Naptár

2008. november
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

ESC 2009: Máltán döcög a nemzeti döntő

Tudósító: Klész Imre
Forrás: escmalta.com – oikotimes.com

Málta tegnap rendezte Euro Show Box nevű nemzeti döntőjének második selejtezőjét. Az elsőn, mint később kiderült, technikai problémák miatt össze lettek keverve az előadók és a hozzájuk tartozó telefonszámok. A műsor producere, Steve Aquilina elmagyarázta az escmalta.com kérdésére azt, miként állhatott elő ez a helyzet.

A magyarázat szerint a műsort legyártó produkciós iroda és egy bizonyos telekommunikációs cég előszerződést kötött az esemény napján, és ez utóbbi rossz telefonszámokat adott meg. Természetesen a produkciós iroda a telefonos operátor által leadott SMS számokat jelenítette meg a képernyőn, ami a rossz végeredményt okozta. Aquilina szerint a produkciós irodát semilyen felelősség nem terheli, és a fair play szabályai és a biztonság miatt minden héten más telefonszámokon lehet szavazni a dalokra. Kérelmezték, hogy a telefonszámok valamilyen módon megegyezzenke, a dalok rajtszámával, a telefonszámok utolsó 2 számjegyének egyben a dal rajtszámának kell lennie, hogy a további bonyodalmak el legyenek kerülve.
Tegnap a 7 versenydal mellett az előző heti dalokra is újra kellett szavazni, miközben az idei junior verseny máltai produkcióját (Daniel Testa – Junior swing) is megnézhette a közönség. Az internetes közvetítés – több link és élő adásfolyam címének közreadása ellenére – összeomlott, így rajongói emailek segítségével sikerült nyomon követni az eseményeket a nemzetközi szaksajtónak. Az internetes közvetítéssel múlt héten is problémák adódtak, a TVM máltai köztelevízió nem tudta orvosolni a problémát tegnap este sem. Az elődöntők eredményét január 10-én fogják nyilvánosságra hozni. Az eddigi dalok közül az egyik nagy reménység a döntőbe kerülésre Jessica Muscat „Smoke-screen” című dala.

Hozzászólások lezárva.