Lys Assia (ESC 1956) bejutott a svájci nemzeti döntőbe

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S_myKGbOcZ8[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: escxtra.com
Videón: az 1956-os győztes dal

Nemrég jelent meg a svájci SF televízió Twitter oldalán, hogy az Eurovízió első győztese, Lys Assia bejutott az idei élő televíziós svájci nemzeti döntő mezőnyébe. A versenyt december 10-én rendezik Kreuzlingenben. Lys Assia egy Ralph Siegel szerzeménnyel indul, melynek “C’était ma vie” a címe. Mind a zsűritől, mind pedig az internetes szavazóktól elegendő pontot kapott ahhoz, hogy ringbe szálljon a 2012-es bakui repülőjegyért. A többi versenytárs dalokat még nem jelentették be.

23 Comments

Doch! Már bejelentették. A SF internetes válogatójából kvalifikáltak:

01. Lys Assia – C’était ma vie
02. Emel – She
03. Ivo – Peace and Freedom
04. I Quattro – Fragile
05. Raphael Jeger – The Song In My Head
06. Macy – Shining

A DRS3-tól:

01. Guillermo Sorya – Baby Baby Baby
02. Patric Scott feat. Fabienne Louves – Real Love
03. Atomic Angels – Black Symphony

Az RTS-től:

01. Katherine St-Laurent – Wrong to let you go
02. Sosofluo – Quand je ferme les yeux
03. Ze Flying Zézettes Orchestra – L’autre

Az RSI-től:

01. Sinplus – Unbreakable
02. Chiara Dubey – Anima Nuova

Így teljes a nemzeti döntőjük mezőnye. Szerintem egész jók. Nekem a kedvencem a Sinplus, de Patric Scott feat. Fabienne Louves dala is nagyon tetszik. Lys Assia már csak “elmegy”, de nagyon sanszos, hogy Ő lesz a végső induló, vagy ha nem, akkor majd megnyeri az OGAE Második Esély versenyt… Bár érdekes, hogy akik az SF – internetes válogatón továbbjutottak, azok közül csak Madam Assia dalát ismerem. Sem a Romanz, sem Ultra Naté, sem Maria Lawson nem jutott tovább… Érdekes.

Nekem az egész mezőnyben két kedvencem volt, a többiek számomra hallgathatatlanok. Az egyik Ultra NAté a másik pedig Lys Assia. Én reménykedem Lyss ASsiaban. Számomra elfogadható lenne a győzelme Svájcban is és Bakuban is.

Hát, ha Loic Schumacher is bejutott volna, akkor ő lenne a másik kedvencem Lys Assia mellett. Kár, hogy a Near me nem jutott be, de a C’était ma vie bent van. Szerintem, ha ő megy Bakuba, akkor tuti nagy ováció fogja fogadni őt.

Igen, ott rendezik a versenyt ahonnan az előző évben nyertest indították. Tehát ha 2012-ben Magyarország nyerne, akkor 2013-ban nálunk tartanák! Ezért lesz 2012-ben Bakuban…mivel Azerbajdzsán nyert 2011-ben!

No, ezzel azért tisztában vagyok! Csak azzal nem , hogy mikor van idén és mikor van jövőre azzal vannak komoly gondjaim! 🙂 Ha érted mire gondolok?!

öö, a tavaly azért 2011 mert már volt, az idén azért 2012 mert most lesz, és 2013-ról még nem beszélünk >_<"

Micsoda baromságokat írkáltok össze: a 2011-es Eurovíziós Dalverseny az még az idei. Attól még, hogy VOLT, attól még nem lesz tavaly…

“Tegnap voltam boltban. Ja, nem az tavaly volt.” – csak az ilyen logikájú emberek írnak ilyen hülyeséget.

Már bocsánat, nem tudom ki ért velem egyet (az értelmesebb emberek), de annyi idiótaságot ír össze itt csomó bugyuta ember. Nem akarok veszekedni. De fárasztó, amit leműveltek, régebben még magasabb volt a kommentelők értelmi szintje. 🙁

úgytűnik neked “idiótaság” ha megpróbálom elmagyarázni valakinek azt hogy a most-idén-jövőre mi….

Ugye, hogy butaságokat írnak? Igaz? Még 2011-et írunk, úgy, hogy ha január 1-je lesz, akkor már lehet mondani, hogy tavaly. Lehet, hogy csomóan azt hiszik, hogy már 2012 van, pedgi még nem. Úgy, hogy a 2011-es Eurovízió dalversenyre még azt mondjuk, hogy idei, nem tavalyi. Majd 2012-ben kell azt mondani. Lehet, hogy ezek már 2012-ben járnak. LEgalább is az agyuk már 2012-nél tart. Jó, közelebb van a 2012-es dalverseny mint az idei, mert az idei májusban volt és most meg december van, 7 hónappal ezelőőtt volt, és a 2012-es is májusban lesz, 5 hónap múlva, de attól még nem tavalyi.

JAvítok. A 2011-es Eurovzió, az ideit Azerbajdzsán nyerte, nem a tavalyit. A tavalyit Németország nyerte, Lena.és tavaly nem volt magyar induló, 2010-ben. Ezt azoknak mondom, akik azt írták a 2011-es verenyre, hogy tavalyi. De ha mi nyernénk meg jövőre, akkor 2013-ban itt lenne. A Junior Eurovíziós dalversenyt Grúzia nyerte, és jövőre HOllandiában lesz a Junio Verseny. Ott miért nem úgy van, hogy a győztes rendezi a következ Azt hallottam, hogy pályázni kell, hogy melyik ország rendezze.

Comments are closed.