Naptár

2008. augusztus
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

EDC 2008: nem versenyző országok is közvetítenek, a fogadóiroda finn győzelemre tippel, szingapúri bíró a versenyen

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com – paddypower.com – BBC – ESC Hungary
2008.08.19.

Hamarosan elérkezik szeptember 6-a, az Eurovíziós Táncverseny napja, melyet nemcsak a versenyen résztvevő országok fognak közvetíteni este 21.00-tól. A nem véglegesített lista szerint albánia, Fehéroroszország, Bosznia-Hercegovina, Ciprus, Izland, és Macedónia köztelevízióinak nézői is láthatják a műsort.

A paddypower.com fogadóiroda a finn páros győzelmének ad legnagyobb esélyt, nyerési szorzója 3:1. Ezt követi Ukrajna (4:1) és Írország (6:1) párosa. Noha a dalversenyekhez képest nehéz megjósolni, hogy ki lesz a győztes, az oikotimes.com ismét elindította Europrediction nevű szavazását, ahol minden laikus megadhatja tippjét a győztes párosra itt: http://www.oikotimes.com/site/index.php?id=9696 (Linux alatt nem működik).

Több újdonságról adtunk már hírt a versennyel kapcsolatban, az oikotimes főszerkesztője éles kritikákkal illeti a lassanként előbukkanó módosításokat. A legfrissebb hírek szerint 4 országból az ISDF, vagyis a Nemzetközi Táncsport Szövetség fog bírókat delegálni, melyek a szavazás procedúrájában extra pontokat fognak osztani. A versenynek szüksége van olyan pontokra is, melyeket nem laikusok osztanak ki. Ezen bírók, Franciaországból, Németországból, Szingapúrból és Szlovéniából fognak érkezni. Az EBU szerint ez a változtatás méginkább igazságosabbá fogja tenni a versenyt, az oikotimes.com cikkírója azt mondja, hogy „az információk beérkezése után a mi véleményünk és a rajongók véleménye szerint ez egy szégyenletes formátum, és az EBU nem kísérli meg az új szabályok elmagyarázását a világ Eurovízió-rajongóinak. Ezek után egyre erősebbnek tűnik az a félelmünk, hogy a vadonatúj verseny hatalmasat fog bukni.”

Az ESC Hungary véleménye szerint a meglehetősen erős indulatok és a sértődöttség nem feltétlenül érvényes minden rajongóra. Nyilvánvalóan az EBU kisebb népszerűségnek örvendő versenyein szeretné élesben kipróbálni azokat a lehetőségeket, melyekkel igazságosabbá lehetne tenni az Eurovíziós Dalfesztivál következő versenyét. És mint minden változáskor, olyan verzió nem létezik a világon, melyet mindenki maradéktalanul el tudna fogadni.

Hozzászólások lezárva.