Naptár

2010. január
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Bosznia-Hercegovina 2010: Vukašin az Európába vezető úton halad

Tudósító: Szalma Róbert
Forrás: blic.rs

Vukašin Brajić, az OT BEND (Beovizja 2009) tagja képviseli Bosznia és Hercegovinát az idei Eurovízión a „Munja i grom” (Villám és mennydörgés) című dallal, melyet Dino Šaran írt az énekesnek.

„A pályázatra egyedül jelentkeztem. Szerettem volna egy olyan dalszerzőt találni, aki mögöttem tud állni. Körbe kérdezősködtem s így találtam rá Dino Šaranra, aki azt mondta, hogy van egy dala, amely megfelelő lenne számomra. Szarajevóban elkészítettük a dal demo változatát és beküldtem a pályázatra.” Vukašin nagyon boldog, hogy a sok előadó közül pont őt választotta ki a zsűri.
Ezt egy fajta kiteljesedésnek fogom fel az elmúlt egy év történéseit tekintve (Operacija trijumf, Beovizija). Sokat jelent számomra, senki nem állt mellettem, és nem egyengette az utamat. A kiválasztásom a minőség alapján történt. Ha már Bosznia Hercegovinát képviselhettem az Oparacija Trijumf című műsorban, akkor miért ne képviselhetném az országot az Eurovízión is! – mondta el Vukašin. Nem gondolkodik a helyezésen, nem fontos számára a győzelem, csak az Európába vezető út ily módon való lerövidítése.
Nem fontos az, hogy Európa hogyan hallja a dalomat, inkább az, hogy hogyan éli meg! Mindenféleképpen szeretném maximálisan kihasználni ezt a lehetőséget, mert pillanatnyilag ez a lehető legnagyobb, ami adódott, és úgy érzem, hogy számomra nincs más út Európába csak az Eurovízió – mondta Vukašin és beszélt röviden a dalról mellyel indul a Dalversenyen.
A dal alapvetően rockos hangvételű, de sokban különbözik a daltól mellyel tavaly a Beovizijan indultak az OT BEND-del (Blagoslov za kraj). Nincs benne népi motívum és nem etno alapokra épült rock dal. A dal először március 7-én fog elhangzani egy speciális műsorban a BHT csatornán.
Az OT BEND tavaly a közönség szerint a legesélyesebb volt, hogy kiutazzon Moszkvába. Három dalt készítettek el: „Strpi se još malo”, „Blagoslov za kraj” és a „Zaboravi” ez utóbbit a makedón énekesnővel Karolina Gočevával (ESC1998, 2007).

3 hozzászólás Bosznia-Hercegovina 2010: Vukašin az Európába vezető úton halad