Naptár

2010. május
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: Az ötödik napon második próbák voltak

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NOxLIjcHb_U[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: escdaily.com
Videón: a finn próba
További videók: http://www.youtube.com/user/eurovision

Ma 11 ország kapott fél órányi lehetőséget, hogy ismét elpróbálhassa produkcióját, vagy az előzetesen megbeszélt változtatásokat véghez vigye. Lássuk, ki mennyit fejlődött a héten!

Moldova felaggatott labdákkal próbálkozik a háttérben. Úgy tűnik, ez lesz a végleges változat, mivel nem nagyon lehet bármi mást tenni a színpadon, vagy nincs elég idő, hogy valami újba fogjanak.

Nehéz megjósolni hogy ki fog szavazni az oroszokra, ki fogja őket áttolni az elődöntő határán, de képesek elcsípni a döntőt. A vokál szép és még egy kis hóesés is van a végén.

Nincs mit hozzáfűzni az észtek produkciójához, mivel alig változtattak valamit. Szép, ahogy az énekes letérdel a végén, és mindenki látszódik egy közeli kameraképen. Küzdelmes lesz a tovább jutás.

„Túl sötét”. Ez a legfőbb kritika a szlovák produkcióban. Az első nekifutás vokálisan nem volt tökéletes, de később egyre jobb lett minden. Most vannak szép kameraszögek fentről, de annyira zöld minden, hogy alig venni ki valamit.

Megint nagyon jók a finnek. Szép színpadkép, jó mozgások, minden hang a helyén van, szépen megvilágított színpad.

Jobb hangokat hallottunk ma Lettországtól, a magas hangok is szépen meg vannak tartva. Testszínű ruhát és feszületet visel az énekes. ha azt meg is fogná, könnyebben verekedhetné be magát a döntőbe.

Milan ma kék és lila szerelésben van, csakúgy, mint a férfi táncosai. A lányok ma nagy fehér ruhába öltöztek. A vokállal nincs gond, viszont az hiba, hogy ha már forog az az emelvény, azt nem egyszerre teszi. Csak néhány kameraszögön kell változtatni és már a döntőben érezhetik a szerbek magukat.

A boszniai énekes mindent kihoz a dalból, amit csak lehet, ezzel becsúszhat a döntőbe. A szemből jövő kameraképek a vokálosokkal a háttérben kiválóak, főleg a vége a jó, amikor Vukašin eltűnik a szárazjég ködében.

A lengyel énekes nagyon jól kezd, viszont a végén furára sikerült.

A belga énekes a kifutóról énekelve el fogja bűvölni Európát ezzek az őszinte balladával. Ha nem fog tovább jutni, akkor komoly bajok vannak.

Sajnos nem sikerült látni végig a máltai kameramozgásokat a kijelzőn, de úgy tudjuk, hogy több pirotechnika van most használva és azon kísérleteznek, hogy mennyi szárazjeget használjanak.

6 hozzászólás Eurovízió 2010: Az ötödik napon második próbák voltak

 • Bálint005

  Ma nekem ismét a finnek tetszettek a legjobban. Pedig előzetesen nem gondoltam hogy olyan jók lesznek. Simán elcsíphetik a top 10-et.

 • DAVE

  Nálam megint Legyelország nyert! Annak ellenére, hogy korábban nem jött be a dal, de a sok hallgatásnak köszönhetően ők az egyik kedvenc! Főleg azok a részek tetszenek ahol legyelül énekel.
  Őket a Szerbek követik! Szerintem meg tök mindegy hogy egyszerre forognak vagy nem. – Fő a változatosság.
  Hát a Finnek! – azért lettek kerültek a 3. helyre mert nagyon erőltetik azt a táncot a fiúknál. Pedig a nemzetin nagyon jó volt, de most valahogy nem jön be.
  Szlovákia továbbra sem tud nálam előrébb jönni, mert bár a szám jó a hang jó, de a színpad kép nekem továbbra sem jön be.
  Végül Moldova az 5. helyen vannak most! A szám jó a nő hangja jó, de a pasiéval nem vagyok kibékülve!
  Sajnos a többinél sok esélyt nem látok a döntőbe jutáshoz! Lehet csak azért mert nekem nem nagyon jönnek be.

 • tanonc

  Én Lettországnak szurkolok. Sokkal, sokkal, sokkal jobb lett a 2 próba. Teccik a függöny és a füstgép is.
  (titkon abban bíztam, ha beindul a szélgép hátha felliben a köntös is 😉 )
  http://www.youtube.com/watch?v=WJeUkDtTQO8

 • ubulthebest

  Szerintem is sokat javultak a lettek. Ők az egyik kedvenceim az idán! Remélem simán döntőbejutnak és ott is előkelő helyen végeznek! Hajrá Lettország!
  Szerbia dala mindig is tetszett, de így élőben még jobb, mint hittem ezért került a második helyre. Szerintem nagyon jó a produjció!
  Finnország és Moldova között nem tudok dönteni, egyik se tetszik annyira mint vártam. A moldávok javultak a nemzeti döntőhöz képest, de nem annyit amit vártam. A finnek ezzel szemben szerintem romlottak.
  Szlovákia nekem nem jön be, túl monoton, meg nekem sötét a színpad.
  Bosznia száma se tetszik annyira. De látszik, hogy az előadó mindent megtesz, hogy eladja a számot.
  Oroszország, Észtország hát ők azok akinek nállam semmi esélyük. Ha repkednének se tudnának meggyőzni arról, hogy a döntőben a helyük, de attól félek, hogy az oroszokat még így is be fogják tólni a döntőbe.

 • A szlovákoké a 12 pont, ez egyértelmű 😀 Kedvenceim … Az oroszok sem rosszak, kezdenek megtetszeni. Moldova nálam top 10, az észtek nagyon az alján állnak. A finnek a döntő végén valahol, a szerbeket most valahogy megutáltam (bocs) lecsúszott harminconra, a bosnyákok jók, de nem annyira mint tavaly, a lettek pedig tudnak valamit, de nálam csak 18. hely …

  (OFF: De pont mostínában nézegettem, hogy mik voltak még azon a híres neves orosz elődöntőn… volt valami Veresegyházi asszonykórus, akik 3.-ok lettek !! 😀 Szal még jót választottak 🙂 De a „valamilyen Kids” az nem volt rossz.

 • Zoey

  Kristina 12 pont :):):)