Eurovízió 2009: Nézzük a magyar vonatkozású szavazatokat!

sukh_hunTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Az EBU ígéretéhez hűen nyilvánosságra hozta a teljes, részletes szavazási eredményét a 2009-es verseny DÖNTŐjére vonatkozóan. Legjobb, ha a komplett excel táblázatot letöltjük, így egy helyen láthatunk minden érdekességet. Nézzük a magyar vonatkozású sorokat!

A magyar zsűri szavazatai (pontszámok): Moldova 1, Nagy-Britannia 2, Németország 3, Málta 4, Ukrajna 5, Dánia 6, Észtország 7, Azerbajdzsán 8, Izland 10, Norvégia 12.

A magyar televoting végeredménye (pontszámok): Moldova 1, Nagy-Britannia 2, Izland 3, Albánia 4, Észtország 5, Görögország 6, Törökország 7, Ukrajna 8, Norvégia 10, Azerbajdzsán 12.

A magyar szavazatok végeredménye (pontszámok, 50-50% zsűri és televoting): Nagy-Britannia 1, Albánia 2, Dánia 3, Görögország 4, Törökország 5, Észtország 6, Izland 7, Ukrajna 8, Azerbajdzsán 10, Norvégia 12.

A zsűri szavazás top 5 listája (helyezés, pontszám): 1. Norvégia (312), 2. Izland (260), 3. Nagy-Britannia (223), 4. Franciaország (164), 5. Észtország (124).

A televoting top 5 listája (helyezés, pontszám): 1. Norvégia (378), 2. Azerbajdzsán (253), 3. Törökország (203), 4. Izland (173), 5. Görögország (151).

A kombinált lista, vagyis a végeredmény (helyezés, pontszám): 1. Norvégia (387), 2. Izland (218), 3. Azerbajdzsán (207), 4. Törökország (177), 5. Nagy-Britannia (173).

Comments

10 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2009: Nézzük a magyar vonatkozású szavazatokat!” bejegyzéshez

 1. zaffarano avatar

  Hmm.. nem azért volt a zsűri, hogy Patricia Kaas-nak és Jade-nek adjanak 10-12 pontokat? Sok zsűri elfelejtkezett a francia művésznőről, így Magyarország is. Webbert csak 2 ponttal tisztelte meg a magyar zeneipari szakértőkből álló testület…

 2. Máté94 avatar
  Máté94

  Én igazán nehéz helyzetben voltam mert nekem nagyon sok dal tetszett az idei mezőnyből.De hát nem kaphat mindenki pontot.
  nekem ilyen volt a pontozásom:

  Görögország: 12 pont
  Románia: 10 pont
  Ukrajna: 8 pont
  Spanyolország: 7 pont
  Azerbajdzsán: 6 pont
  Észtország: 5 pont
  Finnország: 4 pont
  Norvégia: 3 pont
  Izland: 2 pont
  Németország: 1 pont

  de mint említettem nekem rengeteg kedvencem volt/van 😀

 3. Matheus avatar
  Matheus

  Jujj…hát megnéztem a táblázatot, és ha csak televoting lett volna akkor érdekesen alakult volna a végeredmény. Ami érdekes, hogy Izrael utolsó lett volna, meglepődtem. Nyilvánvalóan látni, hogy a zsűri kiket segített: a franciákat, a briteket, izraelieket dánokat stb. De pl. az albánokat, hogy lehúzták.

 4. M.sanya avatar
  M.sanya

  Azért volt egy-két különbség a zsűri és közönség között… Dehát jövőre Oslo!

 5. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Nekem az a meglepő, hogy Rybak a zsürivel rosszabb eredményt ért volna el mint a közönséggel, én azt hittem forditva lesz! Mármint a pontok számára gondolok itt! Szerintem nagyon igazságos az uj rendszer, és továbbra is ezt kell alkalmazni! Igy majd valóban komolyan fogják gondolni az országok a versenyt, akik pedig nem, azoknak fel is ut le is ut!

 6. Matheus avatar
  Matheus

  Szerintem is jó megoldás ez, én azt mondanám szavazásba ez már az arany középút. Mikor véglegessé vált, hogy Alexander Rybak fog indulni, azóta ezt a számot tartották a legesélyesebbnek. Hónapokkal a verseny előtt, szval szerintem nem volt nagy meglepetés a hatalmas pontszám és a 170 pontos fölény. Mi lett volna tavaly a döntőben, ha akkor is lett volna már zsűri. Akkor Svédország szerintem benne lett volna az első 10-be, de hiába tartották őt a legnagyobb esélyesnek a közönségnek nem nagyon tetszett a dal. Bocsi, hogy ilyen beszédes vagyok!xD

 7. Besc avatar

  „Webbert csak 2 ponttal tisztelte meg a magyar zeneipari szakértőkből álló testület…”

  Bár akadt, ami engem is meglepett a pontozásban, azért megnyugtató, hogy nem adtak Webbernek x pontot csak azért, mert hát a nagy Webbernek illik. Bizonyos szemszögből erős dalról van szó, de hány száz ilyet hallottunk már? (Jade pedig fele olyan meggyőző sem volt élőben, mint mondjuk a stúdiófelvételen, lásd klip)

 8. Besc avatar

  Amúgy én is támogatom ezt a kevert rendszert, mert visszafogta a blokkszavazást. Eddig is voltak meglepetések, de a zsűri tényleg kiszámíthatatlanná teszi az egészet, izgalmasabb a verseny. Ugyanakkor ne feledjük mindebből levonni a tanulságot: érdemes különlegesebb, igényesebb dallal indulni jövőre, követni mondjuk az észtek (, mondani se merem, a norvégok) példáját. Őrült nehéz egyszerre betalálni a zsűri és a közönség szívébe, de látható, hogy ez nem lehetetlen.

 9. BeN avatar
  BeN

  Abszolút sikeres volt az új rendszer, nekem is tetszik. A magyarok pedig mindig is reálisan szavaztak. 😀

 10. Csengettyű avatar
  Csengettyű

  Matheus, tavaly Svédország a Hero-val nem azért lett 18., mert a közönségnek nem tetszett, hanem mert mindenki azt hitte, hogy úgyis mindenki rá fog szavazni, ezért nem szavazott rá senki. Én az idei eredménnyel nagyjából elégedett vagyok, és az nyert, akinek nyernie kellett. Egyébként nem tudja valaki, hogy pontosan kikből állt a zsűri?