Eurovízió 2010: A bosnyákok és a finnek készülődnek, sok más országban bizonytalanság

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Gujplqa47Qs[/youtube]Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: oikotimes.com, BHRT, YLE
Videón: a 2009-es litván versenydal

Magyarország nélkül is van élet az Eurovízió háza táján – a bosnyák BHRT televízió ugyanis bejelentette, hogy versenydaluk nagy valószínűséggel belső eljárás során lesz kiválasztva, és március 7-én mutatják be a nagyközönségnek. A nevezéssel kapcsolatos információkról a napokban számolnak be. Eközben a finn YLE lezárta az internetes voksolást, melynek eredménye láttán nem kevés rajongónak maradt tátva a szája: a legesélyesebbnek tartott Villielain és Geir Rönning kiesett a versenyből, miközben a három továbbjutó helyét Bääbs, Linn Nygård és a Sister Twister szerezte meg, akikre senki nem számított.

Csehország és hazánk már hivatalos visszalépő, Andorra szinte biztos, hogy erre a sorsa jut, és a korábban megjelent hírek szerint
bizonytalan Macedónia, Írország és Észtország helyzete. A listára úgy tűnik, felírhatunk még egy balti államot, Litvániát is, az ország már tavaly is ráijesztett az Eurovízió rajongóira, de végül Sasha Son mégis énekelhetett a sárga-zöld-piros zászló alatt. Idén ismét felmerült a távolmaradás gondolata, de reméljük, találnak megoldást a jövő évi részvétel finanszírozására.

4 Comments

A végén nem kell elődöntőket tartani :). Annyira kevés induló lesz, hogy a szombati döntőbe belefér mindenki. Vicces. Az írek nem leptek meg, a többi ország pedig most süllyed ama bizonyos válságba. Amíg a nyugat már felfelé, a kelet-balti államok lefelé.

Irország szerintem biztos indul! Főleg, hogy több keleti ország visszelép! Észtország szerintem vissza fog lépni! Macedónia nem fog, csak már hozzászoktak a jóhoz és az hogy két évig nem voltak döntőben most fáj nekik! Igy hogy 50% lesz az elődöntőkben is ők biztos mennek! Andorra szerintem tesz még egy utolsó próbát az 50%os elődöntőben, és ha nem jön be ez sem, akkor azt hiszem jó ideig távolmaradnak! Litvániában is hasonló a helyzet mint Magyarországon, de ők tavaly megoldották, idén is megfogják! Ugy hallottam, hogy Horvátország is gondolkodik a visszalépésen, hát igen, furcsa lenne az ESC Horvátország nélkül! Moldova szegény ország, és szerintem őket is sujtja a válság rendesen, én megkockáztatom, hogy kihagynak egy évet! Ausztria szerintem végül mégis visszatér, Luxemburg és San Marino is, Liechtenstein pedig debütál majd! Gruzia már bejelentette a visszatérést! szóval nem is lesz itt sokkal kevesebb versenyző! Lesz akik visszalépnek, és lesznek akik visszatérnek!

Olvastam valahol! De nem mondom meg melyik oldalom, mert nem emlekszek! Egyik Horvát hozzászóló irta, hogy a olyan cikkek jelentek meg a Horvát sajtóban, hogy a HRT ugyanarra a lépésre készül mint az MTV! De ez csak egy hozzászólás, szóval semmi hivatalos!

Comments are closed.