Naptár

2008. december
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

ESC 2009: török dalbemutató az új év hajnalán

hadiseTudósító: Klész Imre
Forrás: TRT

December 31-én egy, az évet búcsúztató műsor keretein belül fogja bemutatni a török TRT televízió a 2009-es moszkvai versenyen az országot képviselő eurovíziós dalt. Éjfél előtt fél órával fog kezdődni a show, és Hadise dalaival karöltve léphetünk az új évbe, ugyanis több dalt is el fog énekelni az eurovíziós szerzeményen kívül.

Egy több órás – helyi (török) idő szerint 19.30-kor kezdődő – szórakoztató műsor részeként fog kezdődni a dalbemutató. Magyar idő szerint tehát 22.30-kor fog kezdődni a műsor (az eurovíziós dal bemutató koncertje), a TRT 1 és a TRT INT adó fogja közvetíteni.
Linkek
TRT 1: http://www.trt.com.tr/Canli/anasayfa.aspx?kanal=TV1
TRT Int: http://www.trt.com.tr/Canli/anasayfa.aspx?kanal=TRTINT

Várhatóan nagy lesz az érdeklődés a műsor iránt, vételi problémák a hálózat túlterheltsége miatt előfordulhatnak.

Köszönjük Halil Hikmet Özciftci segítségét a cikk létrejöttében!

FRISS: információink szerint Hadise egy tévériportban azt nyilatkozta, hogy a TRT újévi műsorában helyi (török) idő szerint 23:30 után fog színre lépni. Ez azt jelenti, hogy akár később is kezdődhet a koncert, átcsúszhat a kezdés az új évre, így magyar idő szerint 22:30 után valamikor lehet várni a török énekesnő műsorát.

6 hozzászólás ESC 2009: török dalbemutató az új év hajnalán

  • rocknish

    Hű, most lehet nagy baromságot mondok, de szerintem az időpontok rosszul lettek megadva. Sántított nekem, hogy ami a törököknél félnyolc az nálunk féltizenegy, megnéztem egy világórát és beigazolódott a gyanúm: a törököknél egy órával később van mint nálunk, szóval valamelyik időpont nagyon el lett rontva.

    http://www.fekete-gardonyi.sulinet.hu/vil%C3%A1g%C3%B3ra.htm

  • Zsolesz

    Törökország meg Magyarország között tudtommal csak egy óra eltérés van! Szóval ami török idő szerint 19:3O, az nálunk még csak 18:3O! Ezt muszály volt elmondanom! Ha valamit én tudok rosszul, akkor szóljatok!

  • Bálint

    Sztem igazad van Zsolesz 🙂

  • Igazad van Zsolesz, 1 óra az eltérés a két ország időzónája között. Vagyis igaz, ha éjfél előtt fél órával kezdődik Hadise, az magyar idő szerint 22:30.

  • Zsolesz

    De azt sehol nem irta, hogy Hadise dala fog 22:3O kor kezdődni!!! Én a műsor kezdetére gondoltam! Nem volt egyértelmű a cikk! 😛 Alig várom már a jövő évet, mivel én csak 2OO9ben birom ezt a dalt meghallgatni! Holnap óriási buli vár ránk! Reméljük! Mindenkinek kellemes szilveszter estét!!!

  • Na jó, beírtam a kedvedért zárójeles magyarázatokat, de hogy nem volt leírva sehol sem az, hogy Hadise 22.30-kor fog kezdődni, az nem igaz. Idő közben kiderült, hogy csak körülbeli időpontról beszélhetünk, csúszás lehet a dalbemutató kezdésében.