Naptár

2012. október
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Blog: Kik legyenek A Dal 2013 zsűritagjai?

Szerző: Szalma Róbert, Klész Imre

Több ország kitűzte nemzeti válogatójának időpontját, nyilvánosságra hozta a kiválasztás módját. A magyar pályázati feltételeket az imént ismerhettük meg. Az ígéreteknek megfelelően folytatódik A Dal című válogató hasonló formátumban, mint idén január végén – február elején volt, a Csiszár-Rákay-Rakonczai trió mellé újra egy friss, eurovíziós élményekkel gazdagabb zsűritag, Walkó Csaba fog kerülni. Az MTVA egy 5. zsűritagnak is fenntartja a helyet, de csak annyit árultak el, hogy egy hölgyet fognak a székbe ültetni. Nemre való tekintet nélkül mi már eljátszottunk a gondolattal, hogy egyáltalán kiket kellene a zsűriasztalhoz ültetni, és a legfontosabb, hogy miért pont őt?

1.) Bayer Friderika, mert Ő érte el a legjobb helyezést Magyarország számára?
2.) Rákay Philip, mert Ő az MTVA intendánsa?
3.) Szigeti Csaba, mert Ő is képviselte már Magyarországot?
4.) Charlie, mert akkor képviselte hazánkat, amikor itthon az egyik legkeresettebb előadó volt?
5.) Zoltán Erika, mert Ő kénytelen volt visszalépni a részvételtől 1998-ban?
6.) id. Malek Miklós, mert Ő már vezényelte az Eurovíziós nagyzenekart (1995, 1998) és volt zsűritag is 2008-ban?
7.) Pindroch Csaba, mert 2005-ben Ő volt az egyik zsűritag?
8.) A Magyar Delegáció vezetője, mert sok időt fog együtt tölteni az előadóval, aki hazánkat képviseli majd Malmőben az Eurovízión?
9.) Az ESCHungary egyik szerkesztője, mert az ESCHungary szerkesztői naprakészek az Eurovízióval kapcsolatban?
10.) Az ESCHungary egyik olvasója, mert az ESCHungary olvasói más füllel hallgatják, és más szemmel nézik a műsort?
11.) Külföldi előadó, aki már nyert Eurovíziós Dalversenyt, mert neki van a legnagyobb tapasztalata és emeli A DAL színvonalát?
12.) Karsai Zita, mert 2009-ben Ádok Zoli egyik táncos-koreográfusa volt, és DJ Bobo (ESC 2007) háttértáncosa?
13.) Csiszár Jenő, mert rádiós füllel nem igazán érti az Eurovíziót, és sokszor feleslegesen okoskodik?
14.) Rakonczai Viktor, mert Neki ott kell lennie?
15.) Wolf Péter, mert 1994-ben és 1997-ben is volt az Eurovízión mint karmester?
16.)

A kész tényekből kiderül, hogy az elfogultság miatt ismét nem fogunk hallani Rakonczai szerzeményt a nemzeti válogatónkban. A 16. pontot szándékosan hagytuk üresen, kérjük olvasóinkat, hogy javasoljanak valakit a zsűri székébe, indoklás kötelező!

35 hozzászólás Blog: Kik legyenek A Dal 2013 zsűritagjai?

 • Gabiii

  A 9. és 10. pont a legszimpatikusabb 🙂
  16.) Rúzsa Magdi mert 9. lett 2007-ben és úgy érzem pontosan azokat a dalokat díjazná amiket én, valamint vannak gondolatai, értelmesen tudná kommentálni a hallottakat/látottakat
  (de ő inkább jelentkezzen egy dallal, novemberben jelenik meg az albuma)
  16+1.)Ne legyen zsűri 🙂

 • Pitbull

  16.) Én, mert 15 perc hírnév nekem is jár! 🙂

 • Dani

  16.) Én is Rúzsa Magdit javasolnám, és azért, mert Friderika után ő a második, aki Top 10-be vitte Magyarországot.

 • Zolecs

  A csiszárt én nagyon nem kedvelem, helyette is nyugodtan oda lehetne pakolni egy csajt, mondjuk Loreen-t (11) XD:D

  Bár én biztos vagyok benne hogy Friderika lesz, nem is kérdés.

 • Zsolesz

  Én javasolnék egy rajongót, aki igazából külföldi. Mondjuk magamat :DDD na de viccen kivül, én Erzsit Javaslom!!!!!!!! Ő valahogy jól látja a dolgokat, annak ellenére hogy néha radikális gondolatokat fogalmaz meg a versennyel kapcsolatban.. Egy a baj, hogy ezek a radikális gondolatok sokszor igazak.

  • Erzsi

   Zsolesz, könnyekig meg vagyok hatva a belém helyezett bizalomtól, de azt hiszem, nem lenne az jó senkinek sem. Főleg nekem. Sokkal kényelmesebb a nézőtérről szidni a rosszízlésű, rosszmodorú, eurovízió-analfabéta zsűrit. Szurkolónak sokkal profibb vagyok, mint zsűritagnak lennék. De azt jó ötletnek tartanám, hogy az ötödik helyre rajongót válasszanak. Az egyik ért a zenéhez, a másik az eladhatósághoz, mi meg már láttunk eurovíziót. (A Rákay meg ott van mindig melletük.)

 • Serinon

  Ne rajongót. Szakember kell, Rúzsa Magdit javaslom, mivel szerintem ő volt a legsikeresebb magyar versenyző az ESC-n :)Úgy gondolom, hogy az övé volt a legjobb eddigi magyar versenydal, a legjobb dalszerző díját is megnyertem ezért a legoptimálisabb választás lenne véleményem szerint.

  • Erzsi

   Serinon, meg vagyok bántva! Rákay Philip mellett én nehézsúlyú szakember lennék. (De ha már nem én, akkor legyen a Rúzsa Magdi. Ezen nem veszünk össze.)

  • K. Balázs

   Azért a tavalyi Wolf Kati alakítás maximum egy rajongó szintjét ütötte!

   • Erzsi

    Miért? A többieké nem? Mi itt színvonalasabb hozzászólásokat írtunk, mint amiket ők ott röfögtek. És nálunk nyilván jobban ismerték a dalokat. Az hogy „nekem ez bejön / nem jön be” nem egy szakértői vélemény.

   • Gabiii

    +1 Sajnos a kereskedelmi tévék tehetségkutatóinak zsűrijét próbálták másolni (abból is a válogatókon mutatott stílust) ami ismert előadókra nézve sokszor volt kínos,de a jó produkciók után sem tellett többre mint „hát ez ez ez valami…ez ez ez 9 pont” remélem ezen változtatnak. Azért arra kíváncsi leszek hogy a zsűri szerepköre változik e.

 • Pitbull

  OK, ha már nő, akkor menjen Rúzsa Szabó Friderika!

  Elképesztő, tele vagyok ötletekkel!!! 🙂

 • Bátky Zoltán, mert a Wendigóval, majdnem kijutott az ESC-re 2007-ben és mert hihetetlenül jó énekes.

 • Én Friderikát pártolnám, a rajongói találkozón bebizonyosodott hogy követi a versenyt és őt is követik a rajongói, amerre csak jár a világban, még ennyi idő után is felismerik és gratulálnak neki. Ráadásul határozott véleménye van az előadók dalairól. Egy még jobb választás lenne, ha egy külföldi, Eurovízión már részt vett előadónak adnák meg a zsűrizés lehetőségét. A zsűri értékelése szerintem azért kell (bármilyen minőségű is), hogy beszéljenek utána az emberek erről, befolyásolják a közönségszavazást. Viszont ha véleményt is mondanak, akkor nem kellene a végső döntést a zsűrire hagyni, mert így szinte csak az ő véleményük fog számítani. Ha ugyanolyan rendszerben akarnak dalt választani mint legutóbb, akkor a zsűrinek csak pontokat kellene osztania kommentár nélkül, és a néző eldönti, hogy igazságosak voltak-e a pontok vagy sem.

 • Vajda Lilla

  én is Rúzsa Magdira szavazok!!! 🙂

 • Robek

  Számomra egyértelművé vált, hogy Erzsi nevű olvasónknak kell helyet foglalnia abban a bizonyos 5. székben!

 • Zsolesz

  Az a baj, hogy mar tudjak ki lesz az az 5. tag…. es attol tartok hogy nem Erzsi, de még csak nem is Friderika…. Talán Magdi esélyes… de az is lehet hogy Novodomszky Évi lesz 😀

 • Erzsi

  „egy népszerű, közkedvelt és értéket teremtő hölgy lesz az ötödik tag” Csak Borbás Marcsira gondolhatnak …

 • Ysu73

  16. Rúzsa Magdit szeretném ott látni.
  Mert ő volt az első és egyetlen, aki még a szláv keresztbeszavazós időszakban, 42 ország között is sikeres tudott lenni, ráadásul a saját daláért különdíjat is kapott.
  (Én csak azt nem értem, miért maradt ki az első 15 pontból).

 • Pitbull

  Bré-king!

  Méghogy a Borbás Marcsi nem kompetens zeneileg…, ugyanmá’!!!

  Esztkabdki…

  „1997 és 1998 között Rózsa Györggyel közösen vezette a Szombat Este című zenei műsort, majd a Zeneszombat című, másfél órás élő, zenés showműsor, aminek műsorvezetője és felelős szerkesztője volt.”

  A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

  Ilyen zenei múlttal, egyszerűen nem lehet Őt kihagyni az ESC-ből!
  Vagy igen?
  Vagy mégsem?
  Vagy mégis?
  Vagy bizonytalan vagyok?

  • Nem értem, mi ez a szarkasztikus viccelődés Borbás Marcsi személye körül. Én csak azóta ismerem, mióta a közmédia új életet kapott (4 szellem, Gasztroangyal), de ha bármelyik műsora is megy, sosem kapcsolom el onnan, mert a 4 szellemben érdekes témákról tud értelmes emberekkel felszabadultan beszélgetni, a Gasztroangyal pedig nem csak egy szimpla főzős műsor, mivel visz bele valami egyediséget a személyiségével. Szerintem 🙂 A legpotenciálisabb jelölt az „Ötödik” személy címre pedig vitathatatlanul Rúzsa Magdi, vagy Friderika. Mást nem nagyon tudok elképzelni, maximum Wolf Kati duplázását 😀

 • mark entony

  Szerintem Steiner Kristóf legyen

 • Rita3682

  Rúzsa Magdi, mert ő már egyszer komoly sikereket ért el a dalfesztiválon és úgy gondolom, elfogulatlanul tudna zsűrizni. Ráadásul a döntése(valószínűleg) még tetszene is a közönségnek. (Nem úgy, mint 2012-ben. 🙁 )

 • Zsolti

  Mi lenne, ha az 5. tag minden évben (mert úgy tűnik, hagyományt akarnak ennől csinálni), a Fonogram díjazottak közül az év dalának előadója/előadói lenne/lennének? 2012-ben ez speciel a Vastag testvérek dala (Őrizd az álmot). De ez a metodika adna egy irányvonalat, hogy mi népszerű Magyarországon.