Naptár

2013. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Akusztik koncert A’La Szilvi

PSZSZ1070967Szerző: Szalma Róbert

Péter Szabó Szilvi a NOX együttes énekesnője volt a megalakulástól egészen 2009-ig amikor úgy döntött itt hagy mindent és mindenkit és meg sem áll egészen Ausztráliáig.

A NOX az egyik legsikeresebb hazai pop csapat volt. Rengeteg díj, tévés szereplés és platinalemezek birtokosai voltak. Magyarország velük tért vissza az Eurovíziós Dalversenyre 2005-ben, ahol sikerült a döntőbe jutniuk, és a 12. helyet megszerezniük. A csapat fiú tagjai a szétválás után is sikeresek maradtak (pl. ATTRACTION), és idén Szilvi is megmutatja, hogy van élet a NOX után. Nemrég jelent meg REVOLUTION című első szólólemeze, amelynek meghallgatása vegyes érzelmeket keltett bennem. Igazi, mai hangzású dance, pop lemez, de érződik rajta az elmúlt 4 év fájdalma. A dalokat brit és amerikai producerek és dalszerzők segítségével készítette el, de a magyar nyelvű szövegeket Szilvi írta.

Csütörtökön este a Király utcában egy hangulatos stúdióban alig 50-60 főnek adott koncertet Péter Szabó Szilvia. Meghallgattam az albumot mielőtt a helyszínre érkeztem volna, de a koncert után vegyes érzelmekkel jöttem haza. Jó volt, mert végre egy olyan koncerten vehettem részt, ahol nem volt nagy tömeg és az énekesnő tökéletesen az előtérben tudott maradni. Szilvit két zenész kísérte, egy szintetizátoron és egy gitáron. Érdekes volt a dalokat néha jazzes, néha pedig lírai átdolgozásban hallani, mint például a Forogj világ-ot, amit Szilvi így konferált fel:”… most pedig következzék egy olyan dal, amely a NOX legsikeresebb dala volt…”

Személy szerint hiányoltam a koncertről a pörgős NOX-os, Szilvis hangzásvilágot. Viszont el kell ismerni, hogy Szilvi tud énekelni és ugyan olyan gyönyörű, mint 10 évvel ezelőtt. A koncert végén a rajongóknak volt lehetőségük a stúdióban beszélgetni a művésznővel, és közös fotókat készíteni. Aki ott volt, biztos jól érezte magát, igazi minőségi kikapcsolódásban volt részünk.

Hogy lesz-e újra NOX, hogy mik a tervei Szilvinek? Figyeljétek a honlapunkat és hamarosan választ kaphattok néhány kérdésre.

Hozzászólások lezárva.