Naptár

2012. április
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2012: Finnország

Forrás: eurovision.tv
Tudósító: Szücs Zoltán

Paradicsom Oszkár után a huszonegy éves Pernilla tör a Lordi nyomdokaira, és tesz kísérletet az Eurovíziós Dalverseny megnyerésére. A sziporkázó, mindig vidám énekesnő ezúttal egy lassú számmal igyekszik közelebb férkőzni a nézők (no meg a szavazók) szívéhez. Versenydalának címe När Jag Blundar, ami magyarul annyit tesz: „amikor becsukom a szemeimet”, és előadója etnikai hovatartozásából adódóan svédül fog felcsendülni Bakuban.

Címe alapján először azt hinnénk, hogy egy szerelmes nótával állunk szemben. A valóság azonban egészen más. A szöveget Pernilla testvére, az ismert producer és zeneszerző, Jonas Karlsson édesanyjuknak címezte. Éppen ezért Pernilla saját elmondása szerint nagyon könnyedén tud azonosulni a mondanivalóval, így a bakui szereplésre is teljes
átélést ígér. Érdekesség, hogy a mama hatalmas Eurovízió rajongó, érthető hát, hogy lánya ambícióit látva úszik a boldogságban.

Pernilla 15 évesen megnyert egy zenei világversenyt, melyet direkt gyerekeknek rendeztek: az éneklés és a tánc azonban sokáig háttérbe szorult másik szenvedélye, a kézilabda miatt. Jelenleg új slágereken dolgozik Jonas segítségével.

Kapcsolódó cikk: Finnország: Pernilla Karlsson – När jag blundar

19 hozzászólás Napi Eurovízió 2012: Finnország

 • gyokub

  Amikor először hallottam ezt a dalt, unalmasnak találtam, de többször meghallgatva rájöttem, hogy ez varázslatos. Annak ellenére, hogy egy ballada, nagyon kellemes muzsikája van, amitől az ember legszívesebben elfeledné minden gondját, panaszát. A dalszöveg gyönyörű, annak ellenére, hogy svédül hangzik el, s az előadó meg szerethető. Nálam ez a dal döntős. Remélem sikerül bejutniuk oda. 🙂

  Toplista:
  1. Izland
  2. Finnország
  3. Belgium
  4. Albánia
  5. Görögország
  6. Románia
  7. Lettország
  8. Svájc
  9. Montenegró

 • tacom

  Gyokubhoz hasonlóan elsőre engem sem fogott meg, pedig tényleg egy szép és kellemes dal.

 • Elsőre tényleg unalmas volt, nem mintha most sokkal jobb lenne, de továbbjutó helyre tenném.Talán az is közrejátszik benne hogy az eredeti nyelvű dalokat nagyon szeretem.

  A döntőbe jutás nagyon kérdéses.

 • Erzsi

  Mi az, hogy „annak ellenére, hogy ballada”, meg „annak ellenére, hogy svéd”. Ez a dal úgy ahogy van gyönyörű. Az nem lehet, hogy csak az olyan úthengerekre legyünk fogékonyak, mint a ciprusi.

  Már többször leírtam, a svéd dal nálam az első és szégyellem magam miatta. A top tizem másik 9 dala között nem tudok különbséget tenni, mindig az tetszik a legjobban, amelyiket legutóbb hallgattam. Végül azért tettem ezt a dalt a 2. helyre, mert tökéletes ellentéte az agyoneffektezett svéd dalnak a maga egyszerű, letisztult hangzásvilágával. És svédül van, ami miatt szégyelljék magukat a svédek, hogy a saját anyanyelvüket egy másik ország képviseli. Azért (is) szurkolok egy jó helyezésért, hogy a svédek okuljanak belőle. Ők, akik mindig a biztosra mennek és a sikert csak angolul tudják elképzelni, egyszer hallgassák meg a saját nyelvüket, hogy milyen szépen szól, milyen tökéletes rugalmassággal illeszkedik a zenéhez. Ha jövőre haza viszik a versenyt, talán itt lenne az ideje, hogy egyszer többre tartsák a saját kultúrájukat a híresen stupid angol dalszövegeiknél.

 • schanc

  Nálam is abszolút élmezőny. Épp az egyszerűségével fogja meg a hallgatót. Bízom benne nagyon.

  • schanc

   Ja, és az első elődöntő egyik legjobb része lesz a svájci-belga-finn fogat. Három nekem tetsző dal egymás után nincs még ebben a semiben.

 • Küllikki

  Én nagyon szeretem ezt a dalt, attól függetlenül hogy egy szót se értek belőle, de olyan kellemes hallgatni.
  Hogy döntős lesz-e, hát sajnos vannak kétségeim, én mindenesetre szomorú lennék ha nem jutna tovább. Tőlem mindenképpen megy az sms 🙂

 • Zsolti

  Furcsa, hogy az egyszerűség néha mennyire működik. Kellemes, hullámzik vele az ember.

 • Fabiana

  Szép-szép, de én bizony csalódott voltam, mikor a finnek ezt a dalt választották. Első hallgatásra unalmas, 3-4 alkalom után megszereti az ember, hogy ez milyen nagyon gyönyörű. Őszintén szólva szerintem elég egysíkú az egész és rettentő monoton a dallama.

 • KR

  1.Izland
  2.Finnország
  3.Románia
  4.Lettország
  5.Görögország
  6.Belgium
  7.Svájc
  8.Albánia
  9.Montengró
  amugy szerintem a finn dal az egyik legszebb az idei eurovizion, de a döntőbe jutásra alig látok esélyt

 • Nem tudom miért ájulnak el egyesek ennyire ettől a daltól. Semmi plusz nincs benne. Nem tetszik! Remélem nem lesz döntő… bár ahogy elnézem nem kell ettől rettegni 🙂 bezzeg az albán dalra csak rosszat tudnak írni az emberek, pedig az sokkal jobb ennél!

  • Küllikki

   Balázs, ismered a mondást, kinek a pap…. 🙂
   Ízlésről meg amúgy se állunk le vitatkozni, és amúgy is rém unalmas lenne, ha mindenkinek ugyanaz lenne a véleménye. Örülj neki hogy kilógsz a sorból az albán dalt illetően 😉

   • Csak nem értem a logikát! Mindenki legagyizza a belga és az albán dalt -meg még sok másikat is-, de ez meg olyan jó?

   • Küllikki

    Én csak magamról tudok írni, a belga dal nálam top10-es az első elődöntőben, az albán dal meg nem az én műfajom 🙂 Azt semmiképp nem mondanám rá hogy gagyi, mert hiába nem tetszik, de mégis érzem rajta hogy minőségi.
    A finn dal nekem valamiért olyan kedves, megnyugtató hallgatni, ugyanakkor a lett dalt – ami azért nem egy nagy közönség kedvenc 😀 – sokkal jobban szeretem 🙂 Azért ebben sincs túl sok logika 🙂

 • smileyshine

  Nekem ez a dal soha nem volt unalmas, az első hallgatás óta nagyon szeretem. Nem értem a szövegét, de így is tetszik. Pernilla is olyan szimpatikus és kedves előadó. Szurkolok nekik és köszönöm ezt a gyönyörű dalt.

 • Gabiii

  Hát ez sajnos nagyon unalmas pedig ha kicsit tetszene csak azért is szavaznék a finnekre de így nem. Kiesik

 • Levi21

  Toplistán:
  1.Izland
  2.Belgium
  3.Görögország
  4.Románia
  5.Finnország

  6.Svájc
  7.Montenegró
  8.Albánia
  9.Lettország

 • Balint005

  Hát ez a dal nekem nagyon lapos. Pedig a svéd nyelv javít rajta, kicsit különlegessé teszi, de ez nem elég, és szerintem a döntőbe sem fog bejutni májusban.
  A listámon is igenhátul van, közvetlenül Magyarország után.
  finnország: 31 /42

 • Zolitt

  Nekem nagyon tetszik ez a dal, és nagyon örülök, hogy többnyire pozitív vélemények vannak róla! Rájuk is fogok sms-t küldeni! 🙂

  Velük az én listám:
  1. Izland
  2. FINNORSZÁG
  3. Svájc
  4. Románia
  5. Lettország
  6. Albánia
  7. Görögország
  8. Belgium
  9. Montenegró