Eurovízió 2010: Norvégia már keresi a dalt

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ItcCDo6hsmQ[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: NRK – oikotimes.com

A norvég közszolgálati televízió bejelentette a 2010-es nemzeti döntőre, vagyis a Melodi Grand Prix 2010-re való felkészülést. A legfontosabb dolog a kezdeti periódusban a dalbeküldés határideje, az NRK televízió szeptember 1-ig várja a javaslatokat. Más időpont egyelőre nincs meghatározva, de a meg nem erősített hírek szerint a nemzeti döntők előselejtezői január 6-án fognak elstartolni, a nagy döntőt pedig február 6-ra várhatjuk.

Norvégia nagy fölénnyel nyerte meg az idei Eurovíziót Alexander Rybak „Fairytale” című dalával, így ők lesznek a házigazdái a 2010-es nemzetközi versenynek. A skandináv állam jövőre fog harmadszor otthont adni az Eurovíziónak, először 1986-ban rendezhettek versenyt, a bergeni Grieghallen-ben, majd 1996-ban, de akkor már a főváros adott otthont. Ezután nem sikerült a 10 éves periódust tartani, de 2010-ben ismét Oslo fogja a versenyzőket és rajongók ezreit vendégül látni.

Comments

7 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2010: Norvégia már keresi a dalt” bejegyzéshez

 1. Nyee avatar
  Nyee

  A Grieghallen a stadion neve,a 86-os verseny Bergen-ben volt nem?De nem vagyok benne biztos:D

 2. Patrick S avatar
  Patrick S

  biztos lehetsz benne,mert igy volt 😀

 3. Patrik avatar
  Patrik

  ez a video valami rajzos progival készült vagy ez élő felvétel??? egyszerűen nem tudom eldönteni…

 4. zaffarano avatar

  Jajj Nyee, szerintem is igazad van 😉 A videó felvétele szerintem egyszerűen jó minőségű, nem a shrek 5 😀

 5. BeN avatar
  BeN

  Sziasztok!

  Nincs meg valamelyikőtöknek a 2005-ös, 2007-es és az idei dalversenyek elődöntői és döntői, vagy tudnátok olyan honlapot ahol ingyenesen, jó minőségben le tudom tölteni őket. Köszi!

 6. Matheus avatar
  Matheus

  Engem is érdekelnének a 2005-ös és a 2007-es is, meg nem lenne rossz a 2006-os sem, mármint az elődöntő meg a döntő! Ha tud vki vmit irjon! Köszi

 7. Csengettyű avatar
  Csengettyű

  Na. A norvégok már elkezdenek készülődni az MGP-re, nekünk meg még az sem biztos, hogy lesz-e egyáltalán nemzeti döntő. Miért van olyan érzésem, hogy a skandinávok komolyabban veszik az Eurovíziót?