Eurovízió az M2-n: Ukrajna

ukraineTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Lassan, de biztosan fogynak a versenydalok: ma már az utolsó előttiként bemutatkozó Svetlana Loboda dalát láthatjuk majd az M2-n. A sokszínű művész rendkívül sok területen tevékenykedik: kiváló forgatókönyvíró, előadóművész, zeneszerző, és a divat terén is tett már le dolgokat az asztalra. Svetlana a Be my Valentine! (Anti-crisis Girl) című számot viszi az Eurovízió színpadára, melyet ő maga komponált. A szövegíró Jevgenyij Matyushenko volt.

Az énekesnő 1982-ben, október 18-án született az Eurovíziót 2005-ben rendező ukrán fővárosban, Kijevben. Tanult zongorázni, jazzéneklést, emellett tapasztalt zeneszerző és már számos musical-ben játszott vezető szerepet. Volt már televíziós műsorvezető, divattervező, fotográfus, a legnépszerűbb ukrán és orosz lánybandák tagja, így a zeneiskola után a Cappuccino együttesben énekelt. 2003-ban jelentkezett az ukrán musical, a The Equator, azaz az Egyenlítő szereplőválogatására, ahol a főszereplő, Mirana bőrébe bújhatott. Az év végén a Catch nevű banda tagja lett – itt ő tervezte a tagok fellépőruháit, és a komponista is ő volt. 2004-ben lépett a VIA Gra nevű formációba, aminek hamar a szólóénekese lett. A lányok híre egész Kelet-Európát bejárta, rengeteg helyen koncerteztek, sőt, még Japánba is eljutottak.  Életének 27. évében szólókarrierbe kezdett, és azóta az ukrán könnyűzene egyik legjelentősebb képviselője. Svetlana első videoklipjét a “Cherno-Belaya Zima” című dalhoz készítette. Egy éven belül, 2005 novemberében adta ki első önálló albumát, a Ty Ne Zabudesh-et. 2006-ban a TV képernyőre került: ő volt a ShowMania, majd a 2007-ben a Miss CIS műsorvezetője. 2008 tavaszán jelent meg a következő lemeze,  Ne Macho címen. A tavalyi év áprilisában indította el saját divatcsoportját, a F*ck the macho-t. 2008-ban egy újabb ágazatban is kipróbálhatta magát: “Za Chto” című klipjének ő volt a
forgatókönyvírója.

14 Comments

ez egy erős dal, karizmatikus előadóval és előreláthatólag látványos show-val megspékelve. az elődöntőt biztosan megnyeri és a végső győzelemre is van esélye. ukrajna idén is jó dalt küld és nem lennék meglepve, ha jövőre újra kiev rendezhetné a versenyt. hajrá slutlana:P:P

Nekem is tetszik az elejétől kezdve.Bár a tavalyi Shady Ladyt nem tudja felülmúlni:)lehet hogy benne lesz Svetlana az első tízbe.

Hát engem ez a szám nem nagyon tud meghatni…:S Nem mondom, hogy rossz, de nem is annyira jó. Én szivem szerint nem juttatnám tovább, de ez tudom úgy sem így lesz, habár kitudja. Nagyon úgy érzem, hogy az idei év hatalmas meglepetéseket fog okozni:)

Szerintem ez a dal akár győzhet is! Meglepően jó! Jajjjjjjjisteneeeem! Letaszította Rybak Istent a trónomról! Sajnos így van. Nema kedvencem továbbra sem, de ha külső szemmel nézem akkor TOP5!

Rybak istent Hadise és Soraya királynő és Ádok Zoli herceg az Arash&Aysel pár fogja letaszítani jah és az ukrán Sexbomba:)

Nekem nagyon tetszik, megszerezem az összes lemezét, nagyon jól táncolható, bulis dalokkal van tele. Tavaly a Shady Lady valóban jobb volt viszont Ani Lorak lemezei mind unalmasak…:S

Comments are closed.