Naptár

2015. június
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

ESC Radio Awards 2015: Olasz, orosz és belga siker, a svédek kimaradtak

Awards2015_Winners_Banner2-300x287Tudósító: Klész Imre
Forrás: escradio.com

Június 6 és 14 között zajlott a szavazás az escradio.com-on, ami az Eurovízió dalait játssza éjjel-nappal. Összesen 40 országból érkeztek szavazatok, szép számmal érketek Észak-, és Dál_Amerikából is. Az olasz Il Volo lett a szavazás legnagyobb nyertese, Francesco Boccia és Ciro Esposito szerzeménye, a Grande Amore a szavazatok 25.92% -a alapján megnyerte a legjobb dal kategóriát, Piero, Ignazio és Gianluca triója pedig a legjobb csapat kategóriát nyerte meg, 37.13%-kal.

Az orosz Polina Gagarina, aki A Million Voices című dalt adta elő a bécsi Eurovízión, 23.03%-ot kapott, így megnyerte a legjobb női előadó kategóriát. A férfi előadók közül 32.10%-kal a belga Loïc Nottet győzedelmeskedett, Rhythm Inside című dal egyébként a második lett a legjobb dal kategóriában.

 

10 hozzászólás ESC Radio Awards 2015: Olasz, orosz és belga siker, a svédek kimaradtak

  • Bazsi

    Ez így korrekt szerintem. Bár nem az orosz volt a favoritom a nők közül, nem is szavaztam rá, de sejtettem, hogy ő nyeri. Az utóbbi években egész jó helyre kerülnek a díjak 🙂

  • Mona Lisa

    Teljesen elegedett vagyok a szavazas vegeredmenyevel. Nagyon korrekt dontest hoztak a szavazok 🙂

  • szancsodavid

    Teljesen korrekt szavazás, igazából nem is vártam más előadókat e listába.

  • force

    Annyira egyértelmű volt, hogy az olasz dalt fogják megszavazni legjobbnak… kis elégtétel a rajongók részéről azért, mert a versenyen csak másodikok lettek. Én a „legjobb” ffi előadónak Mansot vártam, de Loic se lep meg, gondolom sokan inkább Mans ellen szavaztak most, így nyert Loic.

    Én Polinára szavaztam, mint legjobb női előadó, az oroszt dalra szavaztam, mint legjobb dal, Guy-ra szavaztam, mint legjobb ffi előadó, és Monika & Vaidas mint legjobb duó/csapat.

  • Isti

    Én így szavaztam:
    Legjobb dal: Boggie-Wars for norhing
    Legjobb női előadó: Boggie
    Legjobb ffi előadó: Mans
    legjobb csapat: Vaidas és Monika

    Az olaszok jó helyezésének nem örülök, de vègül is mindegy.

  • schanc

    Én Aminatára szavaztam a dal és a női előadó kategóriában, Loicra a férfiaknál, csapatnál pedig szerintem a norvég duót jelöltem meg, de erre már nem emlékszem, az egy hirtelen döntés volt 🙂

  • Orsolya333

    Én nem is tudtam, hogy létezik ez a szavazás, de így utólag nagyjából egyet értek, bár hiányolom az észt dalt nagyon, számomra idén Ők voltak a legjobbak.
    Az olasz dalról tudtam, hogy népszerű, az eurovíziós daluk klipjét több mint 30 millióan látták, szóval nem csodálkozom.
    Az orosz dalt így utólag sikerült csak nagyon megszeretnem, úgyhogy ennek is örülök, és a belga dal számomra az egyik legjobb volt idén (személyes listámon is 4. lett), tehát reális az eredmény szerintem.

  • Emdogh

    Loic okés, de a többi helyett akár más is lehetett volna. De az szerintem mindenképp jó, hogy nem Mans vitte el a férfi díjat.