Melodifestivalen 2010: Máshogy szavazzák meg a legjobb dalt idén

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

A svéd SVT köztelevízió bejelentette a 2010-es nemzeti döntőjük, azaz a Melodifestivalen szavazási szabályait. A négy elődöntő győzteseit kizárólag a televoting eredményét figyelembe véve fogják meghatározni. Az elődöntőnkénti 8 produkció közül 5-en jutnak a második körbe minden elődöntőből. A második körben kettő közvetlenül a döntőbe, kettő pedig a második esély fordulóba fog kerülni. Újdonság, hogy az elődöntők legtöbb szavazatot kapott produkciói más megmérettetés nélkül jutnak a döntőbe.

A második esély nevű fordulóban a dalok páronként fognak egymással küzdeni, a végén két dal fog maradni, ami szintén a döntőbe kerül. televoting ebben a fordulóban nem fog működni.

A döntőben 10 dal fog versenyezni. Az eredményt a zsűri és a televoting 50%-ban fogja meghatározni. A 11 tagú zsűriből öten svédek, a többiek pedig Európa különböző országaiból fognak érkezni.

Bonyolult? Mielőtt vége lenne az első elődöntőnek február 6-án, minden tisztázódni fog.

11 Comments

OFFFFFFFFFF!

Ugyan nem ide tartozik, de azért ez a swédekről szólóhír, gondoltam belinkelek ide egynagyon jó duettet, amit charlotte perelli ( esc 1999,2008 swédország) és soraya arnelas (esc 2009 spanyolország) ad elő….Mégpedig charlotte dalát a HERO-t! Szerintem nagyon jó lett. 🙂

Halgattam a rádiót és megláttam az oldalon a peticiót. a Fun Rádióban mondták hogy pont lesz jövő héten egy tánc dalfesztivál hét

Darin-ra kell szavazni!!!
🙂
Remélem sikerül megnyernie Svédországban, majd azt követően pedig az egész Eurovíziós dalversenyt!!! :))
Hajrá Darin!
Darin is the Best! 😉

Comments are closed.