Eurovízió 2011: Ausztria ismét színpadra áll

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9VdFY6vFiU0[/youtube]Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: oikotimes.com, ebu.ch
Videón: Ausztria 2005

Sokan Németország győzelme után előre elkönyvelték az osztrák visszatérést, de ha valaki eleinte nem hitt a híreszteléseknek, már az is megnyugodhat: három év kihagyás után az ORF állami televízió megerősítette részvételi szándékát. A kiválasztás módjáról még nem született hivatalos döntés, igaz, korábban felröppentek pletykák, melyek szerint Anna F. vagy akár Dj Ötzi is képviselhetné nyugati szomszédunkat.

A legvalószínűbbnek mégis az tűnik, hogy az októberben induló “Helden von morgen”, azaz “A holnap hősei” című show győztese utazhat Németországba. Az ország 1966-ban Udo Jürgens dalával megnyerte a fesztivált, ám utóbbi jelöltjei egy picit gyengébben muzsikáltak: sem Eric Papilaya 2007-ben, az elődöntőben szerzett négy pontja, sem a 2005-ös, sokat emlegetett jódliprodukció nem volt elég a döntőbe jutáshoz.

Közben Liechtenstein is megtette a részvételhez szükséges első lépést: pályázott az aktív EBU-tagságért. Épp időben: a szövetség honlapja szerint évente kétszer, január 31-i és július 31-i határidővel van erre lehetőség.  A 35000 lakossal rendelkező miniállam köztévéje (1FLTV) nem idén mutat először érdeklődést az Eurovízió iránt, ám Peter Heeb  már szinte biztosnak nevezte a 2011-es debütálást egy helyi lapban.

25 Comments

én semmit
de sterintem ha csak rajtuk múlna biztos hogy közvetítenének és indítanának is jelöltet
csak az a baj hogy nem rajtuk múlik
ahoz kell pénz ahoz,az ebu-nak is bele kel eggyeznie!!!!!
szóval ki tudja
májusig még bármi megtörténhet!!!!!

Nyugi-nyugi-nyugi! Nem sokára infó lesz a Duna Tv-től! Feleslegesek a találgatások… már csak napok kellenek és többet fogunk tudni. 🙂

aztán ki tudja
lehet hogy a napokból hetek lesznek a hetekből hónapok
aztán már azt vesszük észre hogy nemsokára itt az esc és mi még nem tudunk semmit!!!!
de remélem DDDTTTWW neked lessz igazad és napokon bellül többet fogünk tudni!!!!

Én örülök neki, hogy a sógorok visszatérnek 🙂 legalább egy pozitív eredmény, ha már az olaszokat nem sikerült visszacsábítani.
A magyar indulóhoz meg annyit, hogy én reménykedek. 🙂 Van még idő a bejelentési határidőig 🙂

Én már olyan lázban égek, hogy az sem érdekel, ha a Dolly Rollt küldjük; csak legyünk ott!!! 😀 Na jó, ezt én sem gondoltam komolyan. Valami együttes kéne; pl.: Holdviola, Crystal, BNF, vagy Unique… stb. sztem. 🙂

Ubul nem vesztettél sokat,ugyanis nem nagy szám az a banda.Holdviola mehetne,de az már sztem egyes országoknak “túl magyar” lenne.

OFF:

A magyar Wikin Liechtenstein már biztosan résztvevő országként van jelölve, de az angol nyelvűn nem láttam. Valaki tud erről valamit?

á az összes wiki más ír!!!!!
nálunk Liechtenstein már biztos indulo
de lehet hogy mondjuk portugáliába meg még nem is tudbak erről semmit!!!
szóvala wiki az mindent mond!!!

Mert még most bírálják el a 1FLTV tagságát az EBUnál; csak én már azóta másodmagammal megírtam a cikket a Liechtensteini Eurovízióról; és egy kicsit előregondolva bennhagytam, remélve, hogy bejelentik debütálásukat. Am már pedzegeti a 1FLTV… Nem tudom mi lenne a bölcsebb; hagyni, vagy kiszedni???

az én véleményem, az, hogy kiszedni…átteni a “lehetséges debütáló(k)’ csoportba…mert ez így még nem igaz…tavaly is úgy volt hogy indulnek, de mégse mert nem fogadták el atagságot, vagy lekéstek valamit, már nem is t’om pontosan…

szerintem mindegy!!!!
ez is csak 1 lap amit kedved szerint szerkeszthetsz!!!!!
ha nem indulnak akkor simán ki lehet venni őket onnan!!!!!
szóval szerintem tegyél úgy ahogy akarsz!!!!!!!!!

Comments are closed.