Naptár

2011. szeptember
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Tolvai Renáta – Rácz Gergő (ESC 1997, ESC 2011 – szerző): Ez még csak a kezdet


TOLVAI Renáta – RÁCZ Gergő (ESC 1997, ESC 2011 – composer): Ez még csak a kezdet (This is just the beginning)

27 hozzászólás Tolvai Renáta – Rácz Gergő (ESC 1997, ESC 2011 – szerző): Ez még csak a kezdet

  • tacom

    Rácz Gergő még ESC 2008 is, nem?
    Kíváncsi lennék, hogy ő meg R. Viktor, akik már több magyar ESC nevezésben benne voltak, szeretik-e a többi ország dalait, hallgatják-e azokat, figyelnek-e a többiekre.
    Első meghallgatásra: Számomra nagyon jól indul a dal, tetszik a stílus, a hangszínek, az építkezés. A refréntől gyengül és halványodik el. Kár. De lehet, hogy még csak szokatlan.

  • Zolecs

    Nem.Ez nem jó.Olyan mű az egész.Remélem nem ESC-re szánták mert elég gyengus lenne.

  • schanc

    OFF
    Tegnap az X Faktorban az Era stupendoval jutott tovább egy srác!
    ON

  • István33

    Rácz Gergő 2008-ban Csézy dalánál háttér vokalistaként is közreműködött .
    Ez a dal a vegyespáros-duett kategóiában nem túl erős az ESC-hez. Remélem Renátának írnak még egy közös dalt addig, én szívesen megnézném Kállay-Saunders Andrással is.

  • Zsolti

    A dal rajta van Tolvai Ékszer c. lemezén, ami szept. 1-je előtt jelent meg, szóval nem mehet a versenyre.

    • A Facebook oldalunk egyik szerkesztője versenyeztet néhány dalt, ami megfelelne a szeptember 1 szabálynak. Nem tudtam leellenőrizni azok szabályosságát, de annyi biztos, hogy Tolvai Reni 2 dallal is szerepel ezen a szavazáson

  • Vivi

    Hát… olyan semmilyen. Persze ha a tévében hallom nem fogok elkapcsolni, de most pl. nem fogom újra indítani a youtube-on….

  • Zsolti

    Egyébként valahogy olyan ez, mint Rácz Gergő előző dobása. Jól indul, ígéretes, de mintha a refrénre elfogyna minden fantáziája, a végére alig üti egy átlagos popszám színvonalát és unalomba fullad.

  • Tusán

    Ezzel bizony elhasalnánk. Rádióba tökéletes, Eurovízióra rém gyenge.

  • Ben

    Kövezettek meg, de nekem tetszik a szám!
    és ha azt nézzük, hogy kinyerte meg most az ESCet? hát az nem tök unalmas? és szerintem az nem escre való szám volt, mégis nyert. Kati dala teljesen escre írt volt, mégis csak a döntőbe bírt bejutni, helyezést már nem bírt elérni. Sztem egynek akár jó is lehetne 😀

  • Robek

    Szerintem meg az idei győztes dal a színpadon igen is nyerő kategória, a Katiék meg… ne kelljen leírnom századszor is a véleményem. Egyszerűen pártatlanul kell nézni az összhatást. Persze , megértem, hogy azt szeretnénk, hogy kicsiny hazánk nyerjen, de ahhoz nem csak egy jó dal kell (mint idén), hanem színpadi produkció, show (nem úgy mint idén). Ja, és doppingolni-doppingolni-doppingolni. Nem elég el menni Romániába és Szerbiába, hanem ott kell lenni Portugálitól Izraelig mindenhol, rádió és TV műsorokban, stb.

    • A Yüksek Sadakat és a Musiqq több, mint tíz országban turnézott és nem lett sikerük, míg a TWiiNS a turnék mellett még mondhatni besorolható egy „alapból híres-kategóriába” is, és mégis csak 13-ok lettek a második elődöntőben, egy cseppet sem „tingli-tanglinak” mondható dallal. Szerintem! Nem feltétlenül a turné a kérdése, de persze nem árt… Az Eurovíziós Dalverseny titkának a nyitját szerintem soha, senki nem fogja megérteni, és lehet, hogy ez így is jó, mert addig is csak izgalmas 🙂 És nehogy valaki azt mondja, hogy bunda volt az idei végeredmény is, mert NEM!

      • K. Balázs

        ehhez én is hozzászólok, MrSilesian, a Twiins azért nem aratott nagy sikert mert 1. ők teljesen amerikai stílusú dallal indultak 2. mert Szlovákiából mentek 3. élőben sajnos nem tudták hozni a formát amit a stúdiós felvételekkel ígértek. Na most, Kati esetében az volt a legnagyobb hátráltató dolog hogy Magyarország!!! Sajnos akármilyen dalt indíthatnánk akkor se vinnénk el első helyezettet de még dobogóst se nagyon! egyébként eggyet értek veled hogy az I’m still alive nem volt tingli-tangli csak túl sokszor ismételték el a refrént (megjegyzem, Moldova helyett kellett volna bekerülnie a döntőbe) egyébként ez a dal Szlovákiát „próbálta megmenteni az árvíztől” de annyi sikere lehetett mint a Magyarországi „árvízes” daloknak. Egyébként dícséretet érdemelnek mert készítettek egy másik verziót ennek a dalnak ami Kínát vagy Japánt akarta segíteni. Még azt is olvastam a neten hogy „egy olyan gyönyörű énekessel mint Kati nem tudtunk nyerni” hát erre azt válaszolom hogy mikor először láttam a Szlovákiai szépségversenyen a Twiins fellépését azt hittem hogy ők a szépségkirálynők!!

      • BenJoe

        Azért a dologhoz hozzá tartozik (sajnos), hogy Wolf Kati sem tudta hozni a stúdiós felvétel színvonalát, még csak közelítőleg sem, nem úgy mint például Nadine Beiler, Maja Keuc, Hotel FM, vagy az abszolút stúdiós hangzású Lucía Pérez.

      • K. Balázs

        Lucía Pérez én inkább egy spanyol szappanoperában tudnám elképzelni :DD

      • Azzal, hogy Magyarország azért nem érhet el jó helyezést, mert Magyarország a neve az országnak, nem értek egyet. Valami nagy ember egyszer kitalálta, hogy aki Magyarországot képviselve indul a versenyen, annak semmi esélye sincs a győzelemre. Vagy az szokott lenni a kedvenc sírási ok, hogy nekünk nincsenek barátaink. Nem volt vonzó a színpadi látványunk. Nem a többi versenyző országot kell okolni azért, mert nem értünk el olyan magas helyezést, mint amit vártunk. Nem akarok kioktatni senkit sem, de szerintem nem érdemes a múlton keseregni. Csináltunk egy rossz koreográfiát és adtunk egy örökzöldet az Eurovíziónak. Tanulni kell a hibákból és menni kell előre.

      • K. Balázs

        Zaffarano! Arra próbáltam meg kilyukadni hogy a közeljövőben még biztos nem fogunk ugyanakkora eséllyel indulni mint például az Egyesült Királyság vagy most már Azerbajdzsánt is említhetném.

  • Robek

    Nos, egyet is értek meg nem is a fenti sorokkal!
    Turné alatt nem azokat a turnékat értem, ahol elmennek egy-két ESC buliba amit csak az ESC-et követők ismernek, követnek , figyelnek. Ezek szerintem is majdnem feleslegesek. Én olyanra gondolok amikor az előadó oda utazik az illető országba és a kis helyi rádió és TV stúdióktól kezdve a nagyokig körbe járja az országot. Az ABBA sikere is ebben volt (az ESC-et követően). Azért kell így direktbe célozni a hallgatókat, hogy az Ő megszokott műsorukban az helyi műsorvezető kérdezzen és így a helyi emberekhez szóljon az előadó…Konkrét példákkal lehet ezt alá támasztani, de ez nem más mint „ügyes doppingolás”. Az meg, hogy Magyarország nem nyerhet…ebben nem hiszek! Hinni kell, hogy egyszer eljön a mi időnk is! A Finneknek sikerült! Nekünk miért ne sikerülne? Máltának sikerült a 2. hely! Nekünk miért ne sikerülhetne?

  • Robek

    húúúú Zaffaranoooo! Ez igen, jobbat nem is lehetett volna leírni.
    Számít az, hogy hányadik helyen végeztünk? NEM! A Dzsingisz Kán együttes dalát ismeri valaki? Igen! Nyertek? NEM! No, ez a lényeg. Vagy Gina G. Uh-áh just ö izé című dala? Nem nyert , sőt ha jól emlékszem 8. helyen végzett mégis ez a dal került fel a topp listák élére. Vagy Perelli kisasszony példáját már meg sem kell említeni. A francba a helyezéssel, legyen egy jó dalunk, amit nem árt élőben is tökéletesen előadni.

  • Balázs, az Egyesült Királyság jó példa arra, hogy hogyan kell talpra állni. 2008-ban amikor Belgrádban voltunk, a sétálóutcán találkoztunk egy csapat angol lánnyal, és kérdezgettük tőlük hogy mit gondolnak, hányadik helyen végeznek, nevetve mondták, hogy „bottom four”. Most ők egy párszor jól szerepeltek, a jövőt meg majd meglátjuk 😉

  • Szerintem már azzal el lett rontva a dolog, hogy ez egy 4 perces dal, a három perces verzió csak egy kis részlete. Szeretnék már olyan magyar dalt hallani, amiben három perc alatt el tud hangozni háromszor a refrén, ez rajtunk kívül szinte az összes országnak sikerül. Bár ők ugye általában a versenyre írják a dalt, ez nálunk is kialakulhatna végre.
    Az előadás se segített a dolgon, bár az is fura lett volna, ha Kati végigbulizza, mert ez egy szomorú dal. Mondjuk a három perces ácsorgásnál szinte bármi jobb lett volna. Meg ott volt az a hatalmas LED-fal, szerintem jobbat is ki lehetett volna találni, mint az a néhány kék és rózsaszín vonal. A hangon sajnos nem segíthetünk.
    Az meg nem igaz, hogy soha nem nyerhetünk, Rúzsa Magdi is 9. tudott lenni, az elődöntőben 2., pedig akkor csak televoting volt!

  • Fabiana

    Hát… egynek elmegy, de nem tetszik különösebben.

  • Gábor

    Tolvai Reni albuma egyébként tele van jobbnál jobb számokkal, a lírai számok (Pl. Hagylak menni, Mesél az eső, Hang a csendben) különösen szépek. Mind a dalszerzők, mind Reni nagyon kitettek magukért. A műfajban szerintem évek óta nem „termett” ilyen jó album. És azt kell mondjam, Reni, élőben is magabiztos! Van ugyan egy sajátos affektáló stílusa s nagyon ritkán icipicit túldíszítettnek is érzek rövid időre egy-egy kis részletet, de a szám egésze élményben annyira felülmúlja ezt, hogy mindig elég hamar megállapítom: az előadói szabadságba ez most bőven belefér. Persze, nem árt, ha idővel ezek majd finomodnak.
    Szerencsére a mostani x-faktorban sok igazi tehetség indult:
    Muri Enikő, Gubik Petra, Blanka, Baricz Gergő, Rocktenors. Még a Hajdú lányokban is szerintem megvan a tehetség, csak még nem értek be eléggé, nekik még sokat kell fejlődniük. Kováts Veronika is csodálatosan énekel, de én fiatal kora miatt -a saját érdekében- még az élő X-f. döntőbe sem engedtem volna be.
    Renire visszatérve, nálam az ő számai közül több is felülmúlja azokat a számokat, amelyeket az előző Eurovízióra szerettünk volna külde(t)ni. Hangulatban, élményben ugyan nem, de zeneszerzésben és a magabiztos éneklésében szerintem még Wolf Kati számát is felülmúlja.