a dallal mit vártak? Az előadás valóban jó volt, de nem mondják nekem, hogy ez egy TOP 10-es dal..