Eurovízió az M2-n: Törökország

turkeyTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Hadise 1985-ben született Belgiumban, egy török pár lányaként. Karrierje első lépéseit a magyar “Megasztár” mintájául szolgáló külföldi tehetségkutatóban, a Pop Idol-ban tette meg, még 2003-ban. Az itt megismert énekesnő a verseny után nem sokkal kiadta Sweat című kislemezét, mely hatalmas sikert hozott az előadónak: kivívta vele magának a belga közönség szeretetét, és előkelő helyezéseket ért el a slágerlistákon is. Következő demólemeze, a Stir me up hat hónappal az első után jelent meg, és elvitte a művész hírét egészen igazi hazájáig, Törökországig.

2005 szeptemberében kiadta albumát, a Milk Chocolate Girl-t, mellyel az előbbieknél is előrébb került a rangsorokon, és még több rajongót szerzett vele. A következő kislemezén kapott helyet eddigi legkedveltebb dala, a “Good Kiss”, ami  meghozta neki a győzelmet a legrangosabb belga díjátadógálán, a TMF Awards-on, sőt az egyik kategóriában 2006-ban és 2007-ben is tarolt. 2008 tavaszán került a boltok polcaira soron következő albuma, rajta a Good Kiss-szel és a My Body-val. A sok jó dal után a török közszolgálati televízió, a TRT még jóval a verseny előtt, 2008-ban felkérte a hölgyet az ország Eurovíziós képviseletére. Hadise versenydalát, a “Düm Tek Tek”-et egy szilveszteri műsorban mutatták be, így ez volt a második versenydal, amit megismerhettünk. A számot Sinan Akçıl komponálta és szövegét is ő írta – ezt már Hadise és Stefaan Fernande közreműködésével.

23 Comments

Na tudom, hogy ez a dal mindenkinek tetszik, de nekem valahogy nem jön át. Nagyon tömegcikk jellegű, nincs benne számomra semmi extra, egyedi.

Igen Zoey, szerintem is pontosan erről van szó: ezerszer kipróbált, ezerszer bevált tucatáru. Biztosra mennek a törökök. Önmagukat ismétlik, csak rosszabb színvonalon, mint korábban. De ezzel az egészen csekély befektetéssel is viszonylag szép sikert fognak elérni. Én sem kétlem, hogy top 10. Sajnos.

Nagyon örülök hogy újra egy jó, ritmusos dallal indulnak a törökök! Kenant nem szerettem 2007-ben, a Mor ve Ötesit sem hallgatom minden nap, de a 2003-as és a 2006-ost imádom! A Düm Tek Tek autóban is jól működik, remélem, valamikor sikerül majd rá táncolni valamilyen nyilvános helyen 🙂 Sokfelől hallom, hogy Hadise nem tud élőben énekelni. Nagyon izgulok, hogy sikere legyen! Az idei egyik legjobb dal!

Ej Erzsi!A próbák alapján még javítania kell a hangon és a koreográfián,de szerintem ott lesznek a top 10be.

De igen Erzsi:)
Zoliék próbája elején nem úgy tűnik mintha vmi ruhát tépnének le Zoliról?Vagy nem jól nézem ki a kézmozdulatokból?

Comments are closed.