Eurovizió 2010: Dánia, Egyesült Királyság

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PBykhFyy-ZE[/youtube]Tudósító: Rózsa Zsolt
Forrás: oikotimes.com
Videón: a legutóbbi brit versenydal

Dániában nyilvánosságra hozták, a beérkezett dalok számát, míg az Egyesült Királyságban elindult a találgatás a körül, vajon ki írja az idei brit versenydalt.

A dán köztelevízió idén 562 dalt kapott, amely mind arra pályázik, hogy az országot jövőre képviselhesse Oslóban. Ez valamennyivel kevesebb mint tavaly, amikor is a dán DR köztelevízió 684 pályaművet kapott. Az 562 dal közül egy professzionális zsűri 6 dalt fog kiválasztani, amelyekhez 4 meghívott előadó csatlakozik majd a várhatóan február 6-án megrendezésre kerülő nemzeti döntőben.

Eközben az Egyesült Királyságban, Jade Ewen sikerén felbuzdulva keresik a 2010-es dal szerzőjét! Pletykák keltek szárnyra arról, hogy a BBC megkörnyékezte Elton Johnt, azonban Elton horribilis összegért vállalta volna el a versenydal megírását. Mivel a gazdasági válság miatt a BBC-nek is spórolnia kell, ezért tovább keresgél. Egyre valószínűbb, hogy a Take That együttes tagja, Gary Barlow lesz az a szerencsés, aki megkomponálhatja a brit dalt. Annak ellenére, hogy az információ a BBC-hez közeli forrásokból származik, a hírt még csak találgatásnak tekintjük.

Comments

4 hozzászólás a(z) “Eurovizió 2010: Dánia, Egyesült Királyság” bejegyzéshez

 1. peti_18 avatar
  peti_18

  Ez mind szép és jó, de valaki arról nem tud infóval szolgálni, hogy mi fogunk e indulni a 2010-es Euróvízión??

 2. haggy_ad avatar
  haggy_ad

  Ez mind szép és jó, de valaki nem tud arról valami infót, hogy Magyarország fog-e indulni a 2010-es Vízión?? Mert elég rossz érzés látni, hogy már kb egy tucat ország jelentkezett és már több helyen a dalokat válogatják, miközbe nálunk még az se biztos hogy indulunk.

 3. Dorka avatar
  Dorka

  Tavaly is vmikor januárban jelentettük be, és ez sztem idén sem lesz másképp, főleg, ha az mtv megkurtított költségvetését nézzük… semmi sem 100%-de reménykedjünk benne, hogy azért nem hátrálunk meg 🙂

 4. Szabó Ádám avatar
  Szabó Ádám

  hát, még sok ország nem választott, szóval nem vesztettünk semmit 😛 maximum annyit, h már más ország zenéjére rá vannak hangolódva az emberek, míg a magyart frissen fogják a fesztivál előtt megismerni:)