Naptár

2010. május
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: nézzük a számokat!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Az Eurovíziós Dalfesztivál Európa legnagyobb televíziós produkciója és a legnagyobb nem sporthoz köthető esemény, aminek egy európai város tud házigazdája lenni. De milyen nagy is ez pontosan? Megkaptuk a számokat!

Először is az Eurovíziós Dalfesztivál (szó szerinti fordításban Eurovíziós dalverseny, de a magyarokon kívül például a hollandok is inkább fesztiválnak nevezik – a szerk.) 3 élő show-ból áll, melyet várhatóan több mint 120 millióan fognak látni. Tavaly Európa minden szegletéből több mint 10 millió szavazat érkezett az elődöntők és a döntő alatt összesen. Több mint 80.000 jegy kelt el a verseny fordulóira és a nyilvános menetfelszereléses próbákra. A döntőt 16.000 ember nézte az arénában.

A házigazda NRK köztelevíziónál körülbelül 10 ember dolgozik teljes munkaidőben az Eurovízió versenyének megvalósításával tavaly nyár óta, karöltve a produkció főgyártásvezetőjével, Jon Ola Sanddal. Az NRK 230 önkéntest toborzott, ők fogják adni a szervezési ügyek gerincét. A Telenor Arenában két héttel ezelőtt 500 munkás kezdett el dolgozni a színpad kialakításán. Néhányan közülük a flash mob táncban is részt vettek!

532 mozgó és 4179 rögzített lámpa, emellett 1852 színes világító fénytest is fel lett szerelve, amivel bevonják a közönséget is a színpadi eseményekbe (ne kérdezze senki, hogyan – a szerk.). A fényberendezések 4528 méter hosszú tartószerkezetre vannak felcsavarozva.

Ismét 21 kamerával lesznek közvetítve az események, az esték tökéletességéért a két rendező, Ole Jørgen Grønlund és Kim Strømstad felel. 8 műholdas csatorna egyidejű használatával válik lehetővé a 39 ország pontbemondó szóvivőinek kapcsolása. Az események zavartalan lebonyolítása érdekében a produkciós csoport összesen 250 rádióadóvevőt fog használni.

Az idei versenyre 70 országból 2007 újságíró akkreditált, ezek közül 314 különleges rajongói akkreditációt kapott. A 39 résztvevő országból összesen 1014 delegációtagot várnak Oslóba május közepén. Közülük 212-en fognak színpadra lépni.

A verseny hivatalos honlapja, az eurovision.tv 14.214.000 oldalletöltést regisztrált az idei év első négy hónapjában, ez 30%-kal több, mint tavaly. Szintén az idei év eleje óta 16.646.000 alkalommal látogatták meg a verseny hivatalos Youtube csatornáját, ami háromszor magasabb szám a tavalyihoz képest. A hivatalos Facebook csoportnak 73.500 tagja van.

7 hozzászólás Eurovízió 2010: nézzük a számokat!

  • Gabiii

    Ne ne számokat neee elég volt a matek érettségi:D

  • Patrik

    😀 😀 Tényleg hogy sikerült. Szerintem nagyon nehéz volt a tavalyihoz képest…. )(én jövőre fogok érettségizni, csak idén lesz egy előrehozott emelt szintű földrajzom 😀 )

  • Gabiii

    Hááát sztem nem volt nehéz de nagyon oda kellett koncentrálni hogy ne hibázzál olyan 72 % lett megoldási utmutató alapján sztem az jó

  • Csilla

    Gabiii ezzel egyet ertek :DD

  • tanonc

    Visszatérve az eredeti témához, azért sokat mondóak a számok. Különösen annak, aki már részt vett valamely rendezvény szervezésében.
    Nekem sokat mondóak a számok. Érzem a szervezők tenniakarását.
    A másik sokat mondó szám, az önkéntesek mennyisége. Azért az sem semmi, hogy ennyien dolgoznak ingyen, csak azért, hogy flottul menjen minden.
    És nagyon örülök az internetes számoknak is. Jól mutatja, hogy mennyire szükség van az elektronikus tájékoztatásra, és hogy már most mennyire fokozódik a hangulat.
    A youtube 3x nagyobb látogatottsága meg különösen elgondolkodtató. Talán már megérné az eurovision.tv oldalon kialakítani egy külön videotárhely oldalt, ahova sokkal jobb minőségbe is fellehetne rakni a videókat.
    Persze, itt az alkalom, hogy megköszönjük az itthoni önkéntesek munkályát, akik áldozatos tevékenységükkel elősegítik a magyar rajongók tájékoztatását.
    Köszönjük, köszönöm nektek! Tavaly is megtettem, idén is megteszem. Sokat köszönhetek nektek abban, hogy képbe vagyok.

  • Patrik

    az eurovision.tv oldallal csak az baj, hogy nagyon lassú…. legalábbis lassan tölti be az oldalakat. sokszor már a falra másznék miatta. És ezt már csak nem én tapasztaltam :S

  • ubulthebest

    én a junior eurovíziót ott néztem, de akkor nem szaggatott.