Naptár

2009. október
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Rajongunk: „Lemeznaptár” október 1. utáni albumokkal

efsc_hun3Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: old.eschungary.hu – zene.hu

Az esélylatolgatás fontos részeként gyakran lennénk kíváncsiak, hogy kinek jelenik meg a legújabb korongja október 1-je után. Ettől a naptól lehet ugyanis publikálni azokat a dalokat, amelyek képviselhetnék hazánkat az Eurovízión. Most nem kell tovább kutakodni, az old.eschungary.hu egy oldalon összegyűjtötte azokat a magyar előadókat, akik alkalmas időpontban dobják piacra legújabb munkáikat. Sajnos, nem minden kiadványhoz sikerült pontos dátumot és címet találni, így kevésbé konkrét adatok is bekerültek a cikkbe.

Október 1.: Jamie Winchester – The Cracks are Showing
A leginkább rock világában utazó Jamie 1970-ben született és Írországban nőtt fel, ennek ellenére tökéletesen beszél magyarul. Egy koncertszervező cég által került be a hazai könnyűzenébe, és dolgozott együtt olyan előadókkal, mint Koncz Zsuzsa és Rúzsa Magdi. A legsikeresebb sikert a Hrutka Róbert gitárossal készült duóval érte el, útjaik csak a közelmúltban váltak szét. Az énekesnek azonban nem kellett sokáig várni szólókarrierje beindulásához: februárban megalapította új bandáját, mellyel máris egy izgalmas rockalbummal lepték meg a rajongókat.

Október 9. : Kovácsovics Fruzsina – Fuss el végre!
A decemberben 21. életévébe lépő Fruzsit a Csillag születik című tehetségkutató műsorban ismerhette meg a közönség. Itt a döntőig vitte a torka, ahol tehetségét egy lemezszerződéssel ismerték el, még ha nem is nyerte meg a versenyt. A kedves természete és kellemes kisugárzása miatt „Mosolylánynak” becézett énekesnő saját számokkal is büszkélkedhet, ilyen például az „Üzenet a nagyvilágnak”, ami előző, debütáló lemezén volt hallható. Legnagyobb slágere a „Hazatalálsz” – ehhez a dalhoz klip is készült.

Október 9.: Bery – Disco
Bery, polgári nevén Sugár Bertalan már szinte minden műfajban kipróbálta magát – szinkronizált, dolgozott színházban – hiszen ehhez is van képzettsége, de igazán popénekesként érzi jól magát. A zeneipar világába fiatalon, 14 évesen csöppent be, de a kezdeti sikert egy hosszú szünet követte. Legközelebb 1999-ben jelentetett meg lemezt, „Ébredj velem” címmel, majd egy év múlva jött a következő korong, az „Egyedül”. Ennek címadó dala minden magyarországi népszerűségi rekordot megdöntött, de a siker nem tudta itthon tartani – Amerikába költözött, hogy színészi tanulmányait folytassa. 2005-ben viszont hazahozta a honvágy, és most elkészítette új albumát, „Disco” címmel, melynek előfutára, a ”Veled nélküled” máris helyet tört magának a magyar zenerajongók lejátszási listáin. Jó hír még, hogy Váczi Eszterrel egy újabb duettet is készített, amiből biztosan nagy sláger lesz, ha megőrzi a két énekes előző közös munkájának színvonalát.

Október 10.: EDDA – Átok és áldás
Az együttes 1974-ben alapult, és egyből belopta magát a magyar rockkedvelők szívébe. A kezdetektől fogva több tagcserén ment keresztül a banda, a régi zenészek közül csak a frontember, az újabban magánéleti botrányairól ismert Pataky Attila maradt meg. Főbb slágereik – például a „Hűtlen” és a „Kölyköd voltam” – nem csak a metálpártiak fülében csengenek ismerősen, de sokan kedvelték meg az újabb számokat is, így a „Csak bírd ki”-t is. Az Edda mellett szólnak a számok is: 25 arany-, négy platina- és két gyémántlemez, ezek pedig több, mint 5 millió példányban keltek el Európa-szerte.

Október 12.: Crystal – Gregorian
Az együttest 1998-ban alapította Kasza Tibor, aki az éneklés mellett a zenét szerzi és a szöveget írja, testvére, Kasza Gábor a hangszerelés felelőse, és a vokalista, valamint a női hangot megtestesítő Lajtai Kati. Bemutatkozó albumuk 2000-ben jelent meg, Két utazó címmel – ez hamar platinalemez lett, és a frontember munkáját az év zeneszerzőjének járó Artisjus-díjjal ismerték el. Második CD-jük Fújja el a szél címmel kapott három hét alatt aranylemezi rangot. Harmadik kiadványuk, a Triológia is kiérdemelte elődje kitüntetését, és az egyik szám róla, a ”Sosem múlik el” szólalt meg legtöbbet a magyar rádiókban. Ezt a korongot a Világok hangjai című követte, melyhez a zenei alapot Helsinki egyik legkedveltebb stúdiójában vették fel. Legfőbb slágereik a ”Fújja el a szél”, az ”Elmegyek” és a ”Hív a végtelen”, de sikeres dalaikat sokáig lehetne sorolni. A banda a 2005-ös Eurovízió hazai döntőjén harmadik helyet szerzett az ”Összetört a szívem” című dallal, és egyes információk szerint Kasza Tibor szerzeményével nevezett Tóth Gabi a 2008-as válogatásra.

Október 16.: Kapócs Zsóka – Karády dalok
A korongon Karády Katalin dalai találhatók meg modern, ám stílushű feldolgozásban. Jogosan merülhet fel tehát a kérdés, hogy akkor mégis miért említjük meg épp itt, ahol azt latolgatjuk, ki mehetne ki az Eurovízióra. A válasz nagyon egyszerű: Gyarmati István készített rá egy vadonatúj számot, kifejezetten Zsóka számára, az ő hangjához illően. A főként sanzonokkal előrukkoló előadóművészt talán épp ez a szerzemény repítheti el Oslóba, ahol ha eljutna odáig, szépségéért is remélhetne voksokat, hiszen a hölgy 1998-ban a Miss Universe magyarországi döntőjének résztvevője volt, de ezután is sorra halmozta a szép eredményeket. Műsorvezetőként a 2006-os Szombat Esti Lázban tűnt fel, és a Danubius rádió reggeli műsorának hallgatói is gyakran ébrednek az ő szavaira.

Október eleje: Csézy – Csak egy nő
Csézy 1979. októberében született Mezőkövesden, a Kis-Jankó család sarjaként a legismertebb matyó népművész família utolsó leszármazottja. Művészneve annyira nem is művésznév: eredeti vezetéknevét használja, annyi különbséggel, hogy az „i” betűt „y”-ra változtatta. Konzervatóriumi évei alatt kitűnő operaénekesnőt képeztek belőle, a felsőoktatásban töltött éveihez kötődik az a nagy sikere is, amikor pályatársaival együtt Spanyolországban arattak hatalmas sikereket. Azonban az áriák helyett a könnyűzenét választotta, így jelenhetett meg Szívverés című albuma, amelyről az ”Általad vagyok” című dal vált a legsikeresebbé. A címadó ”Szívverés”-sel az Eurovíziós Dalfesztivál magyar nemzeti döntőjén próbálkozott, ahol el is nyerte a jogot hazánk képviseletére – sajnos a nemzetközi megmérettetésen elődöntője utolsó helyén végzett. Az eredmények nem szegték kedvét, és elkészítette új albumát, a Csak egy nő-t, amin neves külföldi szerzőgárda működött közre.

November: NOX – ???
Az együttes egy ősi istennőről, az éjszaka uráról kapta a nevét – Nagy Tamás, a zseniális néptáncos, és Péter Szabó Szilvia, a gyönyörű énekesnő alkotja, de gyakran érkeznek óriási, No comment nevű tánckarukkal fellépéseikre. 2002 óta nyolc albumuk jelent meg, olyan nagy slágerekkel, mint a Százszor ölelj még!, a Túl a Varázshegyen, a Nem lesz több tánc vagy éppen a Szeretem. 2008-ban némi stílusváltáson mentek keresztül, de még mindig népzenei alapokra épülő muzsikával örvendeztették meg a rajongókat, csak egy kicsit futurisztikusabb hangzásban. Így csendült fel a ”Hiszed-e még” is, amit ugyan szívesen játszottak a zenecsatornák és a rádiók, nem lett akkora sláger, mint korábbi „testvérei”. Számos díjuk, fellépésük közül kiemelkedik, hogy a 2005-ös, kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon képviselték Magyarországot a „Forogj világ!” című dallal, ami egészen a döntő 12. helyéig jutott, de sokak szerint még ennél is jobbat érdemelt volna.

Ősz vége: SP – ???
Éder Krisztián, azaz SP 1988-ban született Sopronban. Nyolc évig tanult zongorázni, és mindig színpadra vágyott: a sok válogatás után 12 évesen határozta el: a a hip-hop és az r’n’b stílusban szeretne befutni. Ez így is lett: a tágabb közönség is megismerte 2008 júniusában az „Állj meg” című dalát, amit a slágerlistákon a „Kérlek hogy…”, majd pedig a „Kép maradsz” váltott. Az új – várhatóan trónörökös számok – ősz végén kerülnek majd a boltokba. Végül, de nem utolsó sorban pedig el kell árulni, hogy hiába a kevés szakmában töltött idő, a tinikedvenc máris teltházas koncerteket ad, és az idei gálán két Viva Comet gömböt is bezsebelt: a „Legjobb férfi” és a „Legjobb új” előadónak járót.

Ne felejtsük el, hogy ez még csak spekuláció, közel sem garantált, hogy ezen előadók egyike utazhatna a dalversenyre. Hiszen akadhatnak olyanok, akik direkt a fesztiválra készítenek dalt, de nem adnak ki CD-t, vagy korábban megjelenő albumukról tettek félre dalt az Eurovízióra. Sőt, a listába nem is került be minden előadó, hiszen a többségük csak tervezgetik a lemezt, így biztos adatokkal az ő esetükben nem szolgálhatunk. Ilyen például Széles Iza, Torma Emese, Keresztes Ildikó, vagy Dobrády Ákos, aki egy ismert svéd énekesnővel készített egy balladát, amit még nem hallhatott a nagyközönség, sőt, a werkfilm is október utáni. És persze szükség van arra is, hogy az MTV jelentkezzen az EBU-nál a versenyre, november közepéig.

28 hozzászólás Rajongunk: „Lemeznaptár” október 1. utáni albumokkal

 • rocknish

  Nagyon jó ötlet volt ez az összefoglaló!
  Én úgy emlékszem, hogy a Unique is dolgozik egy lemezen és a Groovehouse is kiad egyet évvége előtt. Ja és Hiennek is lassan itt az ideje, hogy debütáljon egy koronggal 🙂

 • Matheus

  De bejelenthetné már az MTV, hogy részt kíván venni!
  Nagyon örülnék neki. Szerintem biztos sok előadó is pályázna, hogy kijuthasson Oslóba. Induljunk!!!:-)

 • Patrik

  😀 HIEN-t kihagytátok. 🙂 Nekik is később jelenik meg az albumuk és ha benevezünk akkor ők mennének. nekem ezt írták vissza

 • Keresztes Ildikót szívesen látnám kint.

 • zolitt

  a NOX oldaláról:
  Mint arról már korábban hírt adtunk, kilépett a NOX-ból Tomi. A formáció férfitagjának távozásával Szilvi egyedül folytatja. A csinos énekesnő gőzerővel vetette bele magát a munkába.

  Az új lemezhez már klip is készül, ám ezt az ígéretek szerint először majd csak novemberben, a lemez megjelenésekor láthat a nagyközönség.

  A decemberben „MOST” címre hallgató új műsor mellett gőzerővel készül az új lemez is. Sőt már a jövőnyári fellépésekre is készül a stáb, de idén is több előadás vár még rájuk.

 • Én ezt találtam a nox.hu-n

  Búcsú!

  Sziasztok!

  Az elmúlt 10 év életem egyik legszebb időszaka volt. Most valami véget ért. Sok-sok vívódás, és gondolkodás után úgy döntöttem, hogy elhagyom a színpadot, és a kulisszák mögött folytatom a pályafutásom.

  Rengeteg élmény, szeretet, és siker jellemezte ezt a 10 évet. Mindenkinek köszönettel tartozom, nem csak a stábnak, hanem a közönségnek, és a fórumosoknak is.

  Sokszor ti adtatok nekünk erőt ahhoz, hogy tovább dolgozzunk, és menjünk azon az úton, amit saját magunk tapostunk ki.

  Természetesen nem tűnök el örökre, ha bármikor szükség lesz rám, akkor engem mindig megtalálnak majd.

  Legyetek jók, és vigyázzatok magatokra. Találkozunk a Nox lemezbemutató koncertjén.

  Tomi

  Ez most azt jelenti hogy kilépett? Zolitt, a te idézetedet nem találtam meg a nox.hu-n :S http://nox.hu/oldalak/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=7&Itemid=16

 • Dorka

  Engem személy szerint ezek közül Jamie Winchester és Bery anyaga érdekelne legjobban, bár nem biztos, hogy eurovíziós szempontból ők lennének a megfelelőek :P.

 • Patrik

  Én Hient szívesen elképzelném az Eurovíziós színpadán. Szerintem ez nagyon tetszene Európának, ha egy Magyarországot képviselő félig koreai lány rmb és pop irányba adna elő valamit színvonal felett. Én támogatom őket 🙂

 • Zsolesz

  Nem félig koreai, hanem teljesen vietnámi, aki magyarországon él!

 • Bálint

  Hien van egyáltalán 16?

 • Dominik

  Sajnos az MTV nem vesz részt a 2010-es Eurovíziós, és az oka a korlátozott költségvetési !!!

 • Bosty

  Dominik honnan az infó?

 • Patrik

  ezt te honnan veszed???

 • Patrik

  az mtv oldalán erről semmi sincs

 • zolitt

  Zaff, igen! igazad van, mikor elküldtem, akkor néztem még jobban utána,és nem a nox.hu-ról írtam, hanem a http://www.thenox.hu/ -ról!!! de a lényeg hogy én sajnálom ezt így nagyon! én szerettem volna (akár jövőre) látni még a NOX-ot Eurovízión!!!

 • zolitt

  én egy Péterszabó Szilvi és Rúzsa Magdi duettre is kíváncsi lennék! rossz szerintem nem sülhetne ki belőle!!!

 • Hükken-Pükken

  Ja, igen, rossz nem sülhet ki belőle, csak énekelni tudnának!
  Szilvit hallottam valamelyik nap..hááát csak vonyított. a MAgdi meg üvöltözik és erőlködik! Szép páros lenne! 🙂
  Megnézném Győzikét és Vincze Lillát duóban! Vagy Dollyt és az AFC-t! Hm? :)))

 • SzZ94

  A zene.hu-n olvastam, hogy január 30-án Napoleon Boulevard visszatérő koncert és új lemez új dalokkal! De jó lenne, ha meg tudnánk győzni Vincze Lillát!

 • zolitt

  na nem azért a két forintért, de SZERINTEM azok közül akik ma Magyarországon benne vannak a zeneiparban Szilvi és Magdi magasan kiemelkednek!!!

 • Robek

  Hol lesz a Napoleon BLD koncert???

 • Zsolesz

  Dominik, ugye te nem a Dj. Dominic vagy? Mert ha igen, akkor az infod igaz lehet! 🙁

 • SzZ94

  Valahol a cikk alján van, hogy Syma csarnok, január 30, 19:00.
  Szerintem te pesti vagy, szóval biztos érdekel, hogy lesz valami október 31-i találkozó is a zenekar tagjaival 😉

 • Remélem a CRYSTAL-t küldik ki az Eurpvízióra,ők méltán képviselhetik hazánkat.És az eschungary.hu az eurovíziós fórumok közötti dalversenyen a Crystal “Hív a végtelen” című dalával nyert,szerintem ez elég bizonyíték,hogy megállnák a helyüket. Új cdjük fantasztikus,a Gregorian: Hullócsillag,vagy Emlékezz rám dalukat jelölném.
  Laci hajrá CRYSTAL HAJRA MAGYARORSZÁG!!!

 • Edit

  Én is a Crystalnak drukolok,Kasza fiúk tehtsége és Lajtai Kati gyönyörű hangjával biztosna jó helyük lenne!!

 • Ákos és Dóri

  Hát igen,nagy elimerés hazánknak,hogy a Crystal nyert a fórumos versenyen. Szeretjük őket,mindig új zenét csinálnak,nagyon jók. Szurkolunk nekik.

 • András

  Szerintem is a CRYSTAL együttesnekk éne indulnija! Egyedi a zenéjük,s fantasztikus a hangjuk!
  András

 • Kitti

  Hm a Crystal jó ötlet,támogatom. Ők tényleg méltókép képviselhetik pici hazánkat.