Naptár

2009. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2009: az összes jegy felvásárolva

eurovisionrussTudósító: Klész Imre
Forrás: hirextra.hu – MTI

Az Olimpiai Arénában, ahol május 16-án tartják a verseny döntőjét, tapintható a feszültség. A kasszánál tábla hirdeti, hogy a két elődöntőre és a döntőre is minden jegy elkelt. A moszkvaiak amiatt panaszkodnak, hogy csak a televízióban láthatják majd a 40 ország előadóit felvonultató műsort, illetve amiatt, hogy a rendőrség nem tett semmit a jegyüzérek ellen.

A rendező, az Első Csatorna állami televízió ígéretei szerint a 35 000 férőhelyes olimpiai stadiont csodálatos fantáziavilággá fogják alakítani, és mindez 20 millió euróba kerül majd. Az első napon 6000 jegyet adtak el. Bár az eredeti jegyárak 20 és 650 euró között mozogtak, nem hivatalos internetes honlapok szerint akár 70 ezer rubelt – azaz 1500 eurót – is elkérnek egy-egy belépőjegyért a feketepiacon.

Internetes blogok és orosz újságok kritikája szerint már lehetetlen legális úton jegyhez jutni. Illegálisan azonban tetszőleges mennyiségű jegy vásárolható, természetesen a meghirdetett ár többszöröséért. Egy magát Grisának nevező jegyüzér elmondása szerint nem látszik meg az üzleten a válság hatása: már az első hónapban elkapkodták a legdrágább jegyeket.

A moszkvai zenebarátok panasza szerint az internetes jegyrendelés sem működik, a telefonvonalak pedig állandóan foglaltak. Az NDR német televízió rajongói lapja szerint pedig még ahhoz sem vették a fáradságot a szervezők, hogy a rendezvényre vonatkozó információkat angolra is lefordítsák a külföldiek számára.

A jegyek körüli bonyodalom csak tetézte az eddigi zavart az idei Eurovíziós Dalfesztivál körül. Moszkva polgármestere, Juri Luzskov ugyanis korábbi kijelentéseiben felhívta a homoszexuális zenerajongók figyelmét, hogy jobban tennék ha „fedezékbe vonulnának”, mivel sem a rendőrség, sem az igazgatóság nem tűri meg nyilvános fellépéseiket.
Emellett az oroszok nemzeti büszkesége is sérült már.

Sokan ugyanis sérelmezik, hogy Oroszországot az ukrán Anasztaszija Prihogyko képviseli majd dalával.

5 hozzászólás Eurovízió 2009: az összes jegy felvásárolva

 • Demien

  ÖÖöööö..egy világ dőlt bennem össze mert elfogytak a jegyek…bruhaha..így is csak akkor juthattam volna ki ha nyerek a lottón,de ennek az esélye egyenlő a nullával mivel nem lottózok.Egy ekkor a ország és az olimpiai csarnok csak 35 e. embert képes befogadni!?10.4 mill ember él moszkvában(12 mill. az aglomerációt is beleszámítva !) Igaz lehet csak én találom kevésnek a férőhelyek számát mert ugye egy böhöm nagy szinpadot is felépítenek ami + helyet is elvesz…Jegyűzérek meg voltak ,lesznek is és lesz olyan is aki megveszi a jegyeket mert van rá pénze…egészségükre.Emlékszem mikor még gyerek voltam és a Corvin mozinál mi is vettünk még feketén jegyet:)akkor vetítették nállunk a Cápa című filmet(de régen is volt).Koncertekre meg nem járok mert nem bírjam a tömeget..pedig ,de jó lenne elmenni nyáron Madonna koncertre:) 🙁

 • tilla77

  Akkor Moszkva polgármesterének kéne szólni, hogy a tavalyi győztes se lépjen fel, meg még jó páran. Az idiotizmus felsőfoka. Érdekes fesztivál lesz, az szent. Az OLimpiai Stadion tudomásom szerint nem 35ezres…vagy a 3 napra ennyi? Tudom, hog yóriási, de ennyien nem férnek el…

 • tilla77

  Vagyis a stadion és a csarnok az nem ugyanaz…de lehet, hogy rosszul tudom…

 • M.sanya

  Ez durva:

  … Juri Luzskov ugyanis korábbi kijelentéseiben felhívta a homoszexuális zenerajongók figyelmét, hogy jobban tennék ha “fedezékbe vonulnának”, mivel sem a rendőrség, sem az igazgatóság nem tűri meg nyilvános fellépéseiket.

 • Demien

  M.sanya–>ezzel a kinyilatkoztatással az a gond,hogy az oroszoknál a legnépszerűbb férfi előadók többsége meleg és az imitátor show-k is nagyon népszerűek..na de mindegy
  „Csak az kiabál akinek a háza ég”…Szégyelje magát Ő és mikor az „elvtársak” agyba-főbe smárolták egymást a nagy nyílvánosság elött akkor miért nem nyilatkoztak ilyeneket!?Ja ez csak az orosz mentalitás szerves része,de különben nem melegek..ezt az álszentséget