Napi Eurovízió 2015: Ausztria

austria_15Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

16 jelentkező közül került ki győztesen a The Makemakes együttese idén az osztrák válogatóból. A zsűri és a közönség egybehangzó döntése alapján a 2015-ös Eurovízió házigazdája az I Am Yours című dallal képviselteti magát.

Az együttes viszonylag friss, 2012-ben alakult. Nevüket a Makemake törpebolygótól kölcsönözték, amit eredetileg egy húsvét-szigeti istenségről neveztek el.

Az együttes tagjai Dodo Muhrer (vokál), Max Christ (basszus) és Flo X. Meindl (dob). A megalakulás után egy hónappal első daluk The Lovercall címmel megjelent a hazai listákon.

Igazán ismertek 2013-ban lettek, amikor Bon Jovi elő zenekaraként léptek fel. 2014-ben újabb daluk került fel a játszási listákra, Million Euro Smile címmel.

Az I Am Yours, ahogy az a címből is sejthető egy szerelmes dal. A szerelmes fiú biztosítja a lányt, hogy akármikor, akárhol a lány rendelkezésére áll, hiszen hozzá tartozik.

Comments

21 hozzászólás a(z) “Napi Eurovízió 2015: Ausztria” bejegyzéshez

 1. gaboca701 avatar
  gaboca701

  Számomra ez az egyik legunalmasabb dal.
  Eleve nagyon hasonlít valamire, mint sok dal az idei mezőnyből.
  Rendkívül monoton, és az előadók sem szimpatikusak.
  Nálam 34/40.

  1. StanB avatar
   StanB

   Hatalmas +1 😀

 2. Zolecs avatar
  Zolecs

  Idén akad pár ehhez hasonló, érvagdalós, unalmas ballada. Ha nem lenne automatikusan döntős, úgy kiesne mint annak a rendje. 10/2

 3. Pitbull avatar
  Pitbull

  Nálam 14. helyen van a 39-ből, 6 pontot adtam rá a lehetséges 10-ből. Számomra nem unalmas, egyértelműen a mezőny erősebb feléhez tartozik.

 4. schanc avatar
  schanc

  Ez a dal bennem az égegyadta világon semmilyen nyomot nem hagy. Többedjére sem.

 5. force avatar
  force

  Az egyik legrosszabb dal idén. Bízom benne, hogy utolsók lesznek a döntőben.
  Nálam: 27/27
  Tippem: 27/27

 6. kecske14 avatar
  kecske14

  Egyszerűen semmilyen de rossz értelemben l.
  Nem értem, hogy ha tavaly nyertek akkor miért nem egy olyan dallal indulnak OTTHON amivel újra lenne esélyük. 2/10

 7. Tamás avatar
  Tamás

  Szerintem az egyik legjobb dal. Igaz, hogy lassú, de a témája és az egyszerűsége miatt kiemelkedik a többi ballada közül. Egyáltalán nem érvágós, férfiasan szerelmes.

  Emellett nincs esélye a győzelemre, de nekem nagyon is tetszik.

 8. Lorix avatar
  Lorix

  Nalam olyan kozepmezony hallgathato, ellenben nagyon sok dallal a mezonybol!!!

 9. Mona42209 avatar
  Mona42209

  Szerintem sem olyan rossz ez a szám. Az énekesnek nagyon jó és biztos hangja van. Tetszik az egyszerűsége, és az hogy egy összeszokott bandát látunk. Sajnos hátul fog végezni úgy érzem! Nálam is inkább a középmezőnyben van, nem hallgatom mindig, de nem is utálom.

 10. mate9605 avatar
  mate9605

  Nekem se tetszik a dal.Erős közèpmezőny de csak azèrt mert tavaly megnyertèk.Amugy szerintem igen hamar repülne a mezőnyből,meg nem tudom de nekem emlèkeztet egy dalra,de nem tudom melyikre.Nem tudom hanyadik lesz de szerintem nem lesz benne a top10-be.

 11. János avatar
  János

  Akárhányszor hallgatom, a refrénnél elfog egy kellemetlen érzés. Szerintem ez a dal két szálon fut: vannak az átvezető részek, amelyek szépen szólnak, és jön a refrén, amely egy unalmas, és az én fülemnek kevésbé kellemes séma. Ám élőben sokat javulhat, bízom benne. 🙂

 12. Mona Lisa 29 avatar
  Mona Lisa 29

  Egyszeruen semmi pozitivumot nem tudok irni se a dalrol, se az eloadorol. Szerintem az egyik legrosszabb versenydal iden. 1 pont

 13. Tanti avatar
  Tanti

  Ausztria:Nálam 39. volt sokáig,aztán kezdtem megkedvelni,most 27. de a Top25-be biztosan nem fog beférni nálam.Szerintem a 20-27. hely között valahol lesz a helye,de hogy alapesetben nem döntőzne az is biztos.

 14. Iza avatar
  Iza

  Egy igényes, letisztult dal, semmi baj nincs vele, csak nem az Eurovízióra való. Mert itt könnyen a statisztadal kategóriába eshet. Ettől függetlenül még mindig szívesebben hallgatom, mint a máltai kiabálást, vagy a klisé, „százszorhallottukmár” dalokat. Az énekesnek nagyon jó a hangja (fantasztikus férfi orgánumok vannak idén a versenyben)
  17/40, 3/7

 15. Levi21 avatar
  Levi21

  Magam sem tudom miért, de nekem valamiért tetszik ez a dal. Ellentáborként nálam Top 10 körül mozog, sokat dúdolgatom, bár nem hallgatom sokat. Szerintem ha a hangulata megfogja a nézőket, jó helyezést fog tudni elérni. Nálam Zoe után ők voltak a 2.-ok ezzel a dallal.

 16. Istvan Galambos avatar
  Istvan Galambos

  Ausztria nem a kedvenc dalaimat küldi az Eurovízióra. Idén is ez történt. Szerintem unalmas.

 17. Caitlin E. Alexander avatar

  Ez lehet jó dal egy bárban például, elvontabb helyeken, ahol talán értékelik is. Saját ízlésem szerint viszont felejtős. A refrének közötti részek pedig annyira semlegesek, hogy több hallgatás után sem ragadtak meg.

 18. Magam avatar
  Magam

  Szerintem jó a dal, én legalábbis szeretem, igaz a nemzetin a JSB-nek drukkoltam (és a Heart of Stone daluknak). Úgy gondolom a Million Euro Smile jobb, de ez is jó.
  9/40

 19. Czigel avatar
  Czigel

  37/39. Számomra kicsit unalmas, bár nincs rossz hangja az énekesnek, de talán nem ez a tökéletes dal számára.

 20. balazs1992 avatar
  balazs1992

  Nekem ez a dal olyan közepes nem a legjobb de nem rossz.
  Nálam: 16/40 16/27
  Tippem: 22/27