Egy ország képviselete az Eurovízión már egy kisebb győzelem önmagában is

(C) Eduard Romanyuta - Promotional Photos EUROVISION.TV
(C) Eduard Romanyuta – Promotional Photos EUROVISION.TV

Tudósító: Mádi Sándor

Moldova először 2005-ben vett részt a versenyen és eddigi legjobb eredményét is ekkor érte el, a 6. helyen végeztek. A 2008-as két elődöntős rendszer óta öt alkalommal kvalifikálták magukat a döntőbe, ott azonban egyszer sem végeztek a 10 legjobb között. Idén Eduard Romanyuta képviseli az országot, dalának címe I want your love, azaz Akarom a szerelmedet. Olvassátok el az énekessel készült rövid interjúmat!

Mikor indult el a zenei karriered?
A zenei karrierem Ukrajnában indult: egy televíziós műsort vezettem, a Step to the Stars-t (A csillagokhoz vezető út). Ezután a projekt után komolyan elkezdtem fejleszteni az énekhangom és jelenleg is dolgozok rajta napi szinten.

Idén te képviseled Moldovát. Mit jelent ez neked?
Az ország bízott bennem, ez nem csak egy lehetőség részt számomra. Inkább olyan, mint egy tesztvezetés, ahol nem csak jól kell szerepelnem, hanem meg kell mutatnom a tehetségemet a szélesebb világnak.

A dalodat szeretted volna az ukrán válogatóra is elküldeni. Honnan jött az ötlet?
Igen, habár Moldovát képviselem az Eurovíziós Dalversenyen, az anyaországom Ukrajna. Emiatt még nagyobb teher nyomja a vállam, hiszen nem is egy, hanem két országot is képviselek egymagam. Mindenesetre az én ötletem volt ez már a kezdetek óta.

Melyik az a szó, ami a legjobban illik rád?
Felelősség. Fontosnak tartom a felelősséget az életem minden területén. További száz meg száz szót is mondhatnék, amik szintén fontosak számomra, de a felelősség az, ami a legfontosabb, mind velem szemben, mind ismerőseimmel szemben.

Kik a kedvenc énekeseid?
Szeretnék olyan kiváló zenészekkel együtt dolgozni, mint Madonna, vagy mint Lady Gaga. Az én szememben ők a zeneipar két legnagyobb szörnyei – a szó jó értelmében. Csodálattal vagyok a tehetségük, a kreativitásuk, a kitartásuk iránt.

Idén 40 ország képviselteti magát a versenyen. Vannak kedvenceid?
Mindegyik előadó kiváló és a dalaik is nagyon jó benyomást keltenek az emberekben. Boldog vagyok, hogy ilyen kiváló zenészek társaságában lehetek. Biztos vagyok benne, hogy a legjobbak a döntőig viszik majd.

Mit szeretnél elérni a versenyen?
Egy ország képviselete az Eurovízión már egy kisebb győzelem önmagában is. Egy jó előadást szeretnék nyújtani, amit a közönség is szeret. Ha esetleg még a döntőbe be is jutok és a győzelem közelébe is kerülök, az már csak bónusz.

Mi inspirál téged?
Minden tud inspirálni. Az emberektől egészen az általam hallgatott zenékig. A minőségi zene azonban az egyik legbiztosabb, legtitkosabb inspiráció forrásom.

Szeretnél üzenni valamit a magyar ESCHungary olvasóinak?
Köszönöm a kérdéseket. Remélem, találkozunk és hallunk egymás felől a jövőben!

Köszönjük az interjút Eduardnak, és külön köszönet Eduard PR csapatának, akik segítettek az interjú lebonyolításában.
Az ESCHungary csapata Sok Sikert kíván Bécsben!

Comments

2 hozzászólás a(z) “Egy ország képviselete az Eurovízión már egy kisebb győzelem önmagában is” bejegyzéshez

  1. Caitlin E. Alexander avatar

    Egész értelmes dolgokat fogalmaz meg, ellentétben az első benyomással róla.

  2. Mona Lisa 29 avatar
    Mona Lisa 29

    Nekem Eduard nagyon szimpatikus sracnak tunik. Ritka, hogy valaki ilyen fiatalon ennyire felelossegteljes legyen (foleg ha mellette meg jokepu es gazdag is). Ki nem neztem volna belole, hogy ennyire ertelmes, intelligens! Nagyon szurkolok neki, hogy dontobe jusson, bar tudom, hogy erre nagyon kicsi az esely. 🙁