Naptár

2012. február
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: Compact Disco – Sound of our Hearts

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IZoHYnCbLH0[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTV

Tegnap este véget ért Magyarország három fordulós nemzeti döntője. A döntőben 8 dal versengett a közönségszavazatokért hogy bejuthassanak a szuperdöntőbe. Az est közönségkedvence a Király testvérek „Untried” című dala volt, de szuperdöntőbe jutott Heincz Gábortól a „Learning to Let Go”, Carameltől a „Vertigo” angol/magyar nyelven, és a Compact Disco-tól a „Sound of our Hearts”. Ezután a zsűri szavazása következett, ahol a szavazatok felét szerezte meg a Compact Disco, így őket láthatjuk a májusi első elődöntő második felében, Magyarország képviseletében. Gratulálunk!

350 hozzászólás Magyarország: Compact Disco – Sound of our Hearts

  • Alice

    Semmi nem fogott meg ebben a dalban..sem az énekes hangja, kisugárzása, sem a dallam, sem a hangszerelés..Csodás választás..ettől még Királyék is jobbak lettek volna. Bár nekem a kedvencem Fábián Juliék voltak. Na az a világszínvonal, nem ez a „beksztrítbojz” utánzat :S

  • weberawa

    Nagyon örülök és szívből gratulálok a Compact Disco tagjainak, sok sikert! Nekem az egyik favoritom volt a csapat 🙂

  • Balázs

    nem annak kellett volna mennie akit a közönség legjobban szeretett? mert facebookon azt írtátok hogy az untried kapta a közönségdíjat, nem tudom de szerintem annak kellett volna mennie akit a legjobban szeretünk nem annak akit 4 ember szeret nagyon…

  • Bananaa.power

    Borzalmasak vagytok. Eddig mindenki problémája az volt hogy mekkora fosok egyes elõadók. Erre tessék, küldünk egy szerintem is teljesen jó dalt, de a magyarok csak rinyálni tudnak. Inkább örülni kéne annak ami van, nem azért sírni, ami nincs. Sok sikert, Compact Disco!

    • Balázs

      azért „rinyálunk” mert megszavaztuk a Király családot erre 4 (béna) zsűritag elküld egy olyan bandát akinek a dala unalmas és depressziós! na, ezért „rinyálunk”!

  • Judy

    Sziasztok!
    Tegnap élőben láttam, hallottam a dalokat, és bizony a Compact Disco-nak volt a legnagyobb rajongótábora. Előttem svédek ültek, akik neki szurkoltak, hogy hogyan kerültek Magyarországra, nem tudom. De a nyelvünket sem beszélik, mégis eljöttek.:)
    Szívem szerint Caramelt vittem volna ki, de a zsűri nem így döntött, ezt el kell fogadnunk. Szerintem szeretni fogják a CD-ó dalált, és bejut a döntőbe!
    Üdv.

  • Zolecs

    Először is reagálnék a sok bunkó megnyilvánulásokra.

    A legtöbben azt szajkózzák hogy nem jutunk döntőbe.
    Tőlük kérdezem hogy hallották az összes mi elődöntőnkben levő dalt? Esetleg látták a Compact Disco végleges előadásmódját/ színpadképét? Csak azért mondom mert ugye most felkarolja őket az MTV és azon lesznek hogy a legtöbbet hozzák ki belőlük.Többször is hangoztatta Gundi hogy az egész színpadképet minden egyes előadó maga találta ki.

    A másik ökörség hogy „mi az hogy 4 ember dönti el ki menjen?”
    Nos azt hogy bekerüljenek a legjobb négybe nem a zsűri döntötte el. Mindenki tisztában volt szabályokkal, ennyi erővel már a műsor előtt is lehetett volna csömörködni, hogy miért így van.Tavaly ennyi beleszólásunk sem volt, örüljetek hogy ennyit is kaptunk.

    Hozzáteszem nagyon sokat javult az összes dal, és bármilyen hihetetlenül is hangzik nem bántam volna azt sem ha Lindáék mennek, mert most tetszett az ő előadásuk is.

    Le a kalappal, mert az Mtv hihetetlenül színvonalas műsort csinált.

    • Balázs

      Szerinted nem az lett volna fontos hogy a saját országa szeresse az előadót, lehet hogy a CD-t is sokan szeretik de akkor is a Király testvérek kapták a legnagyobb bizalmat, ha szerinted ez ökörség akkor gratulálok!

      • Zolecs

        Több mint 110000 szavazat érkezett szerinted ebből hogy bekerüljön valaki a legjobb 4-be mennyi szavazatot kapott?

        Linkelj légyszives hivatalos oldalt ahol nyílvánosságra hozták már hogy ki kapta a legtöbb voksot? Mert én sehol sem találom.

        Nem fogok megint veszekedni, tedd az utolsó helyre Magyarországot, ha neked ettől könnyebb. 😉

      • Balázs

        ebből a cikkből idézek: „Az est közönségkedvence a Király testvérek “Untried” című dala volt” ebből azt vettem le hogy ők kapták a legtöbb voksot

      • Zolecs

        Ez nekem egyáltalán nem tűnik hivatalosnak. Szerintem akkor lenne az, ha a teljes végeredményt megosztanák.
        Egy „közönségkedvenc” szóból nem feltétlenül következik az hogy ők kapták a legtöbb szavazatot.

        Mindegy.Sajnálom hogy nem látod a fától az erdőt.
        Részemről lezártnak tartom a vitát.

    • Tünde

      „Tavaly ennyi beleszólásunk sem volt, örüljetek hogy ennyit is kaptunk.”
      Na, ezért tart ott az ország, ahol tart… :s Mondok egy hasonlatot:
      Elveszem előled az ételedet és kapsz helyette egy tál ….
      De ne fintorogj, te csak örülj neki hogy ennyit is kapsz! :s

  • B.B

    Hát most olvasom az esctodayt stb.Nagyon nem jon be a dal sokaknak.Szerintem megtortenhet hogy elodontoben maradunk.

  • ktn01

    Nézzétek! Amikor tegnap este néztem a döntőt, akkor 2 dal kivételével az az érzésem támadt, hogy örülnék, ha az a szám képviselné hazámat. Nagyon örülök annak, hogy a CD nyert! Nyilván nagyon sajnálom Caramelt, a Király családot, Heinz Gábort is persze, de ha egy kellett lennie, akkor ezt el kell fofagni.
    Most pedig, hogy megvan a dalunk, ösztöneinket és beidegződéseinket jó lenne hátrahagyni, és ahelyett, hogy zsigerből leszúrnánk, hőbörögnénk a dalválasztáson, jó lenne, ha mindenki teljes válszélességgel e mögé állna, és támogatná, NEM pedig támadná. Ez a dal megy ki Bakuba, és szerintem már teljesen felesleges a vita, ami ezen a fórumon szinte már versenyszámba megy!!

    Sok sikert Compact Disco!!

    • Magister

      Ámen.
      És elég szánalmasnak tartom, hogy nemcsak magyar nyelvű, hanem külföldi vitákban is leginkább magyarok támadják a magyar versenydalt. Legalább kifelé illik egységet mutatni, és nem táplálni a „tüzet”, hogy az maradjon meg, hogy „Magyarország nem jól választott”, stb.

  • ktn01

    Bocsi a helyesírási hibákért…most vettem csak észre

  • Zolecs

    A kiválasztott dalunkról: Nekem nagyon bejövős, és végre olyan nyert akinek drukkoltam.Hozzáteszem nekem ez még Kati dalánál is sokkal jobban tetszik. Hajrá Compact Disco! 😀

    Az hogy valakinek nem tetszik nagyon sajnálom.Meg lehet nézni a nem hivatalos videoklip alatt a kommenteket, és a tetszés/nem tetszés arányát.

    A színpadképet mindenképpen ledes ruhákban képzelem el, valami ütős háttérfilmmel.A hivatalos videoklipet pedig kiváncsian várom. 😀

    Az eddigi sorrendem:
    1.Izland/2.Magyarország/3.Ciprus/4.Franciaország/5.Norvégia/
    6.Dánia/7.Málta/8.Albánia/9.Svájc

  • Balázs

    az eddigi sorrendem:
    9. Magyarország

  • Nolee

    Bocsi, hogy beleszólok, de becsüljük csak alul magunk: mondjuk hogy döntőbe se jutunk, így ha sikerül, mindenki örülni fog, nem még ha valami jobb helyezést is elérünk. Szerintem.

  • Greg

    annyit mondanék, hogy tegnap este biztos voltam benne, hogy a királyék mennek. nem amiatt, amit már kifejtettem (kaptam is érte), hanem egyszerűen tetszett. de végig a compact disconak szurkoltam. azt hiszem, ha királyék mentek volna, én nem hőbörögnék itt a fórumon. a zsűri döntését el kell fogadni, szurkolni annak akit kiválasztottak. bárki jutott volna ki, sokan csalódtak volna, sokan pedig örültek volna. most nehogymár ezen is összevesszünk!

    • Balázs

      Nem furcsa hogy a közönség és a zsűri szavazatai majdnem egymás ellentétei? mert a zsűrik eggyike se mondta a Királyékat, ezzel ellenben a legtöbb szavazatot ők kapták! (megjegyzem, mikor az énekeseket kérdezték akkor sem mondta senki őket, szóval mindenki irigy!)

      • schanc

        Az a helyzet, h. a fórumokon tudni vélik, Király Viktor hogyan nyerte a Megasztárt. Amennyiben annak valamennyi valóságalapja van, úgy a közönségszavazás épp úgy torz, mint a zsűri döntése.
        Egyébként nem hiszem, hogy irigységről lenne szó, h. senki nem akarta őket küldeni. Nekem sem ők voltak a favorit produkcióm.

      • Máté94

        Gyurcsík Tibort sem mondta egyik énekes sem,szóval biztos rá is mindenki irigy.El kell foadni hogy a CD képviseli az országunkat és drukkolni kell hogy jó helyezést érjünk el.Ezzel a szánalmas megnyilvánulással meg semmit nem érsz el. 🙂

  • Dóri14

    Sziasztok!
    Én a döntősekkel nagyjából elégedett voltam, de azért szívesen láttam volna még ott tegnap például Kiss Ginát.
    Nekem a 8 közül a top 4 A Király testvérek, Caramel, Heincz Gabi és Tóth Gabi volt. Amikor elmondták, hogy ki az a 4, aki a közönségszavazatok alapján „továbbjutott” akkor négyből három találatom bejött. És a Compact Disco volt az aki nem volt az én listámon. Ekkor úgy gondoltam hogy 75%, hogy valamelyik kedvencem jut ki, aminek nagyon örültem, hogy így bejött a tippem. És amikor a zsűri tagjai elmondták, hogy ők kire voksolnak, akkor aztán mérges lettem…. Különösen azért, mert ha már Rakonczai Viktor nem a Compact Disco-ra szavazott, akkor az azt jelenti, hogy nem őket akarja küldeni. És erre Heincz Gabit mondja, így a Compact Disco nyert. De ha azt mondja Caramel akkor 2-2, és akkor meg lehetett volna nézni a borítékot.
    Én azzal nem értek egyet, hogy 4 ember (akikből valljuk be 1-2 nem is igazán ért a zenéhez, úgy mint egy szakmai zsűri) dönt arról, ki képviselje hazánkat. Mert egy olyan dalt kellett volna küldeni, akit az ország szavaz meg és nem négy szedett-vetett zsűri.
    Nekem még az volt a furcsa, hogy a zsűri mindenkit hihetetlenül istenített és dicsért. Komolyan mondom, mintha világsztárok lennének.
    És még annyi, hogyha már ott van egy Király testvér csapat, akik azért már jártasak a szakmában, és többé kevésbé ismertek is, akkor miért nem őket küldjük akikkel 2x annyi eséllyel indulhattunk volna…..
    De hát ez Magyarország, ezek vagyunk mi. Mert nekünk a büszkeségünk nem engedi, hogy úgy csináljunk valamit ahogy azt kellene. Mi mindent fordítva csinálunk.
    De remélem, hogy azért jó eredményt fogunk elérni (értem ezen a döntőbe jutást, mert szerintem már azzal is elégedettek lehetnénk), és én fogok nekik drukkolni, de az azért tény, hogy ma már csak lényegében a politikáról szól az egész Eurovízió.

    • schanc

      Az utolsó mondatod miatt lényegében sztem mindegy, hogy idén ki megy (ment volna) Bakuba. A tegnapi 8-ból meg pláne, mindegyik minőségi produkció.
      Egyébként ha az utóbbi részvételeinket megnézzük, mindig akkor volt jó helyezésünk, ha valami olyat vittünk, amit más nem. 2005-ben a NOX a magyaros jellegével, 2007-ben Magdi az egyedülálló hangjával + egy olyan blues-dallal, amit nem szoktak vinni. Idén a Compact Disco stílusában én inkább látom ezt az egyediséget, mint pl. Királyéknál.

    • Csengettyű

      Nos, az a bizonyos zsűri, ahol állításod szerint 1-2 ember nem ért a zenéhez, és mégis ők választottak… 2008-ban a szakmai zsűri csupa olyan emberből állt, akik értenek a zenéhez, és volt közönségszavazás is, és mi történt? A lehető legunalmasabb (és nem kicsit sablonos) dal lett a nyertes. Szerintem idén pont hogy jó zsűrink volt.

  • Tragedyforyou

    Most mindenkiben kavarognak az érzelmek, de azt honnan veszitek, hogy a Királyék nyerték a közönségszavazást? Egyetlen hivatalos forrásban sem tesznek erről említést, ha jól odafigyeltek – talán vágyálom? A hőbörgők pedig nyissák meg a szívüket, mert akkor fogják megérteni a Compact Disco dalát.

  • Gigi

    Amikor kimondták azoknak a nevét, hogy kik jutottak a legjobb 4-be elmondták azt is, hogy nem a szavazatok sorrendjében, hanem véletlenszerűen sorolják a 3 nevet, így hogy a Király testvérek nevét mondták elsőnek az nem azért volt, mert ők kapták a legtöbb szavazatot.
    A tv pedig azért csinálta ezt a 4-t a közönség és ebből 1-t a zsűri, mert amikor Magyarország utoljára rendezett nemzeti előválogatót, akkor mi magyar közönség döntöttünk arról ki menjen és kit küldtünk ki? Csézit. Miért? Mert határon túl és az ország egyik felében, akkora a rajongótábora, hogy beszavazták….. Mi lett az eredmény? Csúnyán besültünk. Na ezt nem akarták még egyszer elkövetni….

    • schanc

      Jogos.
      Egyébként én pont a CD-t féltettem ettől a zsűris döntéstől, azt hittem, valahogy kinyomják majd Vizy Mártonékat. Bár már az elődöntőben látszott, hogy a zsűri nagyon szereti a Sound of our Hearts-ot.

  • Balázs

    MINDEN HOZZÁSZÓLÁSOMAT naggyából visszavonom mivel „kicsit” félrevezetett ez a cikk, mégpedig ez a sor: „Az est közönségkedvence a Király testvérek “Untried” című dala volt,”
    mindenkinek BOCSÁNAT, de tényleg kicsit félrevezető (de lehet hogy csak nekem) , és persze az is közrejátszott hogy a kedvenceimet nem támogatták annyira a zsűrik mint a többieket, viszont azt nem vonom vissza hogy nem értek egyet azzal hogy 4 ember tetszésén-nem tetszésén múlt az egész műsor! Bocsánat mégegyszer, hát ez Epic Fail volt! 😛

  • Viola

    Nagyon örülök a Compact Disco győzelmének! Potyogtak az örömkönnyeim! 🙂 Gratulálok nekik!

  • Gigi

    Szerintem nem lett rossz döntés. Mindig van olyan, akinek nem tetszik és teljesen természetes, hisz nem vagyunk egyformák. Én annak örülök, hogy nem egy hamisan éneklő szaltókkal megtűzdelt produkciót viszünk ki, ami eddig nem jött be. 🙂 Örülök, hogy egy picit más a hangzásvilág, mert lehet megjegyezhetőbb lesz a sok disco szám mellett. Azzal meg külön nem értek egyet, hogy a csapatoknak nincs esélyük jó helyezésre. Tavaly ott volt: Georgia: Eldrine – One More Day vagy 2010-ben Törökország: Manga

  • Gabiii

    Na remélem ma már kicsit nyugszanak a kedélyek. Amugy vicces hogy idén egy picit megint izgulhatunk a tisztán éneklés miatt 🙂

    • schanc

      Úgy látszik, ez jutott nekünk osztályrészül.
      De a tiszta éneklés sem minden. Csézy tök stabil volt éneklésügyileg, aztán… Meg azért Ell/Nikki se volt kristálytiszta (és akkor finoman fogalmaztunk).

  • gretri

    Na szerintem ez a dal a döntöbe se jut el és nem azért mert rossz , hanem azért mert elsöre nem fülbemászó … Ne feledjük ezzel a dallal az oroszok meg is nyerhetnék, de nekünk magyaroknak nem lesz elég . Biga dala az , emelyre egy külföldi is rászánna egy két hívást, igen mert „populáris” . Hasonló helyezéssel zárhatott volna mint Friderika. Nem mindig a igényes zenét kell elküldenünk , hanem a dallamosabbat. De nem biztos , hogy nyerni akar Magyarország.Köz¨¸onség -díjjal is megelégszünk.Ez a szám most ezt sem nyeri meg. De azért drukkolok.

  • Sanyi

    Szerintem elég hivatalos az ha Király Linda személyesen közölte velünk…ugyanis volt szerencsénk szombat este vele beszélgetni.Linda elárulta,hogy ők és a Caramel kapták a legtöbb szavazatot.A CD produkciót nem tudjuk még hivatalosan,hogy hanyadik lett a közönség szavazata alapján.Ezt nagyon elszúrta a két zsűri!!!Köszönjük!!!

    • karamata

      Ha ezt mondja, akkor nyilván Caramel kapta a legtöbb szavazatot. Mert ha Királyék kapták volna, akkor Linda csak azt mondta volna, hogy ők kapták a legtöbbet. És Caramelt meg sem említené. Szóval ez alapján inkább úgy tűnik Caramel, király volt a sorrend.
      De a sorrend teljesen mindegy, hiszen vagy 6-szor elmondták, hogy a szavazás az első 4-be segíti őket, és ott már nem számít, csak a zsűri szava. Így a szavazatszám ezek után már lényegtelen.

      Itt már mindenki jó volt.
      Az általam eddig annyira nem kedvelt Király tesók jó produkciót nyújtottak, megkedveltem a számot.
      Gyurcsik Tibi szimplán jól énekel, de ennél nem több.
      Tóth Gabi sokkal jobb volt, mint a múltkor, ő olyan, akit izgulás nélkül simán kiküldenék egy ilyen nagy versenyre, mert 100%ig biztos lennék benne, hogy nem hoz ránk szégyent, és jól teljesít. Nem eredményben gondolom, mert azt ugye sosem lehet tudni.
      Compact Disco: na náluk fogok izgulni, mert a 8 döntős közül itt éreztem egy pici bizonytalanságot…de reméljük a legjobbakat, és drukkolok természetesen, mert jók és a dal is fülbemászó!
      Fábián Juli és Zoohacker: Örülök, hogy megismerte őket az ország közönsége! Igényes zene.
      Caramel: Amikor a műsor végefelé többször lejátszották a 8 dalból összevágott verziót, akkor toronymagasan az ő dalát tartottam a legjobbnak! A legkiemelkedőbbnek, legmeggyőzőbbnek, a legdallamosabbnak, a legerősebbnek. Egy eurovíziós mezőnyben is, hiszen nagyon fülbemászó. Én személy szerint őt küldtem volna. Sajnálom, hogy nem sikerült, de úgy gondolom, erősebbé, és eltökéltebbé teszi, és talán jobban megbecsüli majd, ha pár év múlva ő mehet, hiszen megküzd érte, és nem hullik az ölébe. Mondjuk egy hasonlóan jó dallal, ha sikerül még ilyet írnia. Azért sajnálom, mert ez a dal így angol betéttel kiválóan alkalmas lett volna!! De nem gond. Hajrá Caramel.
      Nika: na így másodszorra már tényleg jó volt.
      Heincz Gábor: nekem tucat, hiába a jó hang.

      Tehát Compact Disco. Mostantól támogatás és drukkolás.

      • Sanyi

        Karamata….igen a Király testvérek kapták a legtöbb szavazatot,ha kételkedsz kérdezd meg,Caramelt azért említette mert ő a második lett mögöttük!Nem tudom miért kell kifordítanod egy szöveget.1.Kiráylék 2.Caramel…Ez után már nincs mit mondani!
        Magyarország nem lesz ott a döntőben!!!

  • catalysm

    Igaz én Királyéknak drukkoltam, de ha ez kell a népnek…
    Grat Compact Disco!

  • Bakancs

    Külföldön én úgy láttam, hogy a Compact Discót valahogy jobban pártolták, de lehet, hogy csak rossz oldalakat néztem 🙂

  • Jack

    Idén szerintem nem fogunk döntőzni…:(

  • juhanoe08

    Szerintem se lesz döntő, de szerintem még az is simán előfordulhat, hogy úgy járunk, mint Csézyvel, sőt! Szerintem már eleve a szavazás bunda volt… A dalt nem szeretem, monoton, unalmas, és a srác szörnyen énekel (és a múltkor még a mikrofonra fogta!) szóval, ha az volt a cél, hogy még ennél is jobban leégessük Magyarországot, akkor gratulálok, mert sikerült!! 😀

  • apppa63

    Teljesen mindegy ki megyen Bakuba.
    A versenyen úgysem a dalokra szavaznak.
    Itt országok szavaznak egymásra vagy egymás ellen.
    Aki ismeri ezt a dalfesztivált az tudja.

  • Nos, én elsődlegesen nem a Compact Disconak szurkoltam, de nem vagyok elkeseredve így sem, hogy ők jutottak ki. Elég profik a srácok, a dal is és a produkció is színvonalas volt, én nem látok okot az aggodalomra:) Kicsit szerintem erős már most kijelenteni, hogy „nem fogunk döntőzni”… amúgy tudnátok linkeket adni külföldi oldalakról/fórumokról, hogy ők mit szólnak a dalhoz? Köszi:)
    Sok szerencsét kint a Compact Disconak!:)

  • Shogy

    Kiváncsi lennék, hogy kiknek állt érdekében ezt a másodosztályú csapatot küldeni és miért?! Kik azok akik eldöntik, hogy ki legyen a zsűri? Milyen szakmai rálátása van pl.:Csiszárnak?
    Magyarországon minden és mindenki megvehető! Ha ebből indulunk ki… de miért?… Semmilyen rálátásunk nincs se a szavazatokra se semmire. Ezért döntenek azok akiknek van. Semmi értelme nem volt szavazni! Hozzák nyilvánosságra a szavazatokat! Csak jogunk van hozzá vagy nem? Szeretném ha jövőre mi dönthetnénk, nem pedig 4 báb akik előre megírt forgatókönyv szerint választanak!