Svédország – Az utolsó elődöntő

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Elérkezett az idő, ma este megismertük az utolsó 8 dalt is, az összesen 32 dalt felvonultató svéd Melodifestivalenből. Ismert nevekkel itt is találkozhattunk. Az estét Charlotte Perrelli nyitotta a The Girl c. számával. Róla azt kell tudni, hogy 1999-ben megnyerte az Eurovíziós Dalversenyt, és ezzel a jogot is, hogy az új évezred első dalfesztivála Stockholmban legyen. 2008-ban újra próbálkozott a Hero c. szerzeménnyel, azonban sikerét nem sikerült megismételnie, mindössze a 18. helyen végzett. Másik ismerősünk Danny Saucedo, aki a tavalyi svéd nemzeti döntőn a 2. helyig jutott, most pedig az Amazing számával száll újra harcba.

Jövőhéten a Második esély döntőt rendezik meg Svédországban, ahol a 8 vigaszágas dal közül kerül majd még 2 produkció a március 10.-ei döntő mezőnyéhez. Gratulálunk a továbbjutóknak!

A 4. elődöntő dalai (Zárójelben a helyezés)

1. Charlotte Perrelli – „The Girl” (5. hely)
2. OPA! – „Allting blir bra igen” (8.hely)
3. Dynazty – „Land of Broken Dreams”
4. Lotta Engberg och Christer Sjögren – „Don’t Let Me Down”
5. Hanna Lindblad – „Goosebumps” (7. hely)
6. Axel Algmark – „Kyss mig” (6. hely)
7. Lisa Miskovsky – „Why Start A Fire”
8. Danny Saucedo – „Amazing”

Továbbjutók:

Lisa Miskovsky – Why Start A Fire
Danny Saucedo – Amazing

Vigaszágasok:
Dynazty – Land of Broken Dreams
Lotta Engberg och Christer Sjögren – Don’t Let Me Down

Comments

21 hozzászólás a(z) “Svédország – Az utolsó elődöntő” bejegyzéshez

 1. VICESC avatar
  VICESC

  Reméljük, megkapják a gratulációt..:D

 2. Đave avatar
  Đave

  Hát most lehet, hogy utálni fogtok, de én végig néztem az összes döntőst aki eddig bejutott és egyetlen egy az ami annyira jónak tartok hogy kint Bakuba is jó lenne az pedig David Lindgren – Shout it out.
  Remélem március 10-én lesz annyi eszük a svédeknek hogy Őt küldik. Danny száma idén nem tetszik többszöri hallásra sem, ez van. Tavaly sokkal jobb volt. De ők tudják majd kit akarnak kint látni, és ha már nem David megy akkor olyat küldjenek aki nem veszélyes ránk nézve. Bár a szavazásnál úgy is az lesz….

 3. djenson avatar
  djenson

  Hajrá Lisa 🙂

 4. nori17 avatar
  nori17

  Az én két kedvenc dalom a döntőből:
  Loreen – Euphoria
  David Lindgren – Shout it out
  Remélem, hogy valamelyikük nyer.:)

 5. Đave avatar
  Đave

  hol lehet visszanézni az elődöntőket???? nem tudja valaki???

  1. djenson avatar
   djenson

   engem is érdekelne 🙂

 6. ubulthebest avatar
  ubulthebest

  Nekem is Loreen a Number 1! 🙂 Neki drukkolok! 🙂
  Kíváncsi leszek, hogy ki nyeri majd meg!

  1. Matthe avatar
   Matthe

   Ja! Ha Loreent küldik, lehet hogy meg is nyerik!

 7. Levi21 avatar
  Levi21

  Senkinek nem tetszik rajtam kívül Molly Sandén? 🙁

  1. MrSilesian avatar

   De 😀 Nekem szinte igazából mindegyik dal tetszik 🙂

 8. Balint005 avatar
  Balint005

  Nekem idén egyértelműen Loreen a kedvencem, Egyszerűen tökéletes a dal és az előadás is nagyon hatásos 🙂 . Ezen kívül még Ulrik Munthern akit jónak tartok, úgyhogy remélem kettejük közül megy ki valaki.

 9. Tilla77 avatar
  Tilla77

  Loreen, David Lindgren és Danny Saucedo közül kell, hogy győzzön valaki, bár Danny száma idén gyenge, ezért az első kettő az esélyesebb (remélem), két stílus, de az idei dalok közül kiemelkednek…Loreen-nel még végső győzelem is lehetne.

 10. Đave avatar
  Đave

  Most ha jól olvastam akkor a briteket lehet hogy az Atomic Kitten fogja képviselni….
  Ez most igaz lehet????

 11. Gabiii avatar
  Gabiii

  Loreen a legjobb egyértelműen! Ha nézem a produkciót olyan érzésem van mintha nem is ember lenne nagyon fura , szerintem nagyon eltalálták. A jelenleg ismert mezőny alapján nyerne Bakuban. Azért még pár országtól várható pozitív meglepetés 🙂

 12. Fabiana avatar
  Fabiana

  Danny hallhatóan nem tud énekelni és a dala sem a legjobb, bár kétség kívül jobb, mint az In The Club. Részemről Lisa Miskovsky v. Loreen, bár utóbbitól a frász jön rám, énekelni viszont nagyon tud.

 13. porcukor90 avatar
  porcukor90

  Az eddigi döntősök közül számomra egyértelműen Danny és Loreen a favorit, habár nagyon szeretném, ha Danny menne, Loreen-nak is ugyanúgy örülnék. 🙂 David Lindgren dala is nagyon jó (pláne, hogy Danny eredetileg ezzel indult volna…), csak az énekes baromi ellenszenves, fogalmam nincs miért. Jobban belegondolva nehezen tudnék választani…mondjuk a Mirakel-t élből kizárom, lehet Leksandban tudott diadalmaskodni, de a döntőben remélem nem fog…nem mellékesen a két még üres helyre várnám a Timoteij-t és a Youngblood-ot. Rettentő jó dal mind a kettő 🙂

 14. Mazsola avatar
  Mazsola

  „Danny hallhatóan nem tud énekelni…” hogy ő nem tud énekelni? Akkor inkább a Mirakeles szolis bácsikát kéne leszólni, ő tényleg NEM tud énekelni.És azért vegyük azt is figyelembe, hogy szinte végig táncolja az egész dalt. Még jó hogy nehezebb így énekelni, mint ha egyhelyben állna.

  Idén nekem Danny Loreen és Molly a nagy kedvenc. Igazából akármelyikük nyerne örülnék,de ha Danny menne ki annak örülnék a legjobban :).

  1. Fabiana avatar
   Fabiana

   Annyi a különbség, hogy Ranelid bácsi meg sem próbált énekelni, míg Danny sikeresen gyilkolta az amúgy sem túl acélos dalát, különösen az elején, ahol még nem is táncikál annyira…

  2. Gabiii avatar
   Gabiii

   Jobb lesz Dannynak is ha nem ezzel a dallal képviseli Svédországot. Próbálkozzon jövőre mert ez az év Loreen-é. Amúgy tényleg az elején a legrosszabb ahol még nem is táncol de ott meg nyilván izgult. Igazából a „Shout it out”-ot ha Danny énekelné (és jól) akkor azt mondom van egy vetélytársa Loreennek de ez a David gyerek valahogy nem szimpi és ez nálam elrontja az egészet.