Naptár

2011. június
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: 16 ország már jelentkezett a versenyre

Tudósító: Klész Imre
Forrás: gun.az/eurovision2012

A gun.az tudósítása szerint már 16 ország jelentkezett a jövő évi Eurovízióra, köztük Magyarország, Szlovákia és meglepetésre Csehország is.

Azerbajdzsán mellett Fehéroroszország, Horvátország, Németország, Ausztria, Belgium, Dánia, Észtország, Finnország, Svájc, Svédország, Hollandia és Szlovénia is szerepel a listán.

53 hozzászólás Eurovízió 2012: 16 ország már jelentkezett a versenyre

  • Gabiii

    Én majdnem biztos voltam benne hogy Szlovákia visszalép. Csehország is meglepi…jövőre így akár több mint 43 ország összejöhet tuti lesz 1-2 új ország igaz az örmények meg szinte biztos nem mennek + Izrael.

  • MrSilesian

    Remélem ha Izrael nem megy, akk. helyette Libanon és Marokkó, meg talán Tunézia, bár ott kisebb gond is nagyobb annál, minthogy debütáljanak az Eurovízión. Még én reménykedem Andorrában, Monacóban és Luxemburgban, na meg Liechtenstein debütálásában. Kosovo szerintem nem játszik, szóval ők még távol maradnak. Egyébként remélem változtatnak az időponton, mert az nekem is jobb lenne 🙂 Na, de ha nem lennének az izraeliek, valahogy túlélném 😀 😀

  • MrSilesian

    OFF: http://www.youtube.com/watch?v=hgDBM_797VE A végén halljátok mit mond a MOLDÁV kommentátor? Köszönöm Káti Wolf 😀 😀 Olyan jó ilyet is hallani 🙂
    ON

  • Robek

    Luxemburg nem tud részt venni mivel, hogy már nem EBU tag. Koszovó nagyon jönne, és ha jön akkor Szerbia már most közölte, hogy ők viszont nem.

  • Máté94

    Örülök neki hogy Csehország & Szlovákia is jön.
    Izrael & Örményország kérdéses.
    Szerintem San Marino vissza fog lépni,bár ne legen igazam.
    Lehetséges visszalépő: Lengyelország (nem nagyon sikerült eddig a jó szereplés) és Lettország.
    Talán visszajön: Montenegró és Andorra.Monaco is jöhetne.

    Amúgy ez annyira hülyeség hogy ha Koszovó jönne akkor Szerbia meg nem.Tiszta óvoda. „Ha ő is megy akkor én nem…” -.-

  • Zolecs

    Igazából én már örülök mert a két kedvenc országom biztos indul: Magyarország és Azerbajdzsán 😀

    San Marino ugy visszalép mint a sicc,érdekes h pont akkor tértek vissza mikor az olaszok.Hmm. Ha nem kaptak volna plusz 12 pontot, „csak” harmadikok lesznek.Egy kicsit ez gyanús nekem…Szerintem az elrendezett második hely elég volt őfelségüknek h maradjanak.

    Izrael és örményország felejtős, mintahogy szlovákia is.

    Montenegro sztem visszatér, meg talán andorra.

    Ennyi.Egetverő változásokra nem számítok(Monaco,Marokkó,Koszovó etc. etc.)

  • Gabiii

    Szerintem San Marino nem fog visszalépni.

  • jani_92

    szerintem akinek érik a visszalépése az Portugália lesz. 😀 vagy esetleg Lengyelország.

    San Marinorol olvastam olyan Facebookon hogy valami san marinoi születésű előadót akarnak az állampolgárok 2012-ben szóval él bennük a vágy, nem tudom mi marad ebből jövő év elejére.

    Izraelt én őszintén sajnálnám – szégyen nemszégyen – szerintem nemvolt gáz az idei indulójuk, sőt a tavalyi sem. 😀 a tavalyi mondjuk kicsit gyenge volt az idei egész jó volt, én döntőbe vártam.

    Szlovákia maradni fog, cseh ismerősöm mesélte, hogy azért jön vissza Csehország is, mert eddig a 2011-es volt nagy barátjuk, Szlovákia legjobb esc szereplése … tehát egymásnak a 12 pont borítékolva van, ha egy elődöntőben lesznek vagy mindkettő döntős lesz, amire még egyik esetben sem volt példa. 😀 😀 😀

    Örményország meg még csak a látszat kedvéért aludni fog rá 300 napot és aztán a sajtónak azt fogják mondani hogy végül is beadják a derekukat annak ellenére, hogy mi van köztük az azeriekkel … ami amúgy egyáltalán nem baj, szerintem eddig az örmények több jó számot küldtek escre mint az azeriek.

    (btw kétszer írtátok le Svájcot. 😀 )

    • Zolecs

      Portugália nem hinném h visszalépne.Nagyon régóta vergődnek h nem nyerhetnek.Idén ezt ki is nyilatkoztatták a fura dalukkal.
      És talán ezért is fog sokkal jobbnak tűnni a következő indulójuk. (nyilván nem ez lesz a mérvadó,de beleszámítható)

      Van egy érdekes gondolat a fejemben, miszerint a ’13-as versenyt ők fogják rendezni…Ami tök jó lenne. 😀

      • jani_92

        jogos, lehet ez nekik egy óriási reklám ami nemsokára eléri a célját. 😀 és mondjuk ha van nekik pénzük erre, hogy minden évben escre költsenek, akkor hajrá ( kb. nekünk jobban megy a szekerünk, mint nekik, úgy tudom. 😀 )

        mondjuk annyiból örülök az azeri győzelemnek ( semmi, de semmi más miatt nem ) hogy olyan ország nyert, amelyik még nem. remélem jövőre is hasonlónak leszünk részesei, akár közvetlenül is. 😛 😀 már nekünk is érik a győzelem szerintem. vagy nagyon jó számot küldünk, ami azért nem kerül be általában a 10be sem, mert tudják honnan jött, és ilyenkor rájönnek, hogy nálunk van fontosabb diplomáciai kapcsolata is Európa többi országának, vagy pedig minősíthetetlen dalt adunk Európának. 😀

        na jó, ez kicsit sarkított volt, de ne legyen igazam a 2012-es versenyt illetően az ilyen sztereotípiákkal. 😀

    • Hajjaj, Svájc kétszer lett írva, véletlenül. Kimaradt a listából Németország és a házigazda. Viszont Örményország nincs a listában. Bocsánat a tévedésért. „Bunlar Azərbaycan da daxil olmaqla, Almaniya, Avstriya, Belçika, Belarus, Çexiya, Danimarka, Estoniya, Finlandiya, İsveç, İsveçrə, Macarıstan, Niderland, Xorvatiya, Slovakiya və Sloveniyadır.”

  • Máté94

    Csehország ne azért jöjjön vissza mert a nagy haverjuknak 2011-ben volt a legjobb szereplése.Hanem azért mert tényleg érdekli őket a verseny és megszeretnék magukat mérettetni.

    Az örmények még jó hogy több jó dalt küldtek,mivel ők 2006-ban jöttek először,az azeriek meg 2008-ban.

    2010-ben Spanyolországnak a Venus-t kellett volna küldenie a Perfecta c. számukkal,az mennyivel jobb lett volna.

    San Marino ha tényleg ennyire lelkes akkor lelkesedjen még jó pár évig.

    • MrSilesian

      … úgy, mint Andorra tette 🙂

    • jani_92

      erre a lányra hivatkoznak a facebook esc san marino oldalán … egészjó.
      http://www.youtube.com/watch?v=Cj-5GYi4QsM

      másrészt az hogy több jó számot küldenek nem függ feltétlenül attól, hogy ki vett részt hamarabb. ott vannak például az észtek vagy a románok akik szerintem az utóbbi jó pár évben nagyon bomba zenéket toltak, és például Németországnak aki a kezdetek kezdete óta részt vesz, szerintem a 2010-2011-es számai voltak jók.

  • Greg

    San Marino mit akar? Őszintén! Még Keszthely is nagyobb nála! 😀 ennyi erővel mi is indíthatnánk külön.:D vannak errefelé tehetségek bőven.:P

    • Vivi

      Szerintem az egyik legutolsó szempont az ország nagysága. Lehet amúgy se feltétlenül szeretnék megnyerni, szimplán magáért a verseny öröméért indulnának. Nem tartom kizártnak hogy van akit maga a részvétel jobban érdekel 🙂

  • Máté94

    Ha Olaszország visszatért volna 2009-ben és ezt a számot küldte volna akkor tuti megnyerték volna.

    http://www.youtube.com/watch?v=U-CWwx2pqog

  • Szlovákia? Mit akarnék még, de most komolyan…

  • ubulthebest

    Tényleg meglepő, hogy Csehország visszatér. 🙂 De örülök neki… volt olyan számuk, ami tetszik. 🙂
    Szlovákia tovább próbálkozik. Örülök, hogy nem adják fel. 🙂
    Az, hogy Izrael visszaléphet engem nem nagyon hat meg, az utolsó számuk ami tetszett az 2007-ből való. De ami igazán bejön az a 2005ös.
    Örményországot sajnálnám, mindig is tetszettek az örmény indulók dalai, kivéve az idei. Az nem…
    Remélhetőleg ebben az évben is 40 felett lesz az indulók száma. 🙂

    • MrSilesian

      Szerintem biztos 40 felett lesz. Nekem Izraelből: 2005, 2008, 2009 a nagyon bejövős, a nagyon nem az meg: 2007, 2011. Nagyon sajnálom, hogy nem a kicsit ír népzenei beütésű, kicsit pörgős „Or” c. dal ment idén Izraelből… 🙁 Örményektől csak 2008, 2009 és 2010. És valami olyasmit olvastam az oikon, hogy Portugália pedzi a visszalépést, de ez nem biztos; aki jobban ért angolul, az el tudja magyarázni?

      • Serinon

        Az én angol tudásommal kibogarászva az van a cikkben, hogy a résztvevő portugál televízió kissé eladósodott és csökkenteni kívánják a kiadásokat. Ez azt jelenti, hogy lehet az Eurovíziós visszalépéssel fognak spórolni. Lehet, hogy egy másik csatorna át fogja venni az indulás jogát (ez lehet a megoldás a nyilatkozó szerint), de erről még nem döntöttek.

      • Máté94

        Műbalhé az egész.

  • Lali

    Csehország+Szlovákia
    Pfff.. fasza, még több haveri nyalakodás…
    Félreértés ne essék: semmi bajom, ha jön a két ország (bár nem hiányoznak, amilyen gagyikkal indulnak folyton), de nagyon jól ismerem már a versenyt, hogy elég pesszimista legyek. Ráadásul egy ilyen barátos-nyalizós dörgölőzés után már eleve nem lehet jóra számítani.

    • Zolecs

      Nem igazán értem ezt az egymásra alapozós dolgot.Ha egy elődöntőbe is kerülnének aminek „csak” 50% az esélye, akkor sem hinném h világmegváltó lenne az a plussz 12 pont.Főleg ha más országtól nem nagyon kapnának.

      Szóval hülyeség erre alapozni a sikert.

  • Fabiana

    Az imént olvastam a hírt, hogy Eldar & Nigar – Lena nyomán – a 2012-es verseny válogatóján is indul… :/ Vagyis, ha piszok pechesek leszünk, akkor ismét egyikük/ők képviselheti(k) Azerbajdzsánt az otthoni versenyen… Nagyon remélem, hogy inkább valami brutálisan jó énekest neveznek lehetőleg azeri és nem svéd szerzők „tollából” származó dallal… Legalább az otthoni verseny erejéig…

    • MrSilesian

      Igen én is olvastam az oikon, hogy szeptemberben kezdődik a válogató, és ők is részt fognak venni. Én személy szerint a 2010-es nemzeti döntőn megismert Maryam Shabanovát indítanám. Ő jó dalt, olyan azeries hangzásút írt akkor magának – „I’ve Had Enough” – és az ebből kifolyólag, hogy magának írta, nem volt svéd 🙂

  • BeN

    A résztvevőkhöz kapcsolódóan.. lesz Oslóban valami Eurovízió Fiatal Táncosok versenye, vagy rendezvény nem tudom. Kevés ország veszt részt: a házigazda Norvégia, Svédország, Németország, Hollandia, Horvátország, Szlovénia, Lengyelország, Portugália és KOSZOVÓ. Vagyis Koszovó TUD már jelentkezni!

  • BeN

    És mit szóltok Kati svédországi fellépéseihez?

  • chmariann

    Honnan tudjátok, hogy izrael nem indul?ez már biztos? És magyarországról már vannak jelöltek?

  • Robek

    június 14. óta sok minden változott! 🙂 Olvasd el a frissebb híreket is 🙂

  • Gergő KRutzler

    Szerintem Wolf Katit küldik ki jövőre, van ilyen érzésem, vagy olyan, hogy jövőre AzerbajdzsántEll és Nikki képviseli.

  • Gergő KRutzler

    JA, jövőre Magyarország nyer, és 2013-ban Budapesten lesz a dalverseny. CSak szerintem. NEm biztos. Ja, és még olyan érzésem is van, hogy jövőre Litvánia nyer és 2013-ban Vilnius lesz a verseny házigazdája. Szerintem a 2015-ös Eurovízión már 30 dal fog versengeni a döntőben. NEm? Az lesz a 60. Eurovíziós dalfesztivál.

  • Krutzler Gergő

    Eurovíziós dalverseny 2020-ban is lesz. Jövőre lehet, hogy HOllandia fogja megnyerni az Eurovíziós dalversenyt. Sajnálom, hogy idén az elődöntőben utolsók voltak, pedig az együttes is zsír volt, meg a szám is. 3 fickó volt. 3Js-től a NEver alone. Az egy olyan zsír szám. Az is nyerhetett volna, és nem a 19. helyen kiesni a második elődöntőben. NEm bja, majd jövőre lehe, hogy ők nyerik valami zsír muzsikával meg valami zsír bandával.

  • Krutzler Gergő

    Miért nem Wolf KAti nyert idén? Úgy mondták, hogy meg fogja nyerni, benne lesz a legjobb tízben. Aztán a 22. lett. CSak a finnektől kaptunk 12 pontot? Ez a verseny inkább arról szolt, hogy ki milyen barátságba van egymással, nem arról, hogy kinek mi a kedvenc száma. NEm? Vagy miről szólt? Lehet, hogy arról is szólt, hogy kinek mi a kedvenc száma, de a finnek rokonaink, és azért adtak nekünk 12 pontot. Ja, és a szlovákoknak, mikor szavazni akartak ránk, egy hibaüzenet jött a telefonjukra. Ezért is van ez, hogy KAtinka 22. lett. Jövőre simán Budapesten lehetett volna a verseny, csak a hbaüzenet meg az az egy 12 pont befolyásolta.

  • Krutzler Gergő

    Miért nincs magyar indulója a Junior Eurovíziónak? NEm tudom. Szerintem mincs nálunk annyi fiatal énekes, de Krizbai Tecát kiküldhették volna vagy Tóth Lüszit. JÖvőre szerintetek ki indul az Eurovízióra? Nekem még nemcsak Kati etszett, hanem a JEdward, azok is zsír számot adtak elő, akkor a dánok is jó számot, akkor amelyik megnyerte az is zsír, de KAti is nyerhetett volna.

  • Krutzler Gergő

    NEm baj, de KAti nálam az első. JA, és 2007b-en az ukránok egy nagyon vicce és zsír számot küldtek ki. De itén még a bosnyákok is rajok voltak, akkor még az írek is. JEdvwrd Libstick az egy zsír szám. JA, a Bluet már korábban is ismertük. A briteket ők képviselték az is király szám.

  • Balint005

    Nem sok egyszerre ennyi hozzászólást tenni?

  • K. Balázs

    Nagyon örülök hogy Szlovákia már biztos hogy fog indulni mert idén nagy kedvenceim voltak és tavaly is nagyon tettszett a daluk. Egyébként ha Izrael nem jönne semmi bajom nem lenne, az idei ding-dooooong után nem hiányolnám őket!

  • Krutzler Gergő

    A szlovákok idén olyan jó dalt küldtek, ami sirály volt. Az nekem is bejött. Valami TVins, I’m still alive. IGen, az. Én nem értem, ha jövőre Izraelben nemzeti ünnep lesz május 26-án szombaton, akkor miért mennek? Azt mondják, hogy nem szabad olyankor semmi féle fesztiválon résztvenniük. Én olyat is hallottam, hogy az izraeliek azt kérik, hogy egy héttel korábbra tegyék át az időpontokat, akkor viszont május 15-én, 17-én és 19-én lenne. JA, és Azerbajdzsánban időeltolódás van, és a közvetítés miatt lehet, hogy átteszik korábbra nem? Ha este 9 órakor kezdődne, ott már éjfél van, é a győztes dal valamikor 3 órakor lenne hallható, mert szerintem 3 órás műsor van. NEm tudom nektek melyik szám tetszett az idei versenyből. Nekem Katika, meg valami lyasmit hallottam, hogy jövőre ismét a küldik ki. Jedwardot

  • Krutzler Gergő

    Én szerintem jobb is, hogy jövőre csak az utolsó dal után lehet szavazni, mert idén úgy volt, hogy már az első dalnál lehetett, de a nézők csak az utolsó dal után kezdtek szzavazni.
    Ha van Eurovíziós dalverseny, akkor van Ázsiavíziós meg Afrikavíziós dalverseny is nem?
    Még azt nemértem, hogy egy afrikai ország miért vesz részt egy európai dalversenyen? Azt hallotam, hogy 32 év után visszatér MArokkó.
    Az Afrikában van, nem Europában. Azerbajdzsán sem Európa, hane Ázsia, és Izrael sem Európában van.
    Ennyi erővel Algéria is lehetne Európai Uniós tagállam nem? Ez ugyan olyan, nem? Szerintetek, ez nem fura, hogy egy európai dalversenyen egy afrikai és egy ázsiai ország vesz részt? Azt hallottam, ezek EBU-s tagállamok, de az EBU az az Európai MŰsorsugárzók Uniója.
    Akkor, ha afrikai vagy ázsiai ország dalfesztiválon akar résztvenni, akkor hozzanak létre Afrikai vagy Ázsiai Műsorsugárzók Unióját. Nem, vagy lehetne Ázsiavíziós meg Afrikavíziós dalfesztivál is.
    HA van Eurovíziós dalfesztivál, akkor lehet Világvíziós dalfesztivál is.
    Az Eurovíziós dalfesztiválon minek csinálnak tűzijátékot?