ESC 2010: Norvég és görög kételyek a verseny előtt

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: oikotimes.com

Ahogy az minden évben lenni szokott, a verseny előtti napokban már lázasan készülnek a fellépők és várakoznak a rajongók. A cikkek próbákról szólnak, és órákon belül már mindenki a tévé előtt követi figyelemmel a várva várt Eurovíziós Dalversenyt. Mindenki jól érzi magát, a hírek szerint azonban a norvég NRK-t és a görög köztelevíziót is komoly feszültség járja át.

Idén Norvégia bonyolítja le a versenyt, ám sajnos előreláthatóan nem számolhatnak akkora bevétellel, mint az előző évek rendezői. Sokan mondták vissza oslói utazásukat a hamufelhő okozta bizonytalanság miatt. Mivel nem kevés pénzbe kerül egy ilyen volumenű esemény, bután hangzik, de valahogy maguk ellen szurkolnak a skandinávok, hiszen bármilyen nagyra is értéklik a rajongók Didrik számát, az énekes győzelme után nem tudná még egyszer finanszírozni az Eurovíziót az NRK csatorna. Az EBU erre reagálva csak annyit mondott, hogy várjuk meg a döntő befejeztét, és ha aktuális marad a dolog, meg fogják találni a megoldást.

A görögök problémája már talán egy picit kevésbé érthető. Egy tévéműsorban szárnyra kaptak bizonyos információk, melyek szerint az ERT televízió erősen fontolgatja a visszalépést, főleg, ha Giorgos Alkaios nem úgy szerepel, ahogy ők várják. Pontosabban, ha bejut a döntő legjobb öt versenyzője közé, ott lesznek 2011-ben, ha nem, akkor erősen elgondolkoznak, megéri-e ennyi pénzt költeni, hiszen maga a nevezés sem olcsó, hát még ha hozzáadjuk a nemzeti döntő és a győztes delegálásának költségeit. Az ország, mint azt tudjuk, mély válságban van, de az egyik legdominánsabb Eurovízión résztvevő országként reméljük, nem térnek rá az olaszok által kitaposott ösvényre. Érdekesség, hogy ha a pletyka beigazolódik, a televízió az egyik legnézettebb műsorától válna meg, hiszen a tavalyi döntő 87,5%-os közönségarányt hozott.

22 Comments

Innen üzenem a Görögöknek hogy nem fog bejutni a versenyzőjük a top 5-be. ha az erősebb elődöntőbe lenne, lehet hogy még a döntő is kérdéses volna.

Esélytelen….A görög versenyző olyan, mintha odasz*rták volna a színpadra 😀 Bocs, de ez a véleményem, az ég világon semmit sem csinál az éneken kívül, így nem lehet szerepelni. Nagyon csalódott vagyok, azt hittem a nagy versenyre összeszedi magát. A dal nem rossz, de ez a produkció teljesen lehúzza.

Hát….remélem,hogy e miatt nem lépnek majd vissza jövőre a görögök.Nekem nagy kedvencem Görögország,és az Eurovíziónak köszönhetem,hogy 2005-ben a görögök belopták magukat a “szívembe”…ez most lehet nyálasan hangzik.Ami az idei dalt és produkciót illeti,szerintem jobb mint a tavalyi Sakis dal és produkció.Én remélem elől végeznek de lehet,hogy a top5-be nem sikerül bekerülniük idén.

Hááát szerintem a görögök jövőre vissza fognak lépni (Gondolom az okokat nem kell sorolni)
Norvégiának szerintem kicsi a valószínűsége , hogy megnyerik ebben az évben is a versenyt . :S

A norvégok ott lesznek a top 10-ben, de nem kell félni a győzelemtől.

OFF: Am emlékszem még asszem az ősszel az észtek vissza akartak lépni, mert féltek a győzelemtől, és nem lett volna pénzük rendezni egy eurovíziót. Khhm… Malcolm Lincoln – Siren … hát, ne féljetek észtek, nem fenyeget titeket a rendezés …

MrSilesian honnan veszed , hogy az észtek rosszul fognak szerepelni ? 🙂 Azért annyira nem rossz szám az 😀 De akkor is nálam Kristína a győztes 😀

Már nem azért mondom, de a litván dalt, ami [email protected] csak úgy mint az észt még le is adják a Petőfin! szval. ja és sokaknak nagyon tetszik az észt dal… uh. csak szépen nem le hurrogni, de majd holnap eldől, már alig várom!!!!!!!!!!!! 😀

OFF: Ti hol szoktátok megvenni az eurovíziós CD-ket? vagyis (tudom hülyén hangzik, mert le lehet tölteni… tudom… csak én nem nagyon szoktam semmit sem venni… a zenék 99%-át letöltöm de az ESC-et kivételesen szeretném komolyan venni).

A CD-t én az alábbi honlapról szoktam megrendelni (meg egyebeket is). Dombornyomású bankkárty kell hozzá, és 4-12 nap a szállítási határidő.
http://www.eurovision.tv

Ezen kivűl van még ezer honlap, de ez a legbiztonságosabb.
2007-ben a DVD-t még a megjelenés előtt megrendeltem, és júliusban kérdeztem meg őket, hogy miért nem küldik! Elfeljetették! Kárpótlásul egy csomó kitűzőt meg egérpadokat küldtek! Azóta a DVD-t mindig júniusban rendelem 🙂
i

A görögök ne lépjenek má’ vissza,mindig jó dalokat küldenek,oké hogy válság van náluk,de azért ne sajnáltassák magukat,tessék megoldani a problémát.Különben meg 2011-ig még sok minden változhat Görögországban.Szóval ne rinyáljanak.Amúgy meg nem lesznek a TOP 5-ben.

Norvégia remélem nem fog nyerni.Didrik hangja jó,a színpaskép is jó,de a szám valami iszonyat :O.Egyébként szerintem hasonlít az ír dal refrénjére,vagy az ír dal hasonlít a norvégra. krumpli-burgonya,tök mindegy xD.

Észországnak azért van önbizalma,de azért poén hogy “Jajj lehet nem indulunk,mert mi van ha nyerünk,de nincs pénzünk!” hát na . . . xD.Amúgy az észt dal szerintem jó,remélem döntős lesz.Engem csak az zavar a színpadképpel ahogy az énekes táncol :ö xDDD.Az olyan érdekes xD,viccesen érdekes xD.

Remélem bejut a top5-be, nekem első számú kedvencem, és a görögök mindig favoritok a versenyen, nagyon hiányoznának.

Norvégia egy kicsit nagyképű,mit gondolnak majd egy ilyen áriával fognak nyerni?Megnyugod6nak,felesleges aggodalom.

Görögország is elfelejtheti nyugodtan hogy top5-be kerül.
Esélytelen.Lehet csak így akarnak plussz szavazatokat,mert micsoda dráma lenne ha ők nem vennénk részt ESC-en.

Szeretem, amikor hozzászokik egy nemzet a jóhoz (mármint hogy éveken keresztül top10-esek), aztán amikor nem úgy sikerül vmi, akkor már nyafognak, hogy nem éri meg, meg hogy mennyire kitoltak velük (asszem tavaly-tavalyelőtt Írország hisztizett így)… örülhetnek, hogy bekerülnek a döntőbe, vannak olyan nemzetek, akik diaszpórahátszél nélkül a két kezüket összetennék azért, hogy a döntőben énekelhessenek… pfff…
kezd az Eurovíziónak az az “Európa együtt ünnepel”-oldala eltűnni… az lenne a lényeg, hogy legyen 1 (vagy ma már 3) este, amikor Európa minden tájáról lehet könnyűzenét hallgatni, és mki jól érzi magát. Erre megy a politika, a sértődés, az egymásra acsarkodás, a hiszti meg az anyagiaskodás… kár…

Egyébként meg nem hinném, hogy ne tudnának megrendezni a norvégok még egy Eurovíziót, legfeljebb nem lesz ilyen látványos-nekem(meg sztem a nagy többségnek)az a lényeg, hogy legyen, nem a flanc meg a körítés. Meg ha netalántán úgy is lenne, akkor is, régebben is volt olyan, hogy átvállalta egy másik ország a rendezést, ha a nyertes ország visszamondta.

Robek, THX! azért kérdeztem, mert hátha vki. tud mást is (magyar), ami nem a eurovision.tv-n van. 🙂 én is tudtam, hogy ott meg lehet rendelni, de nem tudom, hogy kell-e még ráfizetni, az árán kívül (ha külföldről hozzák be)? mert nem mindegy, hogy mennyit xD pl. egyik volt oszt. társam is rendelt már így és ő 4.000 ft-ért vett egy angol márkás ruhát (külföldről, Angliából), amikor kihozták neki 5.000.- + 4.000.–et kellett fizetnie…

Bobo, a postaköltséget természetesen meg kell fizetni. A CD 20 euro, a postázás még 10. A dalok sok helyről letölthetőek, az ingyen van. Ha rajongóként fontosnak tartod, hogy meglegyen a hivatalos cd, arra költeni kell. De megbízhatóak. Én minden évben rendelek tőlük.
(Ezt a hozzászólást már egyszer megírtam, de nem ment át. Ha időközben mégis előkerül, ezért van kétszer.)

Nos a görögök fellélegezhetnek,hisz bejutottak a döntőbe,én azt is megmerem kockáztatni,hogy az első három helyezett továbbjutói közt szerepeltek(az első elődöntőbe).Van esély arra,hogy Görögország ott legyen a top5-be,hisz nagyon jó produkcióval jutottak be.

Comments are closed.