Napi Eurovízió 2014: Litvánia

lithuaniaTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

A pletykák szerint születésekor Vilija nem felsírt, hanem énekelt. Tehetségék már óvónője is felfedezte. Énekesi karrierje 2004-ben kezdődött, amikor 18 évesen jelentkezett az Amber Star nevű nemzetközi énekversenyre, ahol második lett.

Egy évvel később jelentkezett a sikeres litván reality-énekversenyre, a The Way To The Starsra. Szintén második helyezett le, de a verseny után sikeres énekesnő lett hazájában. Ezután igen sűrű éve volt Vilijának: műsorvezető lett az egyik nemzeti rádiónál és megjelent első lemeze Mylėk címmel, ami platinalemez lett. Ezeken felül még két hasonló versenyen vett rész, amiket meg is nyert. Ugyanebben az évben harmadik lett egy Moldovában megrendezett nemzetközi versenyen.

Mindamellett, hogy az említetteken kívül számos más versenyen ért el sikereket, 2009-ben főszerepet kapott egy rock operában, 2010-ben pedig a televízió képernyőjén is bemutatkozott. Először sorozatszereplőként volt látható, 2013-ban már műsorvezetőként találkozhattak vele a nézők.

Comments

20 hozzászólás a(z) “Napi Eurovízió 2014: Litvánia” bejegyzéshez

 1. force avatar
  force

  Én kedvelem ezt a dalt, ráadásul hosszú évek óta nem volt ilyen jó daluk a litvánoknak.
  Nálam: 8/15
  Tippem: 15/15

 2. Sztbeni avatar
  Sztbeni

  Borzalmas! A tavalyit sokkal jobb volt. Ez csak azért nem utolsó nálam, mert a portugál és az osztrák dal még gyengébb. Relélem nem döntős.

 3. Zolecs avatar
  Zolecs

  Eleinte nagyon nem tetszett, de mostanra elvagyok vele.
  Nem egy világmegváltó dal, ám a litván dalokhoz képest jó.

 4. Erzsi avatar
  Erzsi

  „Eleinte nagyon nem tetszett, de mostanra elvagyok vele.” Ezt Zolecstől idéztem.

  „De nem kéne összekeverni, hogy valami jó, mert elsőre megfog, vagy elvagyok vele, mert már 20x meghallgattam és beleette magát a fülembe.”
  Ezt meg magamtól.

  1. Zolecs avatar
   Zolecs

   Van igazság abban amit írsz, nem egy nagy cucc ez a litván dal, aláírom 🙂
   Ám tény, hogy rongyosra hallgatom verseny előtt az összes dalt, még azokat is amelyek kezdetben nem annyira jönnek át.

   Ha az egész mezőnyt nézem, és ahhoz viszonyítok akkor egyetlenegy dal volt amitől elsőre hasraestem,ezért is adok több esélyt a többieknek..hátha csak velem volt a baj először.

   Gyakorlatilag a toplistám is aszerint épül fel hogy egy adott ország hány hallgatás után tudja „beleeeni magát a fülembe” 😀

   De egy elvetemült rajongótól mit is várjon az ember? 🙂

   1. Erzsi avatar
    Erzsi

    Hát, kb. erről szólt a hozzászólásom: teljesen máshogy működünk, mint az átlagos tévénéző.

 5. Mona42209 avatar
  Mona42209

  Igen Erzsinek igaza van, elsőre nem tetszett, de többszöri hallgatás után megszerettem, „beleette magát a fülembe”.

  Maga az előadás és a vokál nekem nagyon tetszik. De tény, hogy azoknak akik először meghallgattják borzalmasnak fog tünni, ezért sajnos kieső lesz!

 6. eschungary93 avatar
  eschungary93

  Nekem annyira nem jön be ez szám ,de néha jót röhögök rajta , amilyen hangot kiad Vilija , pl,: 1:30 körül ,ez tipikus Trabant induló 😀

 7. rocknish avatar
  rocknish

  Nekem elsőre is nagyon tetszett. Sokáig helye volt a top tízben nálam, a házi szavazáson kapott is egy nyolcast. Lehet, hogy visszakúszik még a régi helyére 😀

 8. Balázs avatar
  Balázs

  A Something és a Love is Blind után nekem hatalmas előreugrás Vilija dala. Megjegyzem, hogy maga egy litván ember is meglepődött mikor mondtam neki, hogy tetszik az indulójuk. Szerintem sok potenciál van benne, és ha jól állítják színpadra mindenképp döntős lesz (az előző két év után ezt el is várom, hisz fényévekkel jobb náluk). A gagyi gyors szövegelős részektől eltekintve szerintem jól fel van építve, főleg a többszólamú „attention” kiáltás.

 9. Tinka avatar
  Tinka

  Ahogy az már elhangzott, valóban az a dal, ami többszöri meghallgatás után került a kedvenceim közé, de jelentem, még mindig ott van! A kedvencem a dámdárádámdám rész, de Vilija fantasztikusan énekli az egész dalt.

 10. Iza avatar
  Iza

  Eleinte utaltam, de most, tobbszori hallgatas utan, kifejezetten tetszik. Nekem az elozo litvan dalokkal sem volt bajom, a Love is blind kifejezetten tetszett (csak hat Donny „kicsit” visszataszito volt :D), es nalam ez is dontozne, 15/36.

 11. Gyuri123456 avatar
  Gyuri123456

  Nekem már kezdetektől tetszett, remélem döntőbe jut, de nem látok rá sok esélyt, mert nem nagyon szereti a többség. :/

 12. Istvan Galambos avatar
  Istvan Galambos

  Nem rossz dal, esélyes a döntőre.

 13. Emdogh avatar
  Emdogh

  Csak az utóbbi 5 daluk. 2010: borzalom; 2011: borzalom; 2012: minden borzalom teteje (és mégis negyedik lett az elődöntőben…); 2013: fantasztikus (imádtam); 2014: tökéletes! 😀 Sajnos a lettek együtt én mindig is billegő országnak éreztem őket: vagy nagyon tetszenek, vagy semennyire… És látom, hogy csúfosan, az utolsó előtti helyen végzett Vilija, úgyhogy szeretném megvédeni, mert igaz, hogy ez elég furcsa valami, de nagyon jól össze van rakva! Nálam 6/37, azonban a véleményekből azt szűröm le, hogy nem biztos, hogy bejutnak a döntőbe… Sajnos :/

  1. Sztbeni avatar
   Sztbeni

   Örülök, hogy a tavalyi szám másnak is tetszett 😀 . Az nálam az all time top15-be is benne van. Ez viszont szerintem borzalmas.

 14. BeN avatar
  BeN

  Számomra ez az a dal, amely Franciaország mellett a legjobban idegesít az egész mezőnyben. Nem bírom végighallgatni. A csaj ordít, ugrál mint valami idióta… Ettől függetlenül esélyes a döntőbe jutásra.

 15. Zoli avatar
  Zoli

  Szerintem tök jó. 😀 Mármint idegesítő szar zene, de én is megszoktam már, de egyébként az előző kettőhöz képest nálam amúgy is előreugrás, a csaj meg űbercuki. 🙂

 16. Hádész avatar
  Hádész

  Nem épp ez az én stílusom, de ez nagyon tetszik, így ahogy van, Vilija nagyon sokat tesz hozzá, szerintem igazán erős produkciót nyújt. És külön öröm, hogy végre a litvánok is valami jót küldenek. Én drukkolok neki 🙂

 17. Levi21 avatar
  Levi21

  Szerintem nem csak zaj ez a dal, az egyik kedvencem idénről. 3/15.