Görögország mindent megtesz az Eurovízióért, bezzeg a szlovákok

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zU4H8rbRt9c[/youtube]Tudósító: Ötvös Zoltán – Klész Imre
Forrás: eurofire.blog.de – oikotimes.com
Videón: a legutóbbi görög versenydal

Az ERT csatona megerősítette a hírt, miszerint tárgyalásokat folytattak az ország legnagyobb lemezkiadó cégeivel, a gazdasági válság és minden lehetséges helyről való költségvetési elvonások/megszorítások ellenére lábra fog állítani egy Eurovíziós szereplést.

Az elmúlt héten már két megbeszélésen vannak túl, ahol tisztázni kellett a kiválasztási folyamatot is.
Az ERT maximum 300.000 eurót költ az Eurovízióra. A pénz körülbelül egyharmadát az EBU-hoz fogják befizetni, a fennmaradó összegnek kell a szervezést fedeznie (repülőjegyeket, hotelszobákat, promóciót, és magát a versenydalt). A megbeszélések folytatódnak, az eredményekről folyamatosan értesítik a médiát.

Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy az érzelmi kirohanásairól és elfogult cikkeiről híres oikotimes.com a szlovák dalkiválasztással kapcsolatban élesen kritizálja a szervezőket. A görög vezetésű szaklap tudósítása szerint először egy RTVS levél keringett különböző eurovíziós honlapok között egy nemeti döntővel kapcsolatban, ezután jött a hír a visszalépésről, utána Miro részvételét kiáltották ki, majd maga az énekes tagadta a hírt, és az RTVS Facebook oldaláról is eltűnt a híradás. „És még ők mondják, hogy a görög gazdaság kész káosz! Srácok az STV-ben: ez kezd uncsi lenni!” – üzeni az oikotimes.com főszerkesztője.

Comments

Egy hozzászólás a(z) “Görögország mindent megtesz az Eurovízióért, bezzeg a szlovákok” bejegyzéshez

  1. Zsolti avatar
    Zsolti

    Ha a görögöknek sikerül valamiféle megállapodásra jutni a kiadókkal, az példaértékű lehetne más olyan országoknak is, akik finanszírozási okokból lépnek vissza. Szóval érdemes szemmel tartani, mi lesz a dologból.