Pénteken érkezik a 2009-es verseny tényleg részletes eredménye

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oYbMwiTUCng[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: EBU

Sietse Bakker, az Eurovíziós Dalverseny kommunikációért és PR-ért felelős vezetője videóüzenetben hirdeti, hogy a pénteki napot jelölje be mindenki a naptárába. Azon a napon részletesen be fogja mutatni az EBU az idei Eurovízió döntőjének eredményét, vagyis különválasztva a zsűri és a telvoting pontszámait. Ezzel több mérges rajongó igénye lesz kielégítve, akik amiatt voltak felháborodva, hogy az EBU eltitkolja a teljes igazságot a kiosztott pontokról, azok összetételéről.

Eddig csak a zsűri és a zsűri+televoting eredményei lettek nyilvánosságra hozva. A videóüzenetben Sietse kiemeli, hogy a saját szemünkkel láthatjuk és eldönthetjük, mennyire volt sikeres az új szavazási rendszer. Pontosan nem derül ki a bejelentésből, hogy csak a döntő, vagy az elődöntők pontjait is közre fogják-e adni, nagyon valószínű, hogy minden titkos pontszámról lehull a lepel. Úgy tűnik, hogy “beépített” Eurovízió rajongók nélkül nem jött volna létre ez a bejelentés. Mint ismert, Sietse Bakker az esctoday.com megálmodója és létrehozója, a honlapon végzett munkája és rátermettsége eredményeként kérte fel az EBU a hivatalos honlap felügyeletére és a verseny kommunikációjának irányítására.

13 Comments

értem én ezt, de így már a verseny első negyedében látszott hogy ki fog nyerni és már nem is volt izgalmas. elég lenne csak sztem a televoting és kész.

Van egy olyan érzésem hogy Magyarországról megint Azerbajdzsán kapta volna a 12 pontot, ha csak a közönség szavaz!

Szerintem ő győzött volna, mivel az elődöntőt is fölényesen nyerte, és akkor is csak a közönség szavazott! De szerinem sem ennyivel! Szerintem akkor nagy izgalmak lettek volna, és Norvégia és Azerbajdzsán viaskodott volna az első helyért!

Nem mert az elődöntőben is volt zsűri nem?!! Mikor múltkor volt az a cikk, hogy “így szavazott a mi zsűrink” akkor ott volt a zsűri meg a zsűri+televoting eredménye is. És kettő eredmény volt, (azaz négy darab táblázat 2 elődöntő, és 2 döntő) Javítsatok ki ha tévedek, de én így tudom.

Az elődöntőkben úgy van, hogy az első 9 jut be a döntőbe és a 10.-ket pedig a zsűri választja ki.
Meg azért van az elődöntőkben is zsűri és azért adnak szavazatot ha valamelyik országot nem tudnák kapcsolni vagy teljesen megszakadna a kapcsolat a szavazások miatt és nem tudják leadni akkor a zsűri eredménye szerint adják ki a pontokat az adott országban.
Ez most zavarosan mondtam el de kb ilyen.
Én így tudom, javítsatok ki ha nem!

A lényeg, hogy az elődöntőben a zsüri, csak a 1O. továbbjutót határozza meg, illetve, akkor használják a pontjait, ha valami baj van a kapcsolattal, vagy a televotinggal!

A http://www.eurovision.tv-n már olvashatók az eredmények, a döntőben így nézett ki külön-külön a magyar szavazás:

Zsüri:
12 pont – Norvégia
10 pont – Izland
8 pont – Azerbajdzsán
7 pont – Észtország
6 pont – Dánia
5 pont – Ukrajna
4 pont – Málta
3 pont – Németország
2 pont – Nagy-Britannia
1 pont – Moldova

Nézői szavazás:
12 pont – Azerbajdzsán
10 pont – Norvégia
8 pont – Ukrajna
7 pont – Törökország
6 pont – Görögország
5 pont – Észtország
4 pont – Albánia
3 pont – Izland
2 pont – Nagy-Britannia
1 pont – Moldova

Mert a döntőben a zsűri és a televoting pontok összeadódtak. Norvégia: 12+10 Azerbajdzsán 8+12 Az összesítésben a norvégok kapták a legjobb pontot, vagyis a 12-t.

Comments are closed.