Szlovákia: Kristína – Horehronie

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9dck-DqDdGE[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este Szlovákia hosszú nemzeti válogatójának végére ért. Noha a televoting eredményét folyamatosan lehetett követni, mégis szoros lett a végeredmény: holtverseny alakult ki az első helyen, a zsűri kedvence második helyezett lett a közönségnél, de a televoting eredménye döntött, így Kristína “Horehronie” című dalát láthatjuk majd az oslói Eurovízió színpadán május végén. Gratulálunk!

49 Comments

A pontos fordítás az így hangzik: A legszebb fák a Felso Garam mentén vannak. Kíváncsi lennék az angol fordításra.
Szóval a “Horehronie” egy foldrajzi név, tájegység.

…gondoltam h ö fogja megnyerni de ez nem eredetileg az ö szama…mert ha jol tudom akkor ez egy macedon szamrol van átcsinálva…a szöveg és a zene meg a ritmus nem illenek össze…mert ez nem egy tipikus europai szamnak a ritmusa

amugy van ennek a számnak egy angol szövege, de remélem szlovákul fogja előadni Kristina, nem tudom ezt más nyelven elképzelni. Nálam még mindig ő a favorit.

dinusss sokan mondták , hogy ez egy macedón szám átirata , de nem az szerintem . Sokan összetévesztik azzal a számmal … :S

Igen, van benne egy kis NOX-os hasonlóság. Valahogy Kristína hitelesebben tudja eladni magát a kisugárzásával, külsejével, gesztusaival Szilvihez képest. Az élő felvétel sem üt el annyira a stúdiófelvétel hangjától. Nekem nagyon tetszik, még mindig ő az első az idei listámon. Nem is illene ehhez a dalhoz valami Rúzsa Magdis erőteljes hang. Maradjon csak szlovákul, és ha nem nyer, az sem baj, végre valami jó dallal indul Szlovákia. Sosem voltak még a top 10-ben: érik az eddigi legjobb szereplésük az Eurovízión.

Gigi-nem a hegységekbe,hanem a felsogaram mentén!Jelzem én egy szlovákiai-de magyar anyanyelvu Dj vagyok……na az tutti,hogy a fiatalság orjong a szám hallatán!Nálam már a múlt év végén slágergyanus volt……most állitom,nyertes!

Jó dal, kérdés, hogy mire lesz elég. A csaj is aranyos de a dal legnagyobb ereje a hangszerelésben van. Nagyon ügyes…

Jó lenne a ritmus valamely kelet-balkáni országtól, de nem Szlovákiától. A hangszeres dalamok is jók, érdekes, de az egész unalmas. Kristina pedig a legunalmasabb. Ugyanazt nyávogja végig. Bocs.

Remélem meg indulni fognak, és két utolsó előtti helyezésük miatt nem futamodnak meg, mivel nagyon jó zenéjük van; pl.: Kamil Mikulćík, Nela Pocisková, Kristína Peláková, Mista, Tomás Bezdeda, Martina Schindlerova, Aya, Marcel Pálonder, és még sorolhatnám …

Comments are closed.