Naptár

2010. július
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál – Eurovíziós művészekkel

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OYrf0Qt_D6I[/youtube]Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: kaposfest.hu
Videón: Gál Csaba „Boogie” 2008-as versenydala

Javában tart a nyár, tombol a fesztiválszezon – Budapesten és vidéken is rendezvények sokasága várja az érdeklődőket, augusztus 13-tól pedig – a hozzám hasonló lelkes lokálpatrióták örömére – lakóhelyemen, Kaposváron is felpezsdül az élet. Ekkor kerül megrendezésre ugyanis a Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, mely még Pécs kulturális fővárosi projektjére is jótékony hatással lehet. Akik nem szeretik a komolyzenét, azok se keseredjenek el – jó hír számukra, hogy a program részeként rendezik meg a Star Jam Session találkozót, ahol a hazai könnyűzene legjobbjai lépnek majd fel.

A Star Jam Session stílusának legfontosabb eleme a felhőtlen örömzene, melynek hangulatát az együttes tagjai, Bársony Bálint, Némó és Gitano hétről-hétre legjobb tudásuk szerint adják majd át a közönségnek, a magyar zenei élet kiválóságaival karöltve –  vendégük lesz  többek közt a United együttes, Charlie (ESC 1998), Somló Tamás, Falusi Mariann, Tóth Gabi és Tóth Vera, stb. A profi előadók mellett az amatőr muzsikusok is lehetőséget kapnak hangszeres tudásuk bemutatására, de akár csatlakozhatnak is az együtteshez egy fergeteges közös zenélés erejéig. A Star Jam Session tagjai továbbá minden kedden délután a Kossuth téren, a Székesegyház lábánál gondoskodnak a térzenéről.

A rendezvény több helyszínen zajlik majd: a Dorottya Hotel különtermében például az Ősbemutatók fesztiválja kap helyet. Ennek a lényege, hogy a fellépő művészeknek legalább egy lemeznyi, eddig még soha nem publikált anyagot kell előadni. Itt lép majd fel például Gál Csaba „Boogie” (NF 2008), Laár András, Szakcsi Lakatos Béla, és Palya Bea. A rendezvény ideje alatt már fogad látogatókat a Szivárvány Zeneház is, mely épp felújítás alatt áll: a műemlék a szecesszió egyik gyöngyszeme, gazdag motívumok díszítik kívül-belül, főtermében pedig jól megférnek a magyar népi motívumok a plafonon látható monumentális egyiptomi napjelképpel. Az épületet korábban füstös rockklubbnak használták, most azonban a belváros rehabilitációjával párhuzamosan visszanyerte hajdani pompáját. A zeneház utcáját hozzácsatolják Kaposvár sétálóövezetéhez, az égbetörő platánok között pedig két gigantikus szökőkútrendszert alakítanak majd ki, melyeket Bors István „Négy évszak” című alkotásának elemei díszítenek majd.

A Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon számos, többek között svéd, angol, német, finn, orosz és francia kíválóság csillogtatja meg tudását, a fellépőkről mindenki talál bővebb információt a kaposfest.hu weboldalon, melyen akár interjúkat is olvashatunk. Az esemény kiemelt médiapartnere a Duna Televízió.

2 hozzászólás Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál – Eurovíziós művészekkel