Naptár

2014. január
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2014: Magyarország most az első elődöntőben szerepel

001Tudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: eurovision.tv
Ma délután két órakor megtartották Koppenhágában a májusi verseny két elődöntőjének felosztását.
Magyarország az első elődöntő második félében fog először színpadra lépni.


Az első elődöntőben 16 ország lép színpadra, a másodikban pedig 15 versenyez a döntőbe jutásért.

A május 6-i első elődöntő résztvevői: A május 8-i második elődöntő résztvevői:
Elődöntő első fele: Elődöntő első fele:
Svédország Norvégia
Albánia Izrael
Izland Grúzia
Oroszország Ausztria
Lettország Litvánia
Azerbajdzsán Lengyelország
Örményország Málta
Észtország
Elődöntő második fele: Elődöntő második fele:
Belgium Macedónia
Magyarország Finnország
Moldova Írország
Montenegró Románia
San Marino Szlovénia
Portugália Fehéroroszország
Ukrajna Görögország
Hollandia Svájc

A hat automatikusan döntős országnak is szavazni kell az elődöntők valamelyikében.
Az első elődöntőben Spanyolország, Franciaország és Dánia
A másodikban pedig Németország, Olaszország és Nagy-Britannia adja le voksait.

002

Itt vissza lehet nézni a sorsolást:
http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=94813

Amióta 2008-ban bevezették a két elődöntős formátumot, Magyarország kétszer került az első elődöntőbe, és háromszor a második elődöntőbe.
2008-ban és 2009-ben Csézynek és Ádok Zolinak nem sikerült döntőbe jutnia a második elődöntőből.
2011-ben és 2012-ben szerencsét hozott az első elődöntő Wolf Katinak, aki 7. helyen és a Compact Disconak aki a 10. helyen jutott a fináléba.
2013-ban ByeAlex törte meg a második elődöntős sikertelenséget, aki Kedvesem című dalával a 8. helyen juthatott tovább Malmőben.

43 hozzászólás Eurovízió 2014: Magyarország most az első elődöntőben szerepel

 • force

  Lehet sírni-ríni, hogy kevés olyan országgal vagyunk egy elődöntőben, amelyek nem szoktak ránk szavazni, én örülök annak, hogy egy elődöntőben vagyunk Belgiummal,Észtországgal,Hollandiával és Portugáliával. Érdekes lesz. Az első elődöntőből Azerbajdzsán, Oroszország és Ukrajna biztos továbbjutók, a második elődöntőből Görögország, Románia.

 • Gabiii

  Jó ez így szerintem 🙂 A lényeg hogy 2. fele és ha jó dalt küldünk akkor az elődöntő nem lehet probléma főleg ennyi résztvevővel.

 • Edd

  Tény, hogy nem a legjobb nekünk az elosztás, illetve ez az erősebb elődöntő (országokat tekintve), de idén sokkal több esélyünk van egy jó dalt küldeni, mint bármikor máskor. Egy jó dal kell és nem lesz probléma.

 • Zolitt

  Ma már én is megkaptam, hogy jajj mi lesz, úgyis kiesünk!
  3 dalt ismerünk, nem kell még pánikolni. x)
  Nekem a Svájciak hiányoznak mellőlünk…

  Kis érdekesség: Hollandiával, Észtországgal, Ukrajnával 2009-ben, Svédekkel HAT éve, 2008-ban voltunk utoljára egy elődöntőben. 😀

 • Emdogh

  Nem kell az árnyoldalt nézni. Elvégre nem azért van most 30 – többségében relatíve „eurovízió-barát” – dalunk, hogy ne jutsunk a döntőbe!! A minimumelvárás szerintem TOP15 kell legyen a döntőben, főleg ha sikerült valami ütőset kiválasztanunk! 😀

 • Lehetne ez sokkal rosszabb is 😀
  Tavaly és tavaly előtt sem tűnt túl biztatónak a sorsolásunk, mégis összejött a döntő.
  Végül is csak Oroszország, Azerbajdzsán és Ukrajna tud felmutatni 100 %-os statisztikát az elődöntőnkből és Ukrajna idén igazán megérdemelné, hogy kipottyanjon.

 • Zolecs

  Nagyon nem akarok okoskodni a dalok ismerete nélkül, de…:D
  Lényegében megint az erősebb elődöntőbe kerültünk..legalábbis ha úgy vesszük hogy hol szerepel több „népszerűbb” ország.Viszont van legalább 6 olyan ország amelyik általában „gyenge” ;
  San Marino,Hollandia,Portugália,Belgium,Lettország,
  Montenegró

  Igazából az előadót ismerve, az örményeket sem gondolnám egy nagyágyúnak, és az észtek is verhetőek ha mondjuk nem Sandrát küldik XD

  Ukrajnát és Albániát továbbjutónak gondolom.

  Szóval bármi megtörténhet, az meg hogy a második felében szereplünk csak jó lehet 😉

 • Csabaa

  Az ukránok dala borzasztó.. Megérdemelnék, hogy kiessenek

 • Bakancs

  Valóban nem a legszerencsésebb a helyzetünk, de én úgy vagyok vele, hogy ha nem küldünk elég jó dalt, akkor inkább essünk ki, minthogy a „szövetségesek” segítségével jussunk tovább.
  Az idei magyar mezőnyből viszont nem egy viszonylag jó dal telne ki, szóval én bizakodom.

 • Csabaa

  Csak azt sajnálom, hogy ilyen kevesen vesznek részt idén. Ezzel a létszámmal annyi erőből lehetett volna 1elődöntőt rendezni

 • Léránt Lajos

  Gyerekek!!!
  Most mi van? Azzal, hogy tudjuk első elődöntőben leszünk, miért kell már esélyt latolgatni. Még szinte egy dalt sem ismerünk. Attól hogy látunk ország neveket és valaki ettől eldönti, hogy erősebb az első elődöntő??? NEVETSÉGES. DAL határozza meg, hogy erős e vagy sem.
  Bocsi hogy ez kitört belőlem, de szerintem így van !!!!
  Más téma: EFSC döntőről tud valaki?

  • Zoli

   Igen, Tabáni ♥ képvisel minket.

   • Mindenki legnagyobb örömére. 😀

   • Erzsi

    Fúú, gyerekek, ezt csak itt négyszemközt a legszűkebb baráti körben merem bevallani nagy szégyenkezések közepette, de miközben harciasan kampányoltam a Tabáni-rajongók ellen, mikor meghallgattam a két dalt egy kissé meghasonlottam. A Tabáni még mindig fényévekkel jobb, mint a másik dalunk. Vad Fruttik vagy mi? Azt hogy tudtuk kiválasztani? (Tudom, tetszettem volna szavazni, nem utólag okoskodni …) Lehet, hogy még jól járunk Tabánival. Legalább lesz egy utolsó előtti helyünk.

    Tudom, ez a topic nem ennek a helye, de a helyosztásról mit lehet vitázni. Megértem, hogy fontos hír, ki kell rakni, de kommentelni szerintem annyit lehet: első elődöntő második fele, oké, tudomásul vettük. Az összes többi csak spekuláció. Annyira nem lehetünk bénák, hogy egy olyan dalt válasszunk, ami az utolsó hatba kerül. Ahhoz túl jó a felhozatalunk.

   • Zoli

    Én imádom a Vad Fruttikat. 🙂 Ez a számuk is jó, de ha meg akarnálak győzni, akkor a Boroskóla cívűt tudnám ajánlani a legjobb szívvel. 😉

   • Erzsi

    Az, hogy kit imádsz, az nem mérvadó, mert te a leghátrányosabb helyzetűeket szoktad felkarolni. Te korodnak megfelelően nyitott vagy mindenre, én viszont rugalmatlan. Szóval, Boroskóla? Adok nekik még egy esélyt …

   • Pitbull42

    A leghátrányosabb helyzetű a klipben látható piros műbőr fotel, mert az az Egyvideóklipbenalegtöbbszörfelborítotpirosműbőrfotelavilágon.

   • Léránt Lajos

    Köszi infót, de ezt tudom. 🙁 De a nemzetközi döntö? S bocsi hogy itt hozom fel j dolgot de itt többen megfordulunk.

   • Léránt Lajos

    Fentit nem ide akartam.

 • Léránt Lajos

  Erzsi! Legszűkebb? Mi kis család amúgy is. 🙂 Tabánit megemésztette mindenki. A „vadas” dal sem rossz. Szoktam hallgatni. A komment másik felében pedig rövidem tömören megfogalmaztad a lényeget -ahogy én is írtam- tud.vettük.

 • Nem értem a félelmeteket. Ha jó dalt küldünk, továbbjutunk a döntőbe. Oké, Ukrajna, Oroszország, Svédország és Azerbajdzsán biztos kvalifikál majd, de mellettünk még kiadó hat hely! S tekintve, hogy Hollandiának, San Marino-nak, Montenegrónak, Belgiumnak, Lettországnak és Portugáliának általában nem szoktak bizalmat szavazni, az esélyeink elég jók. Főleg ennyi résztvevővel.

 • Rita

  Ne legyünk szkeptikusak. Fantasztikus mezőnyünk van, nagy tragédiának kellene történnie, hogy ne jó dalt küldjünk ki (mondjuk, tavaly óta remeg a gyomrom a gondolattól, hogy a magyar zsűri remeknek találta Vastag Tamást…). Előre semmit sem lehet megjósolni, Erzsivel értek egyet, ebben a percben egyelőre egy feladatunk, tudomásul venni, hogy mikor lépünk fel.
  És különben is: esett már ki Törökország, Örményország és Svédország is elődöntőből, így azt sem egyszerű megmondani, hogy kinek van biztos helye. Bár sokan nem ismerik el, mi tudjuk, hogy a dalok is számítanak, nem csak a haveri támogatás 😉

 • T.Nandi

  Honnan veszitek hogy erős a magyar mezőny? Én nem így látom. A dalok 90%-át fájt végighallgatnom.

  • Bakancs

   Szerintem hallgass bele néhány más (főleg kelet-európai vagy kisebb nyugati) ország nemzeti mezőnyébe, és vissza fogod sírni a magyar dalokat. 🙂

 • Csabaa

  Megvan az olasz induló Emma Marrone