Naptár

2008. november
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

MTV exkluzív interjú Sir Andrew Lloyd Webberrel

Tudósító: Klész Imre
Forrás: mtv.hu

A híres zeneszerzővel, a most 60 éves Sir Andrew Lloyd Webberrel készített exkluzív interjút a Magyar Televízió A szólás szabadság című műsora. Természetesen az Eurovízió is szóba került.

Baló György, műsorvezető.: – Visszatérve a moszkvai látogatására Andrew igaz az, hogy a BBC versenydalát menedzseli a moszkvai Euróvíziós Dalfesztiválra?
Sir Andrew Lloyd Webber: – Igen, arra kértek, hogy írjam ezt meg és nagyon érdekes ebben az, hogy Nagy-Britannia nagyon rosszul szerepelt az elmúlt néhány versenyen, és ez egy olyan verseny volt mindig, ahol jó dalok szerepeltek és ma ez legalábbis Nagy-Britanniában vicc tárgya. És én úgy gondolom, hogy nagyon jó ötlet lenne, ha meg tudnák emelni ennek a versenynek a általános színvonalát, és már nemcsak egyszerűen azonos dalok tömkelege lenne, hanem olyan dalok, amik tükrözik az adott ország igazi karakterét. Ma reggel Lengyelországban arról beszéltünk éppen, hogy mennyire jó lenne, ha a lengyel dal az mondana valamit zenében az ország történelméről és nem egyszerűen csak megpróbálná másolni a nyugati dalokat. Tehát igazából engem ez nagyon izgat, mert egy részem úgy gondolja, hogy ez teljesen reménytelen feladat, merthogy az egyik probléma az, hogy mi britek nem nagyon kapunk kelet-európai szavazatokat.
Igen, ez így van. Nekem azért van humorérzékem, tehát engem nem izgat, ha nyerünk vagy, ha vesztünk, de nagyon szeretném, ha tényleg nagyon jó brit dalok szerepelnének itt, mert közöttünk legyen mondva, az elmúlt néhány év brit versenydarabja katasztrofálisan rossz volt.
Mv.: – Gondolom a britek nem különösebben örülnének ennek.
A.L.W.: – Igen, de ettől függetlenül ez így van. Tehát ezt mindannyian tudjuk a szívünkben.

Az interjú teljes anyaga elolvasható és megnézhető az MTV honlapján.

Hozzászólások lezárva.