Nyilvánosságra hozták a bakui Kristályterem terveit

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: escdaily.com

Az osztrák OLN dizájncég megjelentetett néhány képet az épülő bakui Kristályterem tervezett kinézetéről, amely valószínűleg otthont fog adni a 2012-es Eurovíziós Dalversenynek. http://blog.oln.at/stories/487/
Az épület szerkezete és színpada az Eurovíziós Dalfesztivál történetének egyik legegyedibb helyszíne lesz. Az aréna egyik oldalán hatalmas üvegfal lesz, amely éjszaka teljes panorámaképet ad Baku városáról. A Kristályterem építését várhatóan jövő március végén fejezik be.

Comments

20 hozzászólás a(z) “Nyilvánosságra hozták a bakui Kristályterem terveit” bejegyzéshez

 1. Zolecs avatar
  Zolecs

  Ha sikerül felépíteniük, nagyon jól fog kinézni.:D
  Nekem eddig a belgrádi tetszett a legjobban, de ezeket a képeket elnézve simán überelhető 😀

 2. Balint005 avatar
  Balint005

  Nem tetszik ez a látványterv. Nem a városra akarok figyelni hanem a produkciókra, ezért szerintem szerencsésebb ha inkább led falak vannak a háttérben ami a produkciók része, mintsem az ország reklámozása a fő szempont, márpedig szerintem ezek csak a turizmust akarják növelni..:S

  Én szeretem a monumentális dolgokat szóval nekem eddig a moszkvai színpad tetszett a legjobban. Az fantasztikus volt 🙂

  1. Gabiii avatar
   Gabiii

   Nem értek veled egyet. + amugy is kimondta hogy a színpad mögött lesz az átlátszó rész? Nekem bejön

   1. Balint005 avatar
    Balint005

    Hát az átlátszó rész a közönséggel szembe van, ahogy a színpad is, a képen világosan látszik szerintem h a színpad mögött lesz.

   2. K. Balázs avatar
    K. Balázs

    a képen ez van, amit leírtál.. ez az átlátszó fal lesz az előadások díszlete.. szerintem ez ronthatja a látványt mert mindig ugyanaz lesz a háttérben, unalmassá fog vállni!

 3. Balint005 avatar
  Balint005

  És egyáltalán hova akarják a Green Roomot rakni? Mert most biztos nem fogják a színpad mögé, ahogy elnézem.

  1. Asvi avatar
   Asvi

   A Green Room a színpad alatt lesz. 🙂

   1. K. Balázs avatar
    K. Balázs

    az nagyon király lenne 🙂

 4. K. Balázs avatar
  K. Balázs

  nagyon jó! ha ezt így megtudják csinálni nagyon jól fog kinézni és az eddigi színpadok legjobbjai között lesz!!

 5. MrSilesian avatar

  Nekem messze a legjobb, és az is tetszik, hogy végre nem LED-háttér lesz, csak maximum azok a tévék. Egy igazi élő háttér, és szerintem akkora show-t fognak csinálni (nem csak ezzel), hogy bármelyik nyugat-európai ország tanulhatna tőlük, és Ők is csak nézni fognak, hogy mit tud egy ilyen kicsi, a világtól elrejtett ország mutatni Európának.

  1. K. Balázs avatar
   K. Balázs

   azért tegyük hozzá hogy ez még csak tervrajz 🙂

 6. Zsolti avatar
  Zsolti

  Kérem szépen, erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy ha jól csinálják, iszonyat hasznot fog húzni az ország az Eurovízióból! És hát mi másra való ez a műsor egy „sehonnai” országnak, ha nem arra, hogy megmutassa magát. Zseniális terv, legalább egy évtizedig nem kell azon filózniuk, hogy lendítsék fel a turizmust. Ráadásul az ilyen irányú érdekektől eltekintve is különleges lesz, szóval várom. Én drukkolok nekik, hogy kész legyen időben. Egyetlen dolog: hány ember fog beférni? A képek alapján valahogy nem tűnik túl nagynak.

 7. K. Balázs avatar
  K. Balázs

  Szerintetek nem fogja lejjebb húzni az előadások minőségét ha mindig ugyanazt fogjuk látni a háttérben, idén nagyon jó volt hogy egy óriási led fal volt, a háttér nagyban megváltoztatta a látvány világot!

  1. Robek avatar
   Robek

   Most akkor a háttér a lényeg vagy a dal és az előadó a koreográfiával?

   1. K. Balázs avatar
    K. Balázs

    akkor egyáltalán minek koreográfia? úgyis a zene a fontos…

 8. zolitt avatar
  zolitt

  szerintem a második képnél bal oldalon az az építmény lehet a green room! Jah, és szerintem nagyon jó lesz ha ezt így meg is tudják valósítani! 🙂 és amúgy nem hiszem, hogy egyhangú lenne… ott van az a két hatalmas ?ledfal? ott olyan képet mutatnak amilyet akarnak…

 9. Lali avatar
  Lali

  Érdekes terv, kíváncsian várom, milyen lesz élőben. Egyébként a tervezett komplexum nem túl nagy, az angol Wikipédia szerint 23.000 férőhelyes. Ebből ugye lejön majd a színpad helye. Bár ennyi bőven elég lesz, valahogy kétlem, hogy Európából tömegével fognak kimenni a világ végére.
  Hogy mennyi hasznot hoz ez a verseny az országnak nem tudom, de szerintem egy Eurovíziótól azért jóval nagyobbat kellene dobbantaniuk, hogy a világ felfigyeljen rájuk. Bakun kívül nem éppen egy turistaparadicsom az ország, és a főváros is csak most kezd el valamelyest fejlődni.

  1. Zsolti avatar
   Zsolti

   Ne viccelj, százmilliós nézettség a döntőn, plusz ott a 2 elődöntő is. Már a győzelmük után cikkeztek, hogy rekordszámban guglizták meg Azerbajdzsánt, és megnőtt a turisztikai érdeklődés. Ajánlom az alábbi két cikket:
   http://kozossegfigyelo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=462:sved-es-norveg-valosagshow-t-forgatnak-a-balaton-felvideken&catid=50:tv&Itemid=137

   http://www.hungaroring.hu/?id=20&sub_id=0&hir_id=67&lang=hu

 10. Tusán avatar
  Tusán

  Wow, ez tényleg nem semmi. Az oroszokat nehéz lesz legyűrni, de meglátjuk.

 11. VLost avatar
  VLost

  Már önmagában ezért megérte, hogy az azeriek nyerték az idei bohóctréfát. Ha már másért sajnos nem is.