Naptár

2011. október
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Nyilvánosságra hozták a bakui Kristályterem terveit

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: escdaily.com

Az osztrák OLN dizájncég megjelentetett néhány képet az épülő bakui Kristályterem tervezett kinézetéről, amely valószínűleg otthont fog adni a 2012-es Eurovíziós Dalversenynek. http://blog.oln.at/stories/487/
Az épület szerkezete és színpada az Eurovíziós Dalfesztivál történetének egyik legegyedibb helyszíne lesz. Az aréna egyik oldalán hatalmas üvegfal lesz, amely éjszaka teljes panorámaképet ad Baku városáról. A Kristályterem építését várhatóan jövő március végén fejezik be.

20 hozzászólás Nyilvánosságra hozták a bakui Kristályterem terveit

  • Zolecs

    Ha sikerül felépíteniük, nagyon jól fog kinézni.:D
    Nekem eddig a belgrádi tetszett a legjobban, de ezeket a képeket elnézve simán überelhető 😀

  • Balint005

    Nem tetszik ez a látványterv. Nem a városra akarok figyelni hanem a produkciókra, ezért szerintem szerencsésebb ha inkább led falak vannak a háttérben ami a produkciók része, mintsem az ország reklámozása a fő szempont, márpedig szerintem ezek csak a turizmust akarják növelni..:S

    Én szeretem a monumentális dolgokat szóval nekem eddig a moszkvai színpad tetszett a legjobban. Az fantasztikus volt 🙂

    • Gabiii

      Nem értek veled egyet. + amugy is kimondta hogy a színpad mögött lesz az átlátszó rész? Nekem bejön

      • Balint005

        Hát az átlátszó rész a közönséggel szembe van, ahogy a színpad is, a képen világosan látszik szerintem h a színpad mögött lesz.

      • K. Balázs

        a képen ez van, amit leírtál.. ez az átlátszó fal lesz az előadások díszlete.. szerintem ez ronthatja a látványt mert mindig ugyanaz lesz a háttérben, unalmassá fog vállni!

  • Balint005

    És egyáltalán hova akarják a Green Roomot rakni? Mert most biztos nem fogják a színpad mögé, ahogy elnézem.

  • K. Balázs

    nagyon jó! ha ezt így megtudják csinálni nagyon jól fog kinézni és az eddigi színpadok legjobbjai között lesz!!

  • Nekem messze a legjobb, és az is tetszik, hogy végre nem LED-háttér lesz, csak maximum azok a tévék. Egy igazi élő háttér, és szerintem akkora show-t fognak csinálni (nem csak ezzel), hogy bármelyik nyugat-európai ország tanulhatna tőlük, és Ők is csak nézni fognak, hogy mit tud egy ilyen kicsi, a világtól elrejtett ország mutatni Európának.

  • Zsolti

    Kérem szépen, erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy ha jól csinálják, iszonyat hasznot fog húzni az ország az Eurovízióból! És hát mi másra való ez a műsor egy „sehonnai” országnak, ha nem arra, hogy megmutassa magát. Zseniális terv, legalább egy évtizedig nem kell azon filózniuk, hogy lendítsék fel a turizmust. Ráadásul az ilyen irányú érdekektől eltekintve is különleges lesz, szóval várom. Én drukkolok nekik, hogy kész legyen időben. Egyetlen dolog: hány ember fog beférni? A képek alapján valahogy nem tűnik túl nagynak.

  • K. Balázs

    Szerintetek nem fogja lejjebb húzni az előadások minőségét ha mindig ugyanazt fogjuk látni a háttérben, idén nagyon jó volt hogy egy óriási led fal volt, a háttér nagyban megváltoztatta a látvány világot!

  • zolitt

    szerintem a második képnél bal oldalon az az építmény lehet a green room! Jah, és szerintem nagyon jó lesz ha ezt így meg is tudják valósítani! 🙂 és amúgy nem hiszem, hogy egyhangú lenne… ott van az a két hatalmas ?ledfal? ott olyan képet mutatnak amilyet akarnak…

  • Lali

    Érdekes terv, kíváncsian várom, milyen lesz élőben. Egyébként a tervezett komplexum nem túl nagy, az angol Wikipédia szerint 23.000 férőhelyes. Ebből ugye lejön majd a színpad helye. Bár ennyi bőven elég lesz, valahogy kétlem, hogy Európából tömegével fognak kimenni a világ végére.
    Hogy mennyi hasznot hoz ez a verseny az országnak nem tudom, de szerintem egy Eurovíziótól azért jóval nagyobbat kellene dobbantaniuk, hogy a világ felfigyeljen rájuk. Bakun kívül nem éppen egy turistaparadicsom az ország, és a főváros is csak most kezd el valamelyest fejlődni.

  • Tusán

    Wow, ez tényleg nem semmi. Az oroszokat nehéz lesz legyűrni, de meglátjuk.

  • VLost

    Már önmagában ezért megérte, hogy az azeriek nyerték az idei bohóctréfát. Ha már másért sajnos nem is.