Geszti Péter szerzőként, Tóth Gabi bevált csapatával pályázik

Tudósító: Klész Imre
Forrás: origo.hu
Fotón: Pillanatkép a sajtótájékoztatóról (Fotó: MTVA / Zih Zsolt)

A régi táncdalfesztiválok és a legutóbbi 2008-as nemzeti döntő után most az MTV/MTVA ismét fesztivált rendez, melynek győztesét delegálják a 2012-es bakui nemzetközi versenyre. A jó hírt sajtótájékoztatón jelentették be, ahol több híresség is jelen volt. Így kapóra jött az origo.hu-nak kérdezősködni a tervekről.

Geszti Péter az [origo] kérdésre elmondta, hogy nem véletlenül van jelen, tervezi az indulást szerzőként, méghozzá valamelyik X-faktoros csapatával – vagy épp mind a hárommal. A mentor szerint egy jó dal mindenképp kell, nélküle minden, tehetségkutatóban feltűnt előadót gyorsan elfelejt a közönség. Az eseményen megjelent zenészek közt felbukkant a volt megasztáros Tóth Gabi is, aki érdeklődésünkre elmesélte, hogy már megvan a bevált csapata, zeneszerzője, szövegírója és dala is, amellyel indul a hazai válogatón. „Gyors is, lassú is, és még nem adtuk elő soha” – tette hozzá.

Fotó: origo.hu (Mudra László)

Comments

31 hozzászólás a(z) “Geszti Péter szerzőként, Tóth Gabi bevált csapatával pályázik” bejegyzéshez

 1. MrSilesian avatar

  A Compact Disco a Facebookján ezt írta ki: „Egy nagyon fontos dologban, szeretnénk ki kérni a véleményeteket! Most fejeződött be az Eurovision 2012 fesztivál sajtótájékoztatója. Idén mindenkinek lehetősége nyilik nevezni a versenyre, hiszen lesz két magyar forduló ahol a zsűri és a közönség együtt választja ki hogy ki képviselje Magyarországot! Szerintetek menjünk, vagy ne menjünk? Várjuk a válaszaitokat!” – a pillanatban 144 lájknál jár, és 22 órája van fenn; a kommentek többsége szeretné Őket látni az NF-en 🙂 Úgy néz ki, hogy Tóth Gabi, Geszti Péter és Caramel mellé jön a Compact Disco 🙂

  1. MrSilesian avatar

   És még maga a Compact Disco kommentelte alá, hogy: „Első körben a magyar közönséget kell legyőznünk! Ahogy láttuk ott volt a sajtótájékoztatón, Tóth Gabi, Caramell, a Király Viktor apukája, stb stb. Szóval alapból a magyar mezőny is „erős” lesz! Azután beszélhetünk az európai körről! :D” Szóval a Király-família is versenyben lehet, minden jel arra mutat 🙂 Ahogy Ők is írták: erős lesz a felhozatal 😀

   1. K. Balázs avatar
    K. Balázs

    Hát, akkor úgy tűnik kevés újdonsággal fogunk találkozni a válogatókon előadók körében…

   2. MrSilesian avatar

    Ne félj! Biztos lesz (kellemes) meglepetés is 😀 Remélem negatív nem lesz…

   3. Bálint avatar

    Szerintem egyáltalán nem baj, ha nem lesz tele kezdő előadókkal a verseny, mert az olyan lenne inkább, mint egy Megasztár vagy X-Faktor. Sokkal izgalmasabb, ha a legjobb előadók versenyeznek. Csak aztán nehogy sértődötten, „magyar mentalitással” távozzanak a vesztesek, mint 2008-ban…

   4. Zsolti avatar
    Zsolti

    Így van, reméljük jó hangulatban fog telni. Én nem számítok a 2008-asnál nagyobb show-ra, legyen színvonalas és én már örülni fogok.

   5. MrSilesian avatar

    Én azért remélem a 2008-ast mérföldekkel túlszárnyalják. Egy kicsit modernebben; LED-HD-technika… már illene, de szerintem lesz is 🙂

 2. Bananaa.power avatar
  Bananaa.power

  Merem remélni, hogy a Compact Disco komolyan gondolja za egészet : D. Én boldog lennék ha ők mennének. Caramel, Király Viktor…szerintem elég gáz.

 3. MANO avatar

  Szerintem teljesen mindegy hogy kik mennek ki az Euróvízióra,politikai okok miatt soha se leszünk benne még az első 10-be se!;)

  1. Zolitt avatar
   Zolitt

   kezd idegesíteni ez politikai hülyeség! Ezt már írtam máshol, de akkor Neked is:
   Emlékezz vissza 2007-re! Akkor még csak egy elődöntő volt! 28-an versenyeztek a döntőbe jutásért! Rúzsa Magdi akkor MÁSODIKKÉNT jutott tovább! Őt is csak a későbbi győztes előzte meg! Magdi 224 pontot kapott, és tudták hogy Magyarországot képviselte, mégis szavaztak rá!
   Vagy akár a NOX-ot is lehetne itt említeni, 25 fős elődöntőből ÖTÖDIKKÉNT jutottak tovább. A döntős 9. és 12. hely pedig szerintem egyáltalán nem rossz…
   Úgyhogy szerintem az hogy „úgyse szavaznak a Magyarra” nem minden esetben helytálló…
   Hozni kell a színvonalat, és büszkének lenni a képviselőnkre!

 4. MANO avatar

  Igen,az lehet.De és akkor most miért nem szavaztak Katira? Pedig lesöpört kb. mindenkit,és ne mondd már hogy az Azerbajdzsániak olyan jók voltak,hogy első helyet érdemeltek!Lehet hogy akkor még nem politikai irányokba terelődött az egész,de most már igen,sajnos ilyen a világ.Ehhez a színvonalas dologhoz csak annyit tudok hozzáfűzni hogy ebben az évben biztos kimegy ez a Tolvai Renike és barátja a Kállay Sunders András,aztán még annyian se fognak ránk szavazni,mint akik eddig.. Szóval ennyi.;))

  1. Klész Imre avatar

   MANO, te is jó lokálpatriótaként többre értékeled Kati színpadi teljesítményét, mint amennyit megérdemel. Kati egyéb koncertjein sem mozodul sokat, csak kézmozdulatai vannak, meg egy helyben tekergeti a testét.

   1. MANO avatar

    Hát lehet hogy neked ez így jön le,de egyáltalán nem ilyen. És neki legalább VAN hangja,és nem untam szét magam rajta,mint majdnem az összesen..;)

   2. MrSilesian avatar

    Ismét egy „vak”, a dologhoz hozzá nem értő hozzászóló…

   3. Robek avatar
    Robek

    jajjjjajajjj, nagy baj az a.. baj, de ha már meg van nem baj 🙂

 5. Benya avatar
  Benya

  Emlékezzetek egy indexes vagy valamilyen cikkre vissza, hogy Ausztráliában volt egy külön szavazás úgy hogy nem tudták a végeredményeket, és Magyarország valahol nagyon elöl Azerfosisztán meg majdnem utolsó volt ausztrál közönség szerint tehát azért polika játszik benne. Még valamelyik ország ki is mondta : 12 points to our lovely neighbours.
  Caramelnek, kiárly viktornak én se örülnék de mondjuk mehetne Tóth Gabi mert nagyon jó a hangja, akkor lehetne még a mostani x-faktorosok közül Tarány Tamás, Kocsis Tibor, Muri, Enikő és még sokan mások:)

  1. MANO avatar

   Igazad van,csak a Muri Enikőben nem.. Egy Janicsák Veca jobban megérdemelné azt hiszem. Na meg ja,a Tóth Gabi.Ő nagyon megérdemelné,csodálatos hang,csodálatos ember.:)

   1. nicco avatar
    nicco

    Szerintem az idei évben Tóth Gabinak kell menni, mert már elég a sok dívából :D. Gabi ütne a legnagyobbat. Európa nagyot nézne :D.

   2. Robek avatar
    Robek

    no meg főleg mi néznénk nagyot, hogy még döntőbe sem jutna
    hööö!

   3. nicco avatar
    nicco

    Európa szereti ezt a stílust, és ha egy erős dallal menne akkor ott lehetne. Bár ha a dal nem lesz olyan akkor ne menjen.. (mondjuk neki szurkolok) Illetve akiknek eddig nyilvánosságra hozták a dalait, közülük SENKIT se küldenék ki.

   4. Zoli avatar
    Zoli

    Mi a baj Gabikával, Robek? Lehet, hogy olyan dal van a tarsolyában, hogy a fülünk kettéáll… 🙂

   5. nicco avatar
    nicco

    Szerintem van rá esély, hogy olyan dala van : D

 6. Robek avatar
  Robek

  semmi baj nincs vele, csak nem az én stílusom….de tudod, ha Korda Gyuri menne én őt is támogatnám 🙁

  1. Zoli avatar
   Zoli

   Na, én ezzel a Compact Discoval vagyok így. Olvasom, hogy mindenki mennyire dicséri, aztán amikor meghallgattam, hááát… Szerintem nagyon lapos.

  2. nicco avatar
   nicco

   Én is a Compact Discoval vagyok így.. am ez áll a klipjük alatt „10. A dalok szövege, illetve előadása nem csorbíthatja az Eurovíziós Dalfesztivál jó hírnevét. Politikai vagy hasonló jellegű dalszöveg, beszéd, gesztus nem engedélyezett az Eurovíziós Dalfesztivál alatt. A dalok szövegében vagy előadásában káromkodás vagy illetlen beszédmód nem engedélyezett. E szabály megszegése kizárással járhat.”
   Szóval a Compact Disco szereplésének valószínű annyi..

   1. Bálint avatar

    Te ezt hol láttad? Szerintem a szövegben nincs semmilyen politikai üzenet, a klip is inkább az év eseményeit mutatja be, de az meg nem is hivatalos és még csak nem is a Compact Disco csatornájára van feltöltve.

   2. nicco avatar
    nicco

    Az eschungary facebook oldalára lett kiírva, de már törölték ezt a hozzászólást. Tehát a kizárásról jelenleg semmi hír.

   3. MrSilesian avatar

    Ez mindenesetre csak a nem hivatalos videoklipre vonatkozott, amelyet jóformán egyöntetűen a rajongói oldal olvasói ajánlották LED-háttérbe. Meg-meg vágva el is mehetne. Például a cunaminak nincs politikai tartalma… ellenben például a tunéziai változásokkal.

   4. nicco avatar
    nicco

    Mondjuk engem nem nagyon érintene meg, ha kizárnák a Compact Disco-t, mert engem a daluk nem igazán fogott meg, illetve az eddig hallot dalok közül szinte egyik sem. És én most inkább próbálom Európai füllel hallgatni a zenéket.

   5. MANO avatar

    Engem sem fogott meg a Compact Disco,elismerem amit csinálnak abban ügyesek,de olyan semmi. Tóth Gabi érdemelné meg a legeslegjobban az biztos. Nincs szükség ilyen Tolvai Renátákra,és társaikra 😀

   6. juhanoe08 avatar
    juhanoe08

    A compact Discot én se nagyon szeretem, a daluk nem tetszik, inkább Tóth Gabit kéne küldeni! 🙂 Ő, az „extravagáns” külsejével, és a fenomenális hangjával biztos tetszene a népnek. 🙂 De ez az én véleményem.