Eurovízió 2010: A második elődöntő továbbjutói

Tudósító: Klész Imre
Forrás: EBU
Képen: Safura egyese

Ma este is 10 ország jutott tovább az elődöntőből a döntőbe. A rajtsorrendet a verseny utáni sajtótájékoztatón sorsolják ki, hamarosan kezdődik. A kisorsolt sorszámok mellé kell beírni a hiányzó országokat a döntő nem hivatalos szavazólapján, ami az old.eschungary.hu-ról letölthető.

21 Örményország
24 Izrael
25 Dánia
01 Azerbajdzsán
17 Ukrajna
19 Románia
10 Írország
05 Ciprus
13 Grúzia
14 Törökország

90 Comments

Na, ezen is túlestünk…nekem ez az este újabb csalódás volt…az InCulto óriási személyes favoritom volt, ráadásul olyan színpadi show-t adtak elő, amelyet szerintem csak Eva tudott überelni. Az, hogy Ciprus és Írország döntős, óriási csalódás nekem…Svédország nélkül pedig elképzelni sem tudom a döntőt…
Remélem, a szombat jobban sikerül, és Eva megnyeri Örményországnak a versenyt (de ha Lena nyer, az sem baj:)).

Az első elődöntő után volt némi hiányérzetem a színvonal miatt, nameg a Duna TV közvetítősrácával kapcsolatban, de ez a mai elődöntő egész egyszerűen pompás volt, remekül szórakoztam, és a kommentátor is sokat javult már csak 1-2-szer téptem a hajam miatta:P
Megjegyezném viszont hogy Izrael nagyon gyengus volt, helyette Svédország érdemelte volna meg a továbbjutást!

Románia és Örményország helyett, horvátország és svédország kellett volna, megjegyzem mindezt ugy mondom hogy szeretem az örmény dalt!

Bizony, Svédország sokkal inkább, mint Izrael. Eyébként az izraeli dal is jól indult, úgy éreztem, igen nagy “jelenléte van” a fiúnak, valahogy módfelett szuggesztív volt, és a végére teljesen eltolta.
Horvátország kiesése egészen döbbenetes.
Meglep, hogy itt az oldalon mennyire népszerű az ír dal. Oké, hogy Niamh, de a hangja nekem közel sem tűnt olyannak, mint 20 éve (visszanéztem), és számomra a dal sem emelkedik ki balladk közül sőt… pont olyan idejét múlt, mint Málta volt kedden. Az jött le a produkcióból, hogy baromira örül, hogy újra itt van, de mintha elfelejtette volna, hogy ez egy verseny (is).

Én Írországot, Grúziát és (most fog mki megkövezni :D) Azerbajdzsánt nem juttattam volna tovább, helyettük Svájcot (egyik személyes kedvencem), Svédországot, Horvátországot vagy Litvániát. De ezzel nem azt mondom, hogy ezt a 3 dalt nem szeretem, mert igen, csak a többit jobban. Mondjuk Anna tényleg baromira izgult meg remegett a hangja egész végig, az igaz.
Izrael meg egy másik kedvencem, de vhogy stúdióverzióban jobban átjött a dal.

A mai este szerintem sokkal jobb volt, mint a keddi. A színvonal is és a kommentár is. A kezdeti hanghibát levéve (“Noémi”, “mit csinÁljak?” 🙂 ) szerintem egész jó volt a műsor. Jeszenszky Zsolt is egész jó volt. Örülök, hogy végre nem beszélt bele a dalokba. Nagyon szépen befejezte mindig a mondanivalóját időben a dal előtt! 🙂 És végre a rövid dalrészletek alatt sem beszélt! Szóval összességében jó volt a mai este.

Örülök, hogy a dán dal bejutott. Az a dal nagyon tetszett. Viszont sajnálom, hogy pl. a szlovén dal nem jutott be. Nekem az is nagyon tetszett! De mondhatnám még a svédeket is. Bár a holland dal színvonala nem volt túl nagy volt (nem biztos, hogy egy Eurovíziós dalfesztiválra illik), de nekem az is nagyon tetszett, aranyos kis dal volt.

Ja, és Örményország, Dánia meg Törökország vérprofik voltak, minden szempontból (színpadkép, vágások, előadói jelenlét, kamerával való kapcsolat, hang), jó érzés ilyen igényes produkciókat látni :).

Szerintetek ki fog nyerni ?? Igazából én Németországnak (sohasem gondoltam volna, hogy ezt leírom) és Örményországnak szurkolok, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is :).

2 kimaradt:
Az örmény dalt nagyon szeretem, de az élő adás messze elmaradt a stúdiófelvételtől…
Grúziának nagyon örülök, szép munka volt! (utálom, ha ezt mondják egy produkcióra, de azt hiszem, erre mondják :))

És hadd adjak itt is egy pacsit a kommentátornak, abszolút jó irányt vett a közvetítés. Az elején volt, ami volt. Nagyon jól összefoglalta a Nagy Ukrán Kálváriát. 🙂 Valamint “Morvai Noémi és a Tintahal” 😀 Hát vagy nagyon jóban vannak, vagy nagyon nem 😀

Én tegnap a hang dinamikájára panaszkodtam. Továbbra sem tudom, hogy ez mennyiben múlik a Dunán (gyanítom, van némi hangmérnöki operáció a kommentár miatt), lényeg hogy ma JÓ VOLT a hangerő! Szóval ha nekik köszönhető, akkor egy nagy KÖSZI!

Most többet eltaláltam, mint az első elődöntőn. Bár 2 dalt hiányolok, Hollandia mehetett volna és a bolgár dal is talán. A svédnek örülök, hogy nem jutott döntőbe, az ukrán dal pedig már túl nyomasztó oda.
A twitteren figyeltem, mik a trending topikok, és Sieneke 2. is volt a worldwide összesítésben. Viccelődtek a hollandok. 😀 Még “Armenia” és “Azerbaijan” volt elég népszerű, illetve “Cyprus” és “Turkey”.

silvamarius: A bolgár dal??? A pasi az egész dalt végigóbégatta. Szerintem szörnyű volt az a dal… Örülök, hogy nem jutott be! De persze ez csak az én véleményem! 😀

Hát lehet, hogy megleszek lincselve, de nekem ma este Grúzia produkciója tetszett a legjobban. Jó a dal, jó a színpadkép és még ilyen mozgás közbe is szépen tud énekelni. Engem magával ragadott. Sajnálom, hogy Horvátország és Svédország nem jutott be, de őszintén nekem a 10 továbbjutóból csak Írország, ami nem tetszik. Egyszerüen nem szeretem azt a dalt. Jó döntő kerekdeik majd ebből. =) Sokkal jobban sikeredett ez az elődöntő mint az első. Már alig várom a szombatot. Ja, és szerintem is elég nehézkesen fogja Azerbajdzsán megnyerni a versenyt az 1-es rajtszámmal. Bár ki tudja.

Romanianak orulok a legjobban.Ugy jutott tovabb hogy ugymond nem volt segitseg a sokszor raszavazo orszagoktol.Sot olyan orszagoktol is valoszinu kapott pontot akiktol nem nagyon szokott kapni.(pl.Svedorszag,Norvegia)Paula nagyon jol enekelt es egeszen jok voltak.Teljesen megerdemelt tovabbjutas.Svedorszag nem meglepo eltorpult valahogy,Azerbajdzsan nagyon rossz volt en ohelyette tettem volna be Horvatorszagot.
Go Romania

Én Izraelt utálom idén talán a legjobban :S Szegény hogy teleköphette a mikrofont 🙂

Azerbaijan, Románia HAJRÁ!!!!

jujj én úgy meglepődtem mikor mondták hogy Safura csak 17 éves… Leesett az állam szinte x) Olyan 22-23nak néztem 🙂

Nekem a legnagyobb csalódás az, hogy Hollandia nem jutott be. Sajnálom a szlovénokat, de számítottam erre.
A svédek is nagyon csalódottak lehetnek, és a horvátok is, bár az ő daluk nem is volt olyan átütő.
A grúz dalt most a döntő alatt megkedveltem, nagyon jól adták elő. Svájc a döntőn mutatott teljesítményével került nálam a 39/1-es helyről a 39/39-re.
Izraelt, Romániát, Írországot és Ciprust nem juttattam volna be, és Törökország is egyre kevésbé tetszik.
Safura nagyon jól nézett ki, ő jobban megfogott, mint a dal.
A kommentátor pedig tényleg sokat javult, és nagyon barátságos embernek tűnik.

azerbajdzsán, ciprus és főleg grúzia helyett, svedországnak, hollandiának, és a horvátoknak kellet volna bejutni. Döntő a finnek és a svédek nélkül.. ilyen se sok van :s

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ 🙁 balszerencse hogy 1es rajtszámmal indul Safura,zaff ebből már valóban nem lesz BAKU2011 🙁
Most már mindegy ki nyer,elvagyok keseredve.Törökország nyerhet meg Görögök is(de nekik nem fog sikerülni).

Visszanéztem hogy mostanában hányas rajtszámokkal nyertek
2009-2004ig 15-25 között volt.2003-ban a 4-essel.Aztán megint a végéről.Nem jó ez így általában mindig onnan nyernek,így most aztmondom h vagy Lena vagy Izrael vagy talán Dánia.
Legalább Safura nyitja a versenyt,ő örült neki.Én nagyon nem.

Én 10ből 8at találtam el,igaz 9 lett volna de a svédekre azért tippeltem h továbbjut mert mindenki azt jósolta 🙂 Cyprust nem gondoltam h döntős lesz.A grúz dal nagyon ott reméljük a 13as sorszám szerencsét hoz nekik.

Szerintem meg van esélye az 1-sel nyerni, már csak azért is, mert anyukámnak tegnap ő tetszett a legjobban és azt mondta, hogy szerinte ő fog nyerni. Mondtam neki, hogy nagy esélye van rá. 😀 Hajrá Safura. Deha mégsem, akkor jövőre Koppenhágába vagy Berlinbe szeretnék menni. Hajrá Lena és Chanée&N’evergreen.
Svédországot nagyon sajnálom, az egyik favoritom…Hát ezért izgalmas ez a verseny. De úgy gondolom mind a 10 továbbjutó megérdemelte a döntőbe jutást.

ja és, Grúzia szerintem megérdemelte a döntőbe jutást. Nagyon jók voltak.
Üzenem a zsűrinek, azzal tudna kárpótolni minket, (engem legalább is) ha holnap este az első 10be jutattja Belgiumot.

Comments are closed.