ESC 2009: 978 dalt kapott a spanyol TVE


Tudósító: Klész Imre
Forrás: RTVE
http://www.myspace.com/eurovision2009
Videó: az egyik nagy kedvenc a sok közül: Soraya

A spanyol TVE nemzeti közszolgálati tévéadó az elmúlt órákban jelentette be, hogy 978 pályázat érkezett, akik szeretnének kijutni a moszkvai Eurovízióra, Spanyolország képviseletében. Ez a duplája a tavalyi darabszámnak. Ezek közül 455 dal felelt meg a követelményeknek, a többi dal nem teljesítette a követelményeket, főleg az “október 1.” szabálynak nem feleltek meg.

A beérkezett dalokra szavazni kell. A szavazás, vagyis az El retorno december 19-én pénteken 12:00-kor fog kezdődni. A szavazás január 19-én 23.59-kor fog lezárulni.
A 978 dalt egy belső bizottság bírálta el, és szűrte ki azokat a dalokat, amik nem felelnek meg a szabályoknak. Több reményteli név is van a jelentkezők között: oraya, Melody, Coral, Rebeca, Mirela, Innata, Bizarre és a Tontxu or Andermay. A következő stílusokban érkeztek be dalok:

* Pop/rock: 188 darab,
* Ballada: 37
* Metál: 12
* Elektronikus: 63
* Latin: 29
* Hip-hop/rap: 9
* Indie: 18
* Flamenco: 10
* R&B: 19
* Nem kategorizálható: 45

Minden szavazó maximum 20-szor szavazhat (jelöltenként 5-ször). A szavazatok elküldése létező email címekhez van kötve. Ezen kívül az RTVE az egész folyamatot ellenőrzés alatt fogja tartani, hogy elkerülje a szabálytalan vagy hamis, csalásos szavazatokat. A legmagasabb szavazatszámmal rendelkező dalok egy szavazatösszesítés után felállított népszerűségi listán lesznek láthatóak, ezt naponta többször fogják aktualizálni. Minden kategória legjobb 5 dala bejut a következő fordulóba, ami többfordulós televíziós gála lesz februárban.

7 Comments

http://www.youtube.com/watch?v=jUeKjTYRSWw&feature=related
Ez itt Soraya Arnelas promo videója aki nevezett a spanyol válogatóra.
Szerintem nagyon jó szám,remélem sok szavazatot fog kapni és bejut majd a döntőbe.
Spanyolország az utóbbi évekbe rosszul szerepelt az eurovízión,jó lenne már ha ott lennének az élen valami pörgős számmal,mert vannak jó előadóik csak rosszul választanak,talán a 2009es moszkvai döntőre egy erős énekest küldenek ki mint pl: SORAYA

978-ból csak 455 felelt meg a szabályoknak, ejjjjj…

Nekem nem tetszik a Soraya-szám, az összes schlager/europop/G:son világú dalt likvidálnám az ESC-ről. Persze ettől még jól szerepelhet Moszkvában, sőt.

Az en favoritom is eddig Mirela! Nagyon nagyon jo az a szam! De Soraya sem rossz!!! Hogy kell szavazni? En nem ertek spanyolul! hova mit kell beirni?

Kattints arra h “Vota”
Nombre = név
Correo electronico = elektronikus elérhetőség (a.k.a e-mail)
utána a Protección antispam-ba begépeled az ellenőrső kódot. Utána kattintol h Vota.

Kapsz egy e-mailt. Ott kéri h aktiváld a szavazatodat. Kattints a linkre és kész is vagy. Ha kell még vmi, szólj, alapszinten tudok spanyolul 🙂

koszi! A nombret nem ertettem! 😀 tobbi megvolt, csak nomrenal en egy szamot utottem be! gondoltam egyszerre tobb szavazatot is el lehet kuldeni! Emberek, ma lehet kiderul ki kepviseli magyarorszagot! Ha vegul Megasztar megy persze!

Comments are closed.