Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2012: Bosznia-Hercegovina

Forrás: eurovision.tv
Tudósító: Szücs Zoltán

Mai virtuális utazásunk a Balkán-félszigetet célozza meg, azon belül is Bosznia-Hercegovinát. Azt az országot, ami az elődöntők 2004-es bevezetése óta még sosem vérzett el a fináléba jutás előtt, idei képviselőjük pedig Maya Sar lesz.

Maya Sarnak vitathatatlanul van némi köze a zenéhez. Nemcsak énekesnő, hanem komponista is, saját szerzeményeinek előadásába pedig rengeteg érzelmet képes belecsempészni. Nem csoda, hogy ismerős a neve a Balkánon szinte mindenütt, hiszen olyan közkedvelt zenészekkel dolgozott és turnézott együtt, mint amilyen Dino Merlin (ESC 2011) is. Dino Eurovíziós fellépésén is hozzájárult a produkció népszerűségéhez – emlékszünk még a zongora billentyűit bohókásan ütögető, eufórikus hangulatú vokalista hölgyre? Nos, ő volt Maya.

Érdemes elmondani róla, hogy ő az alapítója az egyik regionális méhnyakrák elleni szövetségnek, mely a Moj je život moja pjesma (Az én életem az én dalom) elnevezést viseli. Az azonos című slágert ő maga alkotta meg, ahogy egyébként az idei bosnyák versenyszámot (Karoke ti znam) is. Kezdeményezéséért a Nemzetközi Humanista Liga elismerésében részesült.

Mióta „Nespretno” című kislemezével berobbant a köztudatba, nem sok ideje jut lazítani. Rengeteg időt tölt a férjével, Mahir Sarihodžić-csal közös, családi stúdiójában: itt születnek meg saját dalai mellett azok a szerzeményei is, melyeket más előadók visznek sikerre. Első szólóalbumát hamarosan már a kezükben tarthatják Maya rajongói.

Kapcsolódó cikk: Bosznia-Hercegovina: Maya Sar – Korake ti znam

7 hozzászólás Napi Eurovízió 2012: Bosznia-Hercegovina

  • Zolecs

    A balladák közül egész jó, és Maya-nak olyan pozitív kisugárzása van hogy nagyon.Bosznia még sosem szerepelt nálam ennyire elől.Szóval 42/15

  • Dani

    Mayának nagyon szép hangja van, a bosnyák nyelv is gyönyörű, de a dal unalmas…első alkalommal nem lesz döntős. 32/42

  • Küllikki

    Számomra annyira semmilyen ez a dal, hogy hirtelen fel se tudok idézni belőle egy dallamot se.
    A tavalyi dalukat imádtam, top5-ös volt, a mai napig szívesen hallgatom, de ez számomra a nyomába se ér….
    Ettől függetlenül szerintem döntős lesz.

  • János

    Én is döntősnek érzem. A zsűri kifejezetten vevő lesz rá,ennek ellenére tényleg unalmas.

  • msz

    A döntő meglesz, szerintem is, de el fog veszni a sok hasonló dal között. Pozitív viszont hogy végre valaki saját nyelven énekel.
    kb. 28/42

  • smileyshine

    Kicsit unalmas, de nem mertem levegőt venni, amikor hallgattam. Egyébként szerintem a balladák közül olyan középkategóriás.

  • Zsolti

    Amikor megnéztem az összes dalt, nem hagyott bennem mély nyomot. Elsőre nem olyan fülbemászó, szerintem nem lesz döntős. (Élőben még nem hallottam, szóval még le is nyűgözhet.)