Ruth Lorenzo: Ez a dal a remény és a bátorság üzenetét közvetíti!

ruth_lorenzo-portada_fotoSzerző: Mádi Sándor

Spanyolország idei képviselője Ruth Lorenzo aki a brit X Faktorban tűnt fel. Spanyolország az elmúlt években vegyes eredményeket ért el, idén ezen a fiatal énekesnőn a sor, hogy bizonyítson. Ruth-al beszélgettem zenei karrierjéről, jelenjéről és Eurovíziós daláról.

Mikor kezdődött az énekesi karriered?

2 évesen kezdtem énekelni. 5 évesen operákat énekeltem a Maria Callas és a Montserrat Caballé televíziós műsorok után. Ezektől a pillanatoktól kezdve tudtam, hogy nekem az életem további részében énekelnem kell, énekelni szeretnék.

Idén te fogod képviselni Spanyolország. Mi volt az első gondolatod, amikor meghallottad a neved, mint a nyertes? Mit jelent neked egy országot képviselni?

Nem hittem el hogy én nyertem meg a spanyol nemzeti döntőt, olyan volt, mint egy valóra vált álom. Sok ideig gondolkoztam rajta, és még most sem tudom elhinni, hogy én képviselem az országomat az Eurovízión. Ez egy hatalmas megtiszteltetés számomra.

Mint több Eurovíziós énekest, így téged is az X Faktor tehetségkutató műsorból ismerhettünk meg. Szerinted fontosak ezek a fajta műsorok?

Ezek a műsorok remek lehetőséget biztosítanak a kezdő énekeseknek. Az X Faktor életem legjobb élménye, mind munka, mind személyes tapasztalat szempontjából. Természetesen a műsort követően is rengeteg tennivaló akad. Hiszek abban, hogy minden nap dolgoznod kell ahhoz, hogy sikert érj el a zenei karrieredben.

Hogyan készült a dalod? Külön az Eurovízióra készült?

Nem, 3 éve írtam, amikor Londonban voltam. Egy nagyon rossz pillanat vonult végig rajtam, éppen egy pizzázóban voltam, és esett az eső. Nagyon depressziósnak éreztem magam, aztán arra gondoltam, hogyha esős, nehéz is az élet, akkor is tovább kell menni.

Mi a dalod üzenete?

Lehet, hogy úgy tűnik az életedben, hogy minden ellened van, de akkor is tovább kell haladni, harcolni kell. Ez a dal a remény és a bátorság üzenetét közvetíti.

Követed az Eurovíziót?

Igen, egész életemben követtem. Sajnos azt már nem tudom melyik volt az első évem…

Kik a kedvenc énekeseid?

Freddie Mercury, Maria Callas, Muse

Idén 37 ország versenyez. Vannak-e kedvenceid?

A legtöbb dalt már meghallgattam. Nagy kedvencem a brit és az ír dal, de nagyon szeretem Conchita dalát is. Illetve a magyar dalt is, úgy gondolom jó esélyetek van a győzelemre. Az iPodomon szoktam hallgatni 😉

A dalhoz készült videoklip már kész van, amin remekül nézel ki. Mi volt a koncepció?

Köszönöm szépen! A terv az volt, hogy elsősorban a dal szövege jöjjön át a videón keresztül. Az üzenetét egy igazán művészi módon szerettem volna kifejezni.

Még megy a munka a koreográfián? Más lesz, mint amit a spanyol válogatón láthattunk?

Igen, még mindig dolgozunk rajta, hogy milyen is legyen az Eurovíziós színpadkép.

Mik az elvárásaid, a főbb céljaid?

A célom, hogy életem előadását nyújtsam, a többi pedig már nem rajtam múlik…

Mi inspirál?

Az élet! Az élet a legjobb inspiráció, ami csak elképzelhető!

Mik az Eurovízió utáni terveid, ki fogod-e pihenni a fáradalmakat?

Pihenés? Mit jelent ez a szó?

Mit szeretnél üzenni a magyar olvasóknak és a Ruth Lorenzo rajongóknak?

Remélem, hogy kedvelitek a „Dancing in the rain” dalt! Köszönöm a támogatásotokat. Találkozunk Koppenhágában!

Köszönjük az interjút Ruth Lorenzo énekesnőnek, valamint külön köszönet Dan-nek (Ruth Lorenzo Management), aki nélkül nem jöhetett volna létre ez az interjú!

Sok sikert kívánunk Koppenhágában!

Comments

10 hozzászólás a(z) “Ruth Lorenzo: Ez a dal a remény és a bátorság üzenetét közvetíti!” bejegyzéshez

 1. eschungary93 avatar
  eschungary93

  a nagy művészlélek 🙂 Ruth dala tényleg szép és jó , de nekem Pastore Soler 2012-es dala még magasabb mércén áll. Ha idén Pastore képviselte volna Spo.-ot akkor lehet ők nyerték volna meg.

 2. Iza avatar
  Iza

  Sergej Cetkovic rajongoknak?!

  1. eschungary93 avatar
   eschungary93

   A Tijanás riportban meg a Valentina rajongóknak volt azt hiszem … 🙂

  2. m_sandor avatar
   m_sandor

   Elnézést kérek a figyelmetlenségemért. Természetesen az interjú közben helyesen volt a kérdés, csak sajnos eddig két esetben is a magyar interjúnál a sablon magyar kérdések egyes részei megmaradtak, amit mostantól ki fogok küszöbölni!

 3. Dani avatar
  Dani

  Nagyon remélem, hogy Ruth fog nyerni!

 4. Fox avatar
  Fox

  Nálam 7/37 🙂

  1. Iza avatar
   Iza

   Nalam meg 31/37 😀

 5. Bakancs avatar
  Bakancs

  Nagyon szimpatikus énekesnő, a dal pedig egyre feljebb kúszik a listámon (kezdetben azért nem kedveltem, mert gyászba borultam Brequette miatt, de mára már rájöttem, hogy ez sem rossz).
  Sok sikert, spanyolok!

 6. Csabaa avatar
  Csabaa

  Imádom 1/37

 7. János avatar
  János

  Sajnos nem leszek Spanyolország napján,úgyhogy ide írok. Szerintem Emma mellett a másik legjobb női hang a mezőnyben Ruth Lorenzo. Visszanéztem néhány X Faktoros produkcióját,és eszméletlenül remek volt a műsor során. Erősebb dal kellett volna,így egy kicsit Disney beütése lett a dolognak,de az előadás és a látvány valószínűleg kárpótolni fog. 😀