Naptár

2009. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Horvátország: Igor Cukrov mehet Moszkvába – helyszíni közvetítés a DORA09-ről

igor_cukrov_es_andeaSzerző: Szalma Róbert
Forrás: old.eschungary.hu
A helyszínen készült fényképek a fotóalbumban

2009. február 28-án a horvátországi Opatijában a két napos Dora 2009-en, a tengerparton fekvő Hotel Kvarner Kristálytermében a közönség és a zsűri szavazatai alapján eldőlt, hogy ki utazhat idén Moszkvába az ESC-re. A péntek este gyenge mezőnyét egy igazán színvonalas produkciókkal teli este követte – egy két kivételtől eltekintve. A saját listámon a 16 dal közül 5-6 ott volt az esélyesek között.

A Feminnem-es lányokkal az utcán sikerült néhány szót váltani és egy közös fotót kérni, de ők is és mi is kicsit késésben voltunk, ezért csak a “Szurkolunk nektek!” és a “Nagyon hideg van!” mondatokon kívűl sajnos többre nem futotta.
A műsort – mint az elmúlt években is – az előző év nyertes dala nyitotta, azaz a Kraljevi Ulice & 75 cents nevű formáció a „Romanca”  című dallal. A szavazás ideje alatt Poul Young énekelt, aki nem ért el akkora sikert a teremben ülők körében mint az előző este sztárja a Brotherhood Of Man.
A döntő estéjén nem csak a közönég SMS szavazatai döntöttek mint az elődöntőben, hanem egy szakmai zsűri is (nem sportriporterek és műsorvezetők). A szabályok értelmében ha szavazat egyenlőség alakult volna ki, akkor a zsűri szava lett volna a döntő, azaz akire a zsűri adott nagyobb pontszámot az utazhatott volna a moszkvai versenyre. Ezúttal azonban ennek a szabálynak a használatára nem volt szükség. A közönség és a zsűri véleménye igencsak eltért egymástól. Míg a zsűri a Feminnem-nek adta a legtöbb pontot, addig a közönség a Tomislav Bralic i Klapa Intrade csapatra több mint kétszer annyi szavazatot küldött, mint a második helyezett Igor Cukrovnak, aki az összesített pontok alapján (zsűri + TV nézők és rádió hallgatók) megnyerte a versenyt és utazhat Moszkvába az idei Eurovízióra.
A DORA díját a Kraljevi Ulice tagjai adták át Igornak, aki a díjátadást követően újra elénekelte a versenydalát. A műsor végén, míg a tömeg a kijáratot célozta meg, én a terem végéből velük szemben haladva a színpad felé próbáltam araszolni. A színpad előtt a fotósok hada már megrohanta a nyertest, de szerencsémre sikerült néhány közeli fotót készítenem Igor Cukrovról.

tabladora9

Hozzászólások lezárva.