Naptár

2012. február
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Blog: Ilyen sem volt még – véget ért a magyar nemzeti döntő

Szerző: Klész Imre

Ahogy a címben is szerepel, ilyen sem volt még. Az Eurovízió idén oda került Magyarországon, ahová régóta vágyakozott. 6 évvel az ESC Hungary első cikkének megszületése után 2012-ben olyan dolgot kaptak a nézők és a verseny rajongói, amire régóta vártak. Több fordulós nemzeti döntő, soha nem látott erős felhozatal, híres énekesek sokasága a selejtezőkön nagyszerű dalokkal, látványos grafikájú és pergő ritmusú műsorsorozat, nagy ledfal a színpadon, és ráadásul CD-n is megjelentek a verseny dalai.

Olvasóinknak szavazást rendeztünk, ahol az volt a koncepció, hogy hallgasson mindenki először a szívére, majd az eszére a végső győztes meghatározásáért. A regisztráció ahhoz kellett, hogy a vehemensebb olvasók ne küldjenek fejenként többezer szavazatot, mert az elvitte volna a voksolás pontosságát rossz irányba. Minden olvasó első gondolatára számítottunk, mert talán az fogja eredményezni a legpontosabb eredményt a végjátékban. Az elődöntők fordulóiban 3-3 versenyzőt sikerült megjósolni, így volt egy-egy meglepetés is. A döntő végeredményét viszont sikerült jól megtippelni. Három kiemelkedő produkció végzett az élbolyban. Hetek óta a Compact Disco vezette a szavazást, és ez most be is jött. Köszönjük olvasóinknak a tippeket!

Nos, nézzük a tegnapi nap eseményeit ma 16:00-tól az m2-n! Komolyabbra fordítva a szót, időben elindultunk Debrecenből, szerencsére a múlt hétvégi nagy hó nem hátráltatta az utunkat. Mit is fogunk csinálni jövő szombaton… Már megszoktuk a szombat esti dalversenyt. Már délután 5-kor megérkeztünk a tévéhez, hogy ne kerüljön veszélybe a bejutásunk a stúdióba. Már múlt héten is sokan várakoztak az előtérben, többen mint amennyien beférnek, de most nagy tömegjelenetek és tolongás volt a bejáratnál, kinőtte a sok érdeklődő a stúdiót. Egy érdekes közbevetés volt a vendégprodukciók rögzítésénél: A Teach Inn 1975-ös győztes együttes származási országa javításra szorult, köszönjük Erzsink lélekjelenlétét, így tényleg tökéletes lett a felvétel.

A fellépők többsége megváltoztatta ma estére a produkcióját, így magyar nyelvű szöveget csak nyomokban fedeztünk fel. Minden versenyző a nemzetközi a májusi nagy megmérettetés jegyében mutatta be produkcióját.

Az estet a Király testvérek nyitották. A fórumhozzászólásokbólt is kiderül hogy nagyon kevés embernek esett le a tantusz, hogy az Alíz csodaországban című filmből láthattunk egy újragondolt részletet egy hete. Linda extravagáns megjelenését bájosabbra cserélte, testvéreivel ismét igazi csapatmunkát nyújtott a színpadon.
Gyurcsik Tibi hangja ma jobban szólt, az utolsó refrének egyikében sikerült kitartani azt a hosszú és magas hangot, így a tegnapi fellépéséből kihozta a maximumot.
A sorozat másik extravagáns fellépője Tóth Gabi volt, aki az elődöntőn bemutatott mozgalmas energiabombája helyett egy lassabban építkező, színpadi látványban kevésbé mozgalmas produkciót nyújtott. Az első elődöntős fellépése lehengerlő volt, most pedig kiegyensúlyozott.
A Compact Disco énekesének nagyon helyesen lecserélték a mikrofonját és annak állványát is elvitték, így már szuper volt minden.
Fábián Juliék voltak az est meglepetése: megtalálták azt a koncepciót, amivel izgalmassá tudják tenni dalukat a színpadon. A csapat egyik tagját kizsebelte egy nyalókáért, közös fotót készített a zsűrivel, összefirkálták a ledfalat festékszóróval. És mindezt a fellépés közben! Nagyszerű!
Caramel most hozta ki a legtöbbet a dalából, nagyon szépen énekelt, előjöttek a dal igazi érzelmei és mondanivalója. Ezúttal angol részek is hallhatók voltak a dalban, Vertigo lett a dal címe.
Veres Mónika lecserélte a fellépőruháját és a frizuráját is. Szuperül nézett ki és a dalt is magabiztosan adta elő!
Heincz Gábor hozta a formáját: zseniális grafika vicces megjelenéssel, a helyszíni közönséget is magával ragadta a dal hangulata és profi előadása.

A zsűri igazából mindenkire jókat mondott. Próbáltuk közben végigvezetni az összes összeesküvés-elméletet, és egyik sem bizonyult helyesnek. A közönség megfelezte a mezőnyt, összesen több, mint 110.000 szavazat elküldésével. Most a műsor elejétől lehetett szavazni. A Király testvérek, Caramel, Heincz Gábor és a Compact Disco került be a szuperdöntőbe, ahonnan a zsűri utóbbiakat hozta ki győztesnek.

Így győzött a papírforma, a „Sound of our Hearts” fogja Magyarországot képviselni Bakuban!

Nagy öröm hogy ilyen sok jó dal versengését láthattuk három héten keresztül. Nagyon jó volt a műsor szervezésében hogy összehasonlítva a 2008-as egyfordulós versennyel, most minden műsor végén a gyöztesre/továbbjutóra volt kihegyetve a műsor. Persze ilyenkor érthető a csalódás is az előadók részéről hasonlóan ahhoz, mint amikor egy sporteseményen kikap a kedvenc csapatod. De örömteli dolog az, hogy sok versenyző jövőre újra nekivág a válogtónak. Neki is vághat, mert A Dal című műsor hagyomány lesz, az idei nyertesnek bérelt helye van a zsűriben, már most felhívták a figyelmet, hogy 2012. szeptember 1. utánra időzítsék a leendő pályázók a dalokat, ha részesei szeretnének lenni egy ilyen versenynek.

A rajongók megkapták most azt, amire régóta vágytak, a nézők pedig láthattak egy izgalmas műsorsorozatot, sok olyan dallal, amik innentől kezdve elkezdik élni életüket. A győztes dala mellett sok olyan vált kedvenccé, ami pár héttel ezelőtt nem volt az. Egyszer csak minden dal belemászik az ember fülébe!

Nekem a frissen felfedezett kedvenceim között benne van Puskás Peti. Eddig egy dalát sem ismertem vagy szerettem, de ez a mostani nagyon szépre sikerült. A másik nagy meglepetés számomra az AFC volt. Sosem gondoltam volna hogy egyetlen dalukat is fogom szeretni. Az énekes fellépése és a dal szép hangszerelése magával ragadott. A Király testvérek dalát sem gondoltam hogy ennyire szeretni fogom. Szívkirálynő nagyon ász volt!

Fotók tegnapról: https://plus.google.com/u/0/photos/111980364049328559765/albums/5708256163674146017

18 hozzászólás Blog: Ilyen sem volt még – véget ért a magyar nemzeti döntő

  • Balint005

    Imádtam hogy 3 héten át izgulhattam h ki lesz az az 1, aki kimehet, nagyon jó volt a műsor színvonala, tényleg mindenhez grat az MTV-nek. Mondjuk a műsor utolsó 15 perce hozhatott volna más eredményt…:S

  • fules87

    Minden jó ha a vége jó !
    Gratu CD !!!!!!!
    Ti voltatok a legjobbak!!!

  • ritom

    Én is szeretnék gratulálni az MTV-nek. Egy tényleg nagyon jó showt tudtak összehozni a végére, mely három hétig izgalomban tartott minden rajongót.A mezőny is nagyon erősre sikeredett, én a négy szuperfinalista közül nem tudtam volna dönteni, legszívesebben mind a négyet kiküldtem volna a versenyre. Köszönjük MTV!

  • Réka

    Jövőre, Veletek, ugyanitt:)

  • Laci

    Hm, szimpatikus kis cikk! És végre egy hely, ahol nem csak a lehúzó kommenteket, írásokat lehet olvasni a Compact Disco-val kapcsolatban. Tök érdekes, hogy Nekem is volt egy kedvencem, akivel szemben 100%-ig elvagyok kötelezve, de számomra mindegy, hogy ki képviseli az országot, így a C.D.-nak is nagyon örülök!!!!!;))))

  • Dorka

    Én is nagyon köszönöm az mtv-nek, még akkor is, a sárdobálók miatt egyszerűbb lett volna a belső választás miatt maradni… gondolom, ezt ők is tudták, mégis belevágtak egy ilyenbe, ahol talán az mtv történetének legmodernebb díszletű, (pozitív értelemben) legmonumentálisabb nemzeti döntőjét (mit döntőt, többfordulós dalválasztást) szervezték meg, ami a kezdeti döcögések után egyre jobb és jobb lett, semmivel sem maradtunk le egyes rajongott nemezti döntőktől… örültem annak is, hogy megismerhettünk olyan előadókat is, akik egyébként talán nem tudtak volna megmutatkozni nagyközönség előtt amiatt, mert pénzhiány miatt a menedzser nem tudta őket betolni a Vivába és a kereskedelmi rádiókba (Kiss Gina, Monsoon stb.)… és annak is, hogy ilyen változatos lett a dalfelhozatal, és látszik, hogy Magyarországon is születnek igényes dalok többféle könnyűzenei stílusban. És végül is annak is-még ha sokan nyavalyognak a visszajelző SMS hiánya miatt-, hogy alapdíjas volt az SMS, tehát nem egyértelműen arra mentek rá, hogy jól megszedjék magukat, és így olyanok is el tudtak küldeni 1-2 szavazatot, akiknek egy emeltdíjas SMS már drága lenne. Köszönöm! 🙂

    • Zsolti

      Sajna minden kiválasztási módszert követ valamennyi sárdobálás, ez már csak így megy, túl kell rajta esni. 😀 Mindig akadnak, akik így vezetik le a csalódottságukat. A nemzeti döntőzés ettől még a legdemokratikusabb megoldás.

  • Zsolesz

    Akkor mondjak én is köszönetet? Hát jó! De mielőtt megköszönném az MTV-nek, én Iminek és Robeknek szeretném megköszönni, meg Erzsinek, akiket először láttam itt mikor először idetévedtem erre az oldalra, sokat tett ez az oldal, ezek az emberek a magyarországi eurovizióért ugy érzem! A tavalyi nyomás, és támogató kampány ami Kati dala körül kialakult, talán innen indult, és tette igazán népszerűvé az euroviziót, eddig is voltak villanások, de azok mindig kihunytak. Talán tavaly sikerült egy olyan tüzet gyujtani, ami égni fog jó sokáig, és lesz nemzeti döntőnk, jó dalaink, az igazán jó előadóinktól! És másodszor, igen, az MTV-nek is jár az elismerés, idén tényleg kitettek magukért! Csak igy tovább, jövőre talán 3 elődöntő lesz! 🙂

  • Zsolesz

    Ja, és köszi srácok a tegnap estét, igazán jól éreztem magam !:)

    • Erzsi

      Miért nem jöttél tegnap este pizzázni? Nem is tudtunk beszélgetni…
      (Király Linda is ugyanoda jött vacsorázni. Megtapsoltuk, gratuláltunk neki, majd jövőre biztosan … Na, milyen kalandok vannak a pesti éjszakában?)

  • Zsolesz

    Sajnos, a pizzázást le kellett mondanom, mert a barátaimmal már rég megbeszéltük a tegnap esti bulit, a pizzázás pedig csak pénteken derült ki számomra. De sebaj, bepótoljuk én biztos vagyok benne! 🙂 És nagyon csalódott volt? vagy az volt a válasza, igen jövőre is megpróbáljuk!? 🙂

    • Erzsi

      Mondjuk úgy, úrinőként viselkedett. Nyilván csalódott volt, de nem mutatta. Mondtuk, hogy ne adják fel, azt mondta, semmiképpen. Mondhatta volna azt is, egy életre elment tőle a kedve, pedálozzon itt ennek a sok kicsinyes, irigy, megbocsátásra képtelen embernek a harapós ló. Kedves volt, mosolygós, szóba állt velünk.
      Nekem nem ők voltak a kedvenceim, de úgy gondolom, hogy akkora tehetség, hogy ki kéne jutnia egyszer a versenyre. Azt hiszem, kiderült már rólam, hogy mennyire távol áll tőlem mindenféle nemzeti pátosz, de szombat este többeknél volt az az érzés bennem, hogy de kár, hogy ezt nem tudjuk a világnak megmutatni. Hogy csak egyet küldhetünk. Bezzeg más országok… Tavaly az első, a harmadik és az ötödik helyen is Svédország végzett.

  • Pitbull

    Aha, jövőre indulhatna mondjuk a Himnusz Shrek-es változatával; ha már a Szívkirálynő nem jött be, Fionaként még arathat. Persze szigorúan csakis bézbólsatyiban, ha már…

  • Bigmen

    Nem kell úgy oda lenni nem éppen eget zengető dal került kiválasztásra utolsó helynél igaz rosszabb nem lehet, mindenki úgy oda volt Wolf Katival pedig Ruzsa Magdi jobb helyezést ért el mégsem volt a zsűri tag miért, mert média dömping folyik Magyarországon