Naptár

2010. május
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: A 7. nap próbái

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=utdxPDrlkc0[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: escdaily.com
Videón: Nagy-Britannia próbája

Egy újabb napon vagyunk túl, ma a NégyNagy országok és a házigazda is megmutatkozott a Telenor Aréna színpadán. Ismét az escdaily.com szerkesztőinek nézeteit osztjuk meg olvasóinkkal.

Ahogy vártuk, ismét nagy volt az érdeklődés az azeri versenyző, Safura próbája iránt, sok rajongó és sajtómunkás figyelte, ahol az egyik pillanatban éppen megrogyott a tűsarkú cipőjében a színpad elején. A vokál jó, de mintha nem lenne annyira magabiztos a színpadon.

Még mindig hihetetlen, hogy Ukrajna nem akarja virtuálisan felrobbantani a színpadot egy energikus produkcióval. Nem ezt szoktuk meg. Alyosha ruhája laza, a fények átütnek rajta, ez eléggé zavarba ejtő lehet, főleg akkor, ha a szélgép rossz irányból fúj. Az ének erős, van esély a továbbjutásra.

A holland énekes színes produkciója annyira energikus, amennyire csak lehet. Most mindenki a fellépőruhájában próbál. Sieneke néha nem találja a kamerákat, inkább az aréna közönségének énekel, mint a tévé előtt ülőknek. Nagyon élő, népszerű dal, ami biztos megtalálja azon nézők szavazatait, akik hiányolják a versenyről az ilyen stílusú dalokat.

A román Paula ruhája a videoklipen szebb, összevetve azzal, amit most visel. Paula és Ovi között jó az összhang, Paula magabiztosnak mutatkozik a kamerában. Szép kameramozgások sikeredtek a produkcióhoz, főleg az átlátszó zongora alól indulók tetszettek.

A szlovén színi társulat azzal a szándékkal jött, hogy szórakoztasson. Igaz, voltak az elején technikai nehézségek, de végül sikerült a próbájuk. A dal az újdonságra nyitott nézőktől kaphat szavazatokat, emiatt lehet, hogy a holland dal lesz a nagy vetélytársa. A kameramunka pici finomítást igényel, a fények most jobbak, valószínűleg a közönségtől nagy tapsot fog kapni az arénában.

A spanyol versenyzőnek a hangja az első próba ellenére nagyon erős, érezni a színpadi jártasságot rajta. Cirkuszi mutatványosokkal lépett fel, akik talán túl közel vannak Danielhez. A produkció leghatásosabb pillanata az, amikor az énekes ellöki a mikrofonállványt, így már teljes egészében ki tudják használni a színpadot.

Természetesen nagyon sokan kísérték figyelemmel a norvég versenyző első próbáját. Didrik színpadképe eltér a nemzeti döntőn látottaktól: lebegő függönyök narancs és arany fényben izzanak körülötte. Egy másik különbség a kórus támogatása, aminek hangerején viszont erősíteni kell később. Didrik hangja pedig a próbák vége felé már erőltetettnek hatott. Egyébként nagyon megfelelő és kidolgozott produkció.

A brit Josh Ani Lorak 2008-as produkciójából vett át ötletet, fénydobozokban mozognak a háttértáncosok, néhányan pedig annak tetején állnak, utóbbiak élvezik a szélgép áldásos munkáját. Igaz, ezek a fénydobozok különböző magasságúak, mint egy nagy lépcsősor. Josh fel-alá járkál a lépcsőfokokon, vokálisan magabiztos. Viszont nem tűnik úgy, hogy élvezné azt amit csinál, nyilván izgatott.

A francia Jessy és táncosai szörnyen nagy energiát vittek produkciójukba. Az aréna közönségének kedvez a műsoruk, mert táncra perdítheti őket, így kedvező helyzetben futnak neki a döntőnek. Bár a sok pörgés és a koreográfiára való összpontosítás az ének rovására megy.

Az utolsó debütáló ország a mai estén Németország. Lena az elején még esetlennek tűnt a színpadon, később kezdett belerázódni a helyzetébe. A négy háttérvokálossal nagyon vidám 3 percet hoztak össze. Az idei év színe a kék, a produkciók többsége ezt használja. Lena műsora megfelelő, de lehetne egy kicsit fényesebb is, ami jobban illene a dalhoz, mint azok a fekete ruhák, amikben megjelent a többi szereplővel együtt.

23 hozzászólás Eurovízió 2010: A 7. nap próbái

 • ubulthebest

  Végre a 4nagy és a házigazda is megmutatta magát. Ezt vártam már. Hát igen csak meglepődtem. Itt se vártam volna ilyen erős produkciókat, mint amilyet már az első próbán összehoztak.
  Spanyolország egy hasonló koreagráfiával jött, mint amit a nemzeti döntőn láthattunk. Nekem kicsit sütét volt a színpad, de a hang az helyén volt. Megérdemelne már egy jobb eredményt.
  A britek mióta kiválasztották a dalt, sokat változtattak rajta, csak nem tudom hogy jó irányba-e. A kezdés jó, a színpadkép is tetszik, a hang is a helyén van, csak magát a számot nem szeretem.
  A franciák nagyon pörgős produkcióval készültek. Tőlük ilyet is vártam. Gondoltam, hogy a hangja nem lesz a egtisztább, de nincs vele nagy bajom. Nem lesz az utolsó 5 között. Legalábbis remélem.
  Németország sem okozott csalódást, Lena hangja még nem volt teljesen magabiztos, de ez változni fog. =) A vokál is jó, csak szerintem túl hangos. A színpad túl sötét és az is zavar, hogy eltakarják egymást a vokálosok. Van hely a színpadon!
  Végül a norvégok. Didrik hangja nagyon jó! Magával ragadó, még így a monitoron keresztül is. A színőpadkép is jó, és tetszik az a kis „sétálás” amit csinálnak. Hatásos.

  Nagyon jó produkciók elé nézünk! Így tovább! Már alig várom a versenyt!

 • * A norvég az pont olyan mint amire számítottam, egy erős középmezőny (A próbák alapján: 5/1.)
  * A spanyol dettó (5/4.)
  * Az angol az egyszerűen szánalmas, Ani Lorak kopi … (5/5.)
  * A franciától féltem, és bebizonyolódott a félelmem, hiszen élőben nem tudták ugyanazt visszaadni. Sajnos. (5/3.)
  * A német az nem volt rossz, csak egy cseppet bizonytalan, meg a HANGZÁS… Remélem szombaton jobb lesz, mert így csak (5/2.), amúgy a BIG4+1-ból a kedvencem 😀

 • Bálint005

  – A Francia dal nem rossz, és az előadás is megfelelő szerintem a döntőben a középmezőnyben lesz. Nyerni 100% hogy nem fog de utolsó sem lesz. Nálam 5/3
  – Az Egyesült Királyság dala annyira „pop” amennyire csak lehet. Nekem tetszik a dal és a produkció is. Őket a középmezőny végére várom. Nálam 5/2
  – Spanyolország idei dala nekem tetszik, de szerintem nagyon rossz a színpadkép nálam ezért 5/5. A Spanyolok szerintem hátul lesznek a mezőnyben.
  – Németország és Lena csodálatos. Nagyon tetszik a színpad, a dal, Lena is 😛 és szerintem meg is fogja nyerni a döntőt. 5/1
  – Norvégia zenéje nemrossz-nemrossz, de lehetne jobb is szerintem a zsűrivel meglehet a top 10, de a közönség nem biztos hogy az elsők közé juttatná. Nekem kissé feszítettnek tűnik, és így nem élvezhető igazán stámomra a dal. Nálam 5/4

  Annak is örülök hogy az ESCdaily szerkesztői szerint a Holland dal nem esélytelen (legalábbis az írásuk egész bíztató.)

  Ennyit a mai napról 😀

 • Patrik

  juj… Safuráéknál a táncos gyerek mikor pördül mennyi izzadság lecsapódik róla 😀 🙂

 • Máté94

  Végre a BIG4 is próbált meg Norvégia is. : DD.

  Spanyolországot nem néztem meg,nem vagyok rájuk kíváncsi.Hát bocs. =).

  Egyesült Királyság: Ani Lorak koppintás,a 3 csaj engem Scooch-ra emlékeztet,énekkel semmi gond nincs,de ez a produkció nem nagy cucc, 23-25 között lesz majd.

  Franciaország: Énekkel azért vannak gondok,tánc az szerintem jó,vokál meg,hát az a 2 vokalista érdekes xD.

  Németország: Lena eléggé érdekes,reméljük szombatra összeszedi magát.A színpad az tényleg sötét,a vokál meg túl hangos,szerintem Lena elfogja baszni =/.Nem tudom miért,de van egy ilyen érzésem =/.

  Norvégia: Színpad kép jó,Didrik hangja is jó,a szám viszont szar.

  Bocsánat hogy ilyen „kultúráltan” nyílvánítottam véleményt,de per pill ez fogalmazódott meg bennem : D.

 • BoBo

  Szerintem csak a német fog TOP 10-be bekerülni, a spanyol és norvég lesz az erős középmezőny, és a franciát meg az angolt le fogják pontozni… pont a két kedvencem, na mind1… van helyettük más is :D. A franciát csak azért fogják mert azt fogják mondani „…Jézus él!…” (Nagyon rossz élőben… egyébként nálam 6., de most 39/19)

 • Namex

  Semmi gond 😀 Emberi figyelmetlenség 😀
  Nos azért kommentelem a BIG4-t

  Norvégia : Nem lesz az nagyon rossz 🙂
  Spanyolország : Csak így tovább . Igaz , nem a kedvencem , de mégis 🙂 Jó lesz a színpadi kép
  Egyesült Királyság : No comment
  Németország : Lehet , hogy van benne valami , amit Máté írt , ugyanis lehet , hogy tényleg el fogja rontani … Kár érte 🙁
  Franciaország : Itt van végre egy pörgős , energikus szám 🙂

 • Sanyi

  Safura ha jól láttam mezítláb volt második próbán 🙂
  az első próbán valóban megbotlott picit a tűsarkúval.maradjon mezítláb 🙂 mint Dima Bilan és Ruzsa Magdi tette

 • tilla77

  Lena dalát játsza az MR2-petőfi, csak zene szól rádió…lena számomra meglepi, nagyon jó ez a dal…de nehéz…így azt mondom rontani sem nehéz benne…jó lesz ez…nem véletlenül favorit…:)

 • András

  Zoli, ez tényleg csak a te véleményed. Én többre vagyok nyitott. SP is jó, csak te nem szereted, mert nem a te stílusod (divat őt fikázni). Lehet a hazai válogatón alternatív rock, black metal, blues, breakbeat, chillout, dance, drum and bass, elektronikus zene, folk, futurepop, gothic, hip-hop, nemzeti, operapop, pop, punk, rap, reggaetón, rhythm and blues, rock, ska, világzene, stbstbstb

 • András

  szóval ez rossz helyre jött 😀

 • zolitt

  A Petőfin még csak a Litvánokat hallottam eddig, de a Rádió Egerben már egy jópárszor hallottam Lénát… Tegnap ahogy kapcsolgattam a TV-t a Music-MIX-en akadt meg a szemem, már ott is játsszák Léna dalát! 😀 Annyira megörültem neki! 😛

 • Bálint005

  Igen a Msuic mixen én is láttam Lenát :)))

 • Amúgy a rádióknál nem lehetne valami népszerűsítő valamibe kezdeni? Nagyon sok „jó, rádió-minőségű” Eurovíziós dal van. Pl.: idén: Lena, Jessy Matador, Safura, Juliana Pasha, Anna Bergendahl, SunStroke Project és Olia Tira, Paula Seling és Ovi, Miro, maNga … stb. Biztosan nagy rajongótáboruk lenne, csak nem tudnak róluk az emberek. Szal nem tudnánk tenni valamit a magyar rádiózásért? 😀

 • Bálint005

  Nos tény h a magyar rádiók kevés Eurovíziós zenét játszanak. A 2008-as versenyből én csak a Hero-t halottam, tavaly a német számot illetve a finnt, idén pedig egyenlőre csak Anna Bergendahl-t a Neo-n. Ez nagyon kevés, de nem tudom mit lehetne kezdeni ezzel… 🙁

  Viszont ami jó hogy holnap után (vagyis mindjárt holnap XD -mert mindjárt éjfél-)
  lesz az első elődöntő már nagyon várom 😀

 • Szerintem is, már mindenki tűkön ül.

 • Mara

  Azt sajna ne várjátok, hogy magyar rádió fogja őket játszani. Már az is meglepett, hogy néhányszor lehetett hallani a „Hero”-t még tavaly. Itthon ez az ESc műfaj annyira nem népszerű. Akár mit mondtok, sajna nekem ez a meglátásom. Van sok ember aki szereti, de ez a kereskedelni adóknak nem eléggé nagy célközönség. Gyakorlatilag csak az amerikai műfaj eladható. 🙁

 • Mara

  Egyébként valamelyik adón – talán MR2-n – lement egyszer az idei litván versenydal, de én kb. ennyit hallottam játszani.

 • Nos, én szabolcsi vagyok, és helyi rádiók adják (adogatják) a Lena Meyer- Landrut Satellite-ját. A Neo nyomja Anna Bergendahlt, és az MR2 az InCultót. Szinte minden rádión hallható Alexander Rybak Fairytale-je és AySel, Arash duettje, az Always. Vásáry André feldolgozta a Malena Ernman féle La voix-t, a Neon megy. A Hero-t (ESC 2008 – Sweden) még ma is szívesen kérik kívánságműsorokban. De ha az emberek nem tudják, hogy esc-es akkor meghallgatják, és tetszik nekik. Ez tapasztalat.

 • Jah igen, és a tavalyi Miss Kiss Kiss Bang is ment egyszer az egyik nyíregyházi kereskedelmi rádióban.

 • Fairygirl

  Tavaly Svédországban voltam pár napot, és ott szinte az összes döntős ESC-s dalt adták a különböző rádiókon. Jó nekik…
  Na, akkor az öt döntős:
  Franciák: jó kis pörgős szám, de most már úgy gondolom, nem fognak nyerni. Az a farmergatyás, fehér atlétás néger táncos srác nagyon jól nyomja!
  Spanyolok: a dal nem rossz, a srácnak jó hangja van, de én nem szeretem a cirkuszokat, valahogy olyan nyomasztónak találom őket, úgyhogy a körítés nekem nem jön be. 😀
  Angolok: átlagos. Egy észrevétel: csak nekem tűnik úgy, hogy a srácnak nem brit az akcentusa? A neve alapján se tűnik tősgyökeres angolnak. 🙂
  Németek: jó kis fiatalos, lendületes, táncolós dal. Ennek a lánynak van valami bájos kisugárzása, kicsit kislányos, kicsit esetlen, de pont ezért jó. A próbán olyan magasnak tűnik, a klipen viszont alacsonynak, mondjuk ott felülről veszik többnyire. Amúgy direkt van rajta kétféle cipő a két lábán? 😀 Szerintem van esélye a győzelemre. Ja, van a youtube-on egy videó, ahol együtt adják elő a dalt Alexander Rybak-kal, ő hegedül, szerintem jó kis verzió, meg aranyosak együtt a színpadon.
  http://www.youtube.com/watch?v=NWhgorImkfQ
  Norvégok: személyes kedvencem. 😀 Gyönyörű hangja van a srácnak, a dal is ütős, olyan tipikus hatásos filmzeneszerűség. Ha hangilag nem rontja el, meg szépen fog pillogni a kamerába a női nézőknek, akkor szerintem esélyes ez is. 😀